bicicletă_14pouces_enfant_decathlon_btwin_ORANGE

REF: 8371301, 8371300, 8402832, 8378534

BICICLETĂ 14 INCH 3-5 ANI 500 ROBOT B'TWIN

2015

1,2,3 și pedalează! Am conceput această bicicletă 14" pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 5 ani, cu o înălțime cuprinsă între 90 și 105 cm, pentru a învăța să pedaleze și să meargă pe bicicletă la fel ca adulții

Având o înălțime redusă, această bicicletă cu roți ajutătoare permite copilului tău să învețe să meargă pe bicicletă în ritmul său. Aceasta este prevăzută cu o protecție de lanț și cu protecții anti-noroi, pentru a evita frecarea și murdărirea. 

Prima utilizare

Reglarea înălțimii șeii și a ghidonului înainte de prima plimbare

Este important să reglezi înălțimea țevii de șa și a ghidonului în funcție de conformația copilului. Din motive de siguranță, marcajul minim de inserție pentru țeava de șa și pentru ghidon nu trebuie să fie niciodată vizibil (asigură-te că nu depășești acest marcaj minim de inserție).  

Pentru a stabili reglajul corect al înălțimii șeii, așază copilul pe șa, adu brațul pedalierului în poziție verticală inferioară, pune călcâiul pe pedală: înălțimea șeii este corectă atunci când piciorul copilului este întinsAtunci când este așezat pe șa, verifică și dacă vârfurile picioarelor ating solul. 

BICICLETĂ COPII BTWIN Kids 14 inch 500 Robot: Manual de instrucțiuni, reparații

Asigurarea reglării corecte a frânelor

Împinge bicicleta de 14 inch ținând-o de ghidon. Acționează maneta frânei. Roata din spate trebuie să se oprească în urma acestei acțiuni.

În cazul în care observi că frânarea nu este eficientă, iată ce poți face: Există un șurub/cilindru de reglaj în fața manetei frânei. Vei observa un "+" și un "-" indicat în partea de sus. Dacă rotești cilindrul în sens orar (spre simbolul "+"), această acțiune va strânge frâna mai tare (= frânare mai puternică). Dacă rotești cilindrul în sens antiorar (spre simbolul"-"), această acțiune va slăbi frâna (= frânare mai puțin puternică).

Este importat să verifici în mod consecvent reglarea corespunzătoare a frânei.

BICICLETĂ COPII BTWIN Kids 14 inch 500 Robot: Manual de instrucțiuni, reparații

Presiune de umflare a cauciucurilor bicicletei 14 inch

Presiunea recomandată este înscrisă mereu pe marginea fiecărui cauciuc de bicicletă. Îți recomandăm să umfli cauciucurile la presiunea indicată pe marginea cauciucului. Aceasta poate varia în funcție de tipul de cauciuc. 

Pentru a verifica dacă un cauciuc este umflat suficient, tot ce trebuie să faci este să îl apeși cu degetele: acesta trebuie să fie ferm, dar să îți permită să mai apeși puțin. 

Întreținerea bicicletei de 14 inch pentru copii

Ungerea lanțului bicicletei pentru copii

Vei putea să folosești un produs de tip "All in One" pentru a debloca, pentru a curăța, pentru a lubrifia și pentru a proteja bicicleta pentru copii (produs disponibil în magazinul Decathlon). Este un produs all-in-one foarte practic.

Pentru a unge lanțul bicicletei pentru copii, rotește-l cu ajutorul pedalei și "pulverizează" pe toată lungimea. 

Apoi lasă să se actioneze timp de câteva minute. 

Spălarea bicicletei pentru copii

În cazul în care constați că bicicleta pentru copii s-a murdărit după mai multe plimbări (noroi, ploaie, praf etc.), nu ezita să o cureți rapid atunci când este necesar.

 

Dacă s-a așezat praf pe ea, este foarte simplu: poți utiliza o lavetă uscată pentru a o curăța. Dacă s-a murdărit de noroi sau are alte pete mai grosiere, poți să o cureți cu o găleată de apă caldă și un burete (sau o lavetă umedă) cu săpun sau șampon pentru biciclete. Poți curăța piesele murdare ale bicicletei (cadru, furcă, ghidon, roată).

 

ȘTIAI CĂ?   Îți recomandăm să eviți spălarea bicicletei pentru copii cu furtunul: este posibil ca anumite componente să nu reziste!

 

După ce ai terminat, tot ce trebuie să faci este să o ștergi cu o lavetă uscată pentru a evita apariția ruginii.De asemenea, profită de ocazie pentru a verifica dacă colierele și roțile sunt bine strânse. Dacă nu sunt bine strânse, le poți strânge cu ajutorul unei chei.

Curățarea mânerelor bicicletei pentru copii

Spală cu o lavetă umedă și cu săpun sau detergent de vase, apoi șterge cu o lavetă uscată, pur și simplu!

Verificarea condiției cauciucurilor

Dacă cauciucul prezinta crăpături sau se văd firele din interior înseamnă că este uzat și trebuie schimbat.

Depozitarea bicicletei

Îți recomandăm să depozitezi bicicleta de 14 inch într-un loc uscat.  
Este important să ai grijă să nu intre în contact cu umezeala.

Depozitarea bicicletei

Ajutor

Demontarea și remontarea carcasei bicicletei pentru copii pentru a schimba o cameră de aer 

De ce trebuie demontată carcasa bicicletei de 14 inch? Aceasta este o etapă indispensabilă dacă dorești să ai acces la roata din spate pentru a schimba camera de aer, de exemplu.

ROATA DIN SPATE A BICICLETEI PENTRU COPII:

ETAPA 1: Așază-te cu fața în partea dreaptă a bicicletei. Cu ajutorul unei chei plate de 15 mm, deșurubează pedala dreaptă (în sens antiorar).

Repetă aceeași operație și în partea cealaltă: poziționează-te în partea stângă a bicicletei și, cu ajutorul unei chei plate de 15 mm, deșurubează pedala stângă (în sens orar).

ETAPA a 2-a: Cu ajutorul unei șurubelnițe plate, scoate inelul din elastomer care se află deasupra carcasei, apoi remontează-l de-a lungul țevii de șa. Ai posibilitatea să îl prinzi de colierul de șa pentru a evita coborârea acesteia.

În continuare, desprinde al doilea inel care se află sub carcasă.

ETAPA a 3-a: deșurubează piulița carcasei (situată pe axul roții din spate) cu ajutorul unei chei plate de 15mm, de fiecare parte a roții.

În continuare, scoate șaiba plată. Verifică dacă ai poziționat cum trebuie brațul pedalierului în față (vezi imaginea) pentru a putea scoate carcasa cu mai multă ușurință. Acum poți scoate carcasa. Pentru aceasta, apucă de partea din spate a carcasei și scoate-o complet .  Repetă aceeași operație și pe partea cealaltă.

ETAPA a 4-a: slăbește piulița roții cu o cheie de 14 mm. Apoi, scoate piulița și șaiba canelată (șaiba canelată are striații în partea de sus).
 
ETAPA a 5-a:  împinge roata din spate înainte pentru a detensiona lanțul. Apoi scoate lanțul. Scoate roata din locașul său trăgând înapoi. (atenție, reține că aceasta rămâne atașată la bicicletă prin intermediul frânei cu tambur). Îndepărtează șaiba plată de pe partea dreaptă.

CAUCIUCUL ȘI CAMERA DE AER SUNT ÎN SFÂRȘIT ACCESIBILE!

Acum poți înlocui cauciucul dacă este nevoie sau poți repara pana camerei de aer.

BICICLETĂ COPII BTWIN Kids 14 inch 500 Robot: Manual de instrucțiuni, reparații

Piese de schimb

Alege modelul dorit si piesele necesare

Manual de instrucțiuni