bicicletă_14pouces_enfant_decathlon_btwin_bleu

REF: 8378533

BICICLETĂ 14 INCH 3-5 ANI 100 ARCTIC B'TWIN

2015

1,2,3 și pedalează! Am conceput această bicicletă 14" pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 5 ani (cu înălțimea cuprinsă între 90 și 105 cm), pentru a învăța să pedaleze și să meargă pe bicicletă ca adulții.

Elegantă și robustă, având o înălțime redusă, această bicicletă cu roți ajutătoare permite copilului tău să învețe să meargă pe bicicletă în ritmul său. Gata cu riscul de a-ți prinde degetele, datorită protecției de lanț.

Prima utilizare

Reglarea înălțimii șeii și a ghidonului înainte de prima plimbare

Este important să reglezi înălțimea țevii de șa și a ghidonului în funcție de conformația copilului. Din motive de siguranță, marcajul minim de inserție pentru țeava de șa și pentru ghidon nu trebuie să fie niciodată vizibil (asigură-te că nu depășești acest marcaj minim de inserție).  

Pentru a stabili reglajul corect al înălțimii șeii: în poziția așezat pe șa, copilul trebuie să atingă solul cu vârfurile picioarelor.

Acest reglaj permite copilului să poată urca și coborî ușor de pe bicicletă, iar genunchii să nu ajungă prea sus în timpul mișcării de pedalare . 

BICICLETĂ COPII BTWIN Kids 14 inch 100 Arctic: Manual de instrucțiuni, reparații:

Asigurarea reglării corecte a frânelor

Împinge bicicleta de 14 inch ținând-o de ghidon. Acționează maneta frânei. Roata din spate trebuie să se oprească în urma acestei acțiuni.

În cazul în care observi că frânarea nu este eficientă, iată ce poți face: Există un șurub/cilindru de reglaj în fața manetei frânei. Vei observa un "+" și un "-" indicat în partea de sus. Dacă rotești cilindrul în sens orar (spre simbolul "+"), această acțiune va strânge frâna mai tare (= frânare mai puternică). Dacă rotești cilindrul în sens antiorar (spre simbolul "-"), această acțiune va slăbi frâna (= frânare mai puțin puternică).

Este importat să verifici în mod consecvent reglarea corespunzătoare a frânei.

comment_regler_freins_velo_enfant

Presiune de umflare a cauciucurilor bicicletei 14 inch

Presiunea recomandată este înscrisă mereu pe marginea fiecărui cauciuc de bicicletă. Îți recomandăm să umfli cauciucurile la presiunea indicată pe marginea cauciucului. Aceasta poate varia în funcție de tipul de cauciuc. 

Pentru a verifica dacă un cauciuc este umflat suficient, tot ce trebuie să faci este să îl apeși cu degetele: acesta trebuie să fie ferm dar să îți permităsă mai apeși puțin. 

Scoaterea roților ajutătoare de la bicicleta 100

Pentru a scoate roțile ajutătoare de la bicicleta 14 inch 100 Arctic, ai nevoie pentru început de o cheie imbus de 5 mm.

În continuare,scoate roțile ajutătoare situate de o parte și de alta a bicicletei cu ajutorul imbusului. 

Și gata, ai rezolvat!

 

Așa începe noua aventură pe două roți :-) 

comment_retirer_les_petites_roues_du_velo

Întreținerea bicicletei de 14 inch pentru copii

Curățarea și ungerea lanțului bicicletei pentru copii

Vei putea să folosești un produs de tip "All in One" pentru a curăța, pentru a lubrifia și pentru a proteja bicicleta copilului (produs disponibil în magazinul Decathlon).

Rotește lanțul cu ajutorul pedalei și "pulverizează" pe toată lungimea. 

Apoi lasă să se acționeze timp de câteva minute și după șterge surplusul cu un șervețel. 

 

 

comment_nettoyer_la_chaine_du_velo_enfant

Spălarea bicicletei pentru copii

În cazul în care constați că bicicleta pentru copii s-a murdărit după mai multe plimbări (noroi, ploaie, praf etc.), nu ezita să o cureți rapid atunci când este necesar.

Dacă s-a așezat praf pe ea, este foarte simplu: poți utiliza o lavetă uscată pentru a o curăța. Dacă s-a murdărit de noroi sau alte pete mai grosiere, poți să o cureți cu o găleată de apă caldă și un burete (sau o lavetă umedă) cu săpun sau șampon pentru biciclete. Poți curăța piesele murdare ale bicicletei (cadru, furcă, ghidon, roată).

ȘTIAI CĂ?   Îți recomandăm să eviți spălarea bicicletei pentru copii cu furtunul: este posibil ca anumite componente să nu reziste!

După ce ai terminat, tot ce trebuie să faci este să o ștergi cu o lavetă uscată pentru a evita apariția ruginii.De asemenea, profită de ocazie pentru a verifica dacă colierele și roțile sunt bine strânse. Dacă nu sunt bine strânse, le poți strânge cu ajutorul unei chei.

Curățarea mânerelor bicicletei pentru copii

Spală cu o lavetă umedă și cu săpun sau detergent de vase, apoi șterge cu o lavetă uscată, pur și simplu!

Verificarea condiției cauciucurilor

Dacă cauciucurile prezintă crăpături sau se vede structura internă a cauciucului (țesătura) acesta trebuie schimbat.

Depozitarea bicicletei

Îți recomandăm să depozitezi bicicleta de 14 inch într-un loc uscat.  Este important să ai grijă să nu intre în contact cu umezeala.

Depozitarea bicicletei

Ajutor

Demontarea și remontarea carcasei bicicletei pentru copii pentru a schimba o cameră de aer

De ce trebuie demontată carcasa bicicletei de 14 inch? Aceasta este o etapă indispensabilă dacă dorești să ai acces la roata din spate pentru a schimba camera de aer, de exemplu. 

ROATA DIN SPATE A BICICLETEI PENTRU COPII:ETAPA 1: Așază-te cu fața în partea dreaptă a bicicletei. Cu ajutorul chei plate de 15mm, deșurubează pedala dreaptă (în sens antiorar).

Repetă aceeași operație și în partea cealaltă: Așază-te cu fața în partea stângă a bicicletei, cu ajutorul unei chei plate de 15mm, deșurubează pedala stângă (în sens orar).

ETAPA a 2-a: Cu ajutorul unei șurubelnițe plate, scoate l'inelul din elastomer care se află deasupra carcasei, apoi remontează-l de-a lungul țevii de șa. Ai posibilitatea să îl prinzi de colierul de șa pentru a evita coborârea acesteia.

În continuare, desprinde al doilea inel care se află sub carcasă.

ETAPA a 3-a: deșurubează piulița carcasei (situată pe axul roții din spate) cu ajutorul unei chei plate de 15mm, de fiecare parte a roții.

În continuare, scoate șaiba plată. Verifică dacă ai poziționat cum trebuie brațul pedalierului în față (vezi imaginea) pentru a putea scoate carcasa cu mai multă ușurință. Acum poțiscoate carcasa. Pentru aceasta, apucă de partea din spate a carcasei și scoate-o complet.  Repetă aceeași operație și în partea cealaltă.

ETAPA a 4-a: slăbește piulița roții cu o cheie de 14mm. Apoi, scoate piulița și șaiba canelată (șaiba canelată are striații în partea de sus).

ETAPA a 5-a:  împinge roata din spate înainte pentru a detensiona lanțul. Apoi scoate lanțul. Scoate roata din locașul său trăgând înapoi. (atenție, reține că aceasta rămâne atașată la bicicletă prin intermediul frânei cu tambur). Îndepărtează șaiba plată de pe partea dreaptă.

CAUCIUCUL ȘI CAMERA DE AER SUNT ÎN SFÂRȘIT ACCESIBILE!

Acum poți înlocui cauciucul dacă este nevoie sau poți repara pana camerei de aer.

SCHIMBAREA UNEI ROȚI SAU A UNEI CAMERE DE AER

Demontarea și remontarea carcasei bicicletei pentru copii

Manual de instrucțiuni

BICICLETĂ COPII BTWIN Kids 14 inch 100 Arctic: Manual de instrucțiuni, reparații: