bicicletă_16_pouces_leger_rouge-decathlon

REF: 8487244, 8501166

BICICLETĂ B'TWIN 16 INCH 4-6 ANI 900 RACING ROȘU

2019

Îți dorești o bicicletă ușoară și simplu de manevrat? Bicicleta noastră de 16" 900 din aluminiu este potrivită pentru copiii cu înălțimea cuprinsă între 105 și 120cm, în toate aventurile lor, chiar și cele mai intense!

Datorită componentelor din aluminiu, această bicicletă complet echipată cântărește doar 7,3 Kg. Protecția pentru lanț, cricul și apărătorile de noroi fac ca această bicicletă să fie sigură și versatilă.Disponibilă în 2 culori.

Prima utilizare

Reglarea corectă a înălțimii șeii și a ghidonului înainte de prima plimbare

Este important să reglezi înălțimea tijei de șa și a ghidonului în funcție de conformația copilului. Din motive de siguranță, marcajul minim de inserție pentru tija de șa și pentru ghidon nu trebuie să fie niciodată vizibil (asigură-te că nu depășești acest marcaj minim de inserție).  
Pentru a stabili reglajul corect al înălțimii șei: atunci când este așezat pe șa, verifică dacă vârfurile picioarelor copilului ating solul.

Acest reglaj permite copilului să poată urca și coborî ușor de pe bicicletă, iar genunchii să nu ajungă prea sus în timpul mișcării de pedalare.

comment_regler_la_hauteur_du_guidon_et_selle_velo_enfant_decathlon
Asigurarea reglării corecte a frânelor

Pentru a testa eficiența frântelor tale, împinge bicicleta MTB pentru copii ținând-o de ghidon. Acționează maneta dreaptă pentru frâna din spate sau cea stângă pentru frâna din față. Roata testată trebuie să se oprească în urma acestei acțiuni. Saboții de frână nu trebuie să se frece de marginile jantei.

Frânarea nu este eficientă sau roata prezintă frecare? Iată ce poți face: Există un capăt de reglaj în fața manetei de frână. Dacă rotești capătul în sens orar, această acțiune va strânge frâna mai tare (= frânare mai puternică). Dacă rotești capătul în sens antiorar, această acțiune va slăbi frâna (= frânare mai puțin puternică și îndepărtarea saboților de jantă).

Este importat să verifici în mod consecvent reglarea corespunzătoare a frânei.

comment_regler_freins_V-brake-velo_enfant

Presiune de umflare a cauciucurilor bicicletei 16 inch

 Presiunea recomandată  este înscrisă mereu pe marginea fiecărui cauciuc de bicicletă de bicicletă. Îți recomandăm să umfli cauciucurile la presiunea indicată pe marginea cauciucului. Aceasta poate varia în funcție de tipul de cauciuc. 

Pentru a verifica dacă un cauciuc este umflat suficient, tot ce trebuie să faci este să îl apeși cu degetele: acesta trebuie să fie ferm, dar să îți permită să mai apeși puțin. 

Întreținerea bicicletei 16 inch pentru copii

Curățarea și ungerea lanțului bicicletei pentru copii

Poți să folosești un produs de tip "All in One" pentru a debloca, pentru a curăța, pentru a lubrifia și pentru a proteja bicicleta pentru copii (produs disponibil în magazinul Decathlon). Este un produs all-in-one foarte practic.

Pentru a unge lanțul bicicletei, rotește-l cu ajutorul pedalei și "pulverizează" pe toată lungimea. 

Apoi lasă-l câteva minute și după șterge excesul cu un șervețel. 

comment_nettoyer_la_chaine_du_velo_enfant

Spălarea bicicletei pentru copii

În cazul în care constați că bicicleta pentru copii s-a murdărit după mai multe plimbări (noroi, ploaie, praf etc.), nu ezita să o cureți rapid atunci când este necesar.

Dacă s-a așezat praf pe ea, este foarte simplu: poți utiliza o lavetă uscată pentru a o curăța. Dacă s-a murdărit de noroi sau alte pete mai grosiere, poți să o cureți cu o găleată de apă caldă și un burete (sau o lavetă umedă) cu săpun sau șampon pentru biciclete. Poți curăța piesele murdare ale bicicletei (cadru, furcă, ghidon, roată).

ȘTIAI CĂ?   
Îți recomandăm să eviți spălarea bicicletei pentru copii cu furtunul: este posibil ca anumite componente să nu reziste!

După ce ai terminat, tot ce trebuie să faci este să o ștergi cu o lavetă uscată pentru a evita apariția ruginii.De asemenea, profită de ocazie pentru a verifica dacă colierele și roțile sunt bine strânse. Dacă nu sunt bine strânse, le poți strânge cu ajutorul unei chei.

Curățarea mânerelor bicicletei pentru copii

Spală cu o lavetă umedă și cu săpun sau detergent de vase, apoi șterge cu o lavetă uscată, pur și simplu!

Verificarea condiției cauciucurilor

Dacă cauciucurile prezinta crăpături se recomandă înlocuirea acestora.

Depozitarea bicicletei

Îți recomandăm să depozitezi bicicleta de 16 inch într-un loc uscat.  Este important să ai grijă să nu intre în contact cu umezeala.