bicicletă_16_pouces_orange_decathlon

REF: 8379367, 8512639, 8500765, 8379180, 8379458

BICICLETĂ 16 INCH 4-6 ANI 500 ROBOT B'TWIN

2015

Gata de pedalat? Am conceput această bicicletă de 16" pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 6 ani (105 cm până la 120 cm înălțime) care învață să meargă pe bicicletă. Este compatibilă cu roți ajutătoare.

Prima utilizare

Reglarea înălțimii șeii și a ghidonului înainte de prima plimbare

Este important să reglezi înălțimea tijei de șa și a ghidonului în funcție de conformația copilului. Din motive de siguranță, marcajul minim de inserție pentru țeava de șa și pentru ghidon nu trebuie să fie niciodată vizibil (asigură-te că nu depășești acest marcaj minim de inserție).  

Pentru a stabili reglajul corect al înălțimii șeii: atunci când copilul este așezat pe șa, vârfurile picioarelor trebuie să atingă solul.

Acest reglaj permite copilului să poată urca și coborî ușor de pe bicicletă, iar genunchii să nu ajungă prea sus în timpul mișcării de pedalare.

comment_regler_la_hauteur_du_guidon_et_selle_velo_enfant_decathlon
Asigurarea reglării corecte a frânelor 

Pentru a testa eficiența frânelor tale, împinge bicicleta MTB pentru copii ținând-o de ghidon. Acționează maneta dreaptă pentru frâna din spate sau cea stângă pentru frâna din față. Roata testată trebuie să se oprească în urma acestei acțiuni. Saboții de frână nu trebuie să se frece de marginile jantei.

Frânarea nu este eficientă sau roata prezintă frecare? Iată ce poți face: Există un șurub de reglaj situat în fața manetei frânei. Dacă rotești șurubul în sens orar, această acțiune va strânge frâna mai tare (= frânare mai puternică). Dacă rotești șurubul în sens antiorar, această acțiune va slăbi frâna (= frânare mai puțin puternică și îndepărtarea saboților de jantă).

Verifică în mod consecvent reglarea corespunzătoare a frânei.

comment_regler_freins_velo_enfant

La ce presiune trebuie să umfli cauciucurile bicicletei 16 inch? 

 Presiunea recomandată este înscrisă întotdeauna pe marginea fiecărui cauciuc al bicicletei. Îți recomandăm să umfli cauciucurile la presiunea indicată pe marginea cauciucului. Aceasta poate varia în funcție de tipul de cauciuc. 

Pentru a verifica umflarea corespunzătoare a cauciucului, tot ce trebuie să faci este să îl apeși cu degetele: acesta trebuie să fie ferm, dar să îți permită să mai apeși puțin. 

Întreținerea bicicletei de 16 inch pentru copii

Curățarea și ungerea lanțului bicicletei pentru copii

Vei putea să folosești un produs de tip "All in One" pentru a debloca, pentru a curăța, pentru a lubrifia și pentru a proteja bicicleta pentru copii (produs disponibil în magazinul Decathlon). Este un produs all-in-one foarte practic.

Pentru a unge lanțul bicicletei pentru copii, rotește-l cu ajutorul pedalei și "pulverizează" pe toată lungimea.

Apoi lasă să acționeze câteva minute și șterge surplusul cu un șervețel.

comment_nettoyer_la_chaine_du_velo_enfant

Spălarea bicicletei pentru copii

În cazul în care constați că bicicleta pentru copii s-a murdărit după mai multe plimbări (noroi, ploaie, praf etc.), nu ezita să o cureți rapid atunci când este necesar.

 

Dacă s-a așezat praf pe ea, este foarte simplu: poți utiliza o lavetă uscată pentru a o curăța. Dacă s-a murdărit de noroi sau are alte pete grosiere poți să o cureți cu o găleată de apă caldă și un burete (sau o lavetă umedă) cu săpun sau cu șampon pentru biciclete. Poți curăța piesele murdare ale bicicletei (cadru, furcă, ghidon, roată).

 

ȘTIAI CĂ?   Îți recomandăm să eviți spălarea bicicletei pentru copii cu furtunul : este posibil ca anumite componente să fie deteriorate!

 

După ce ai terminat, tot ce trebuie să faci este să oștergi cu o lavetă uscată pentru a evita apariția ruginii.De asemenea, profită de ocazie pentru a verifica dacă colierele și roțile sunt bine strânse. Dacă nu sunt bine strânse, le poți strânge cu ajutorul unei chei.

Curățarea mânerelor bicicletei pentru copii

Spală cu o lavetă umedă și cu săpun sau detergent de vase, apoi șterge cu o lavetă uscată, pur și simplu!

Verificarea condiției cauciucurilor

Înainte de fiecare ieșire, este esențială verificarea stării cauciucurilor de bicicletă.

Dacă ai vreun cauciuc dezumflat, verifică dacă nu este spart. Pentru aceasta, umflă-l la maxim.

Dacă se dezumflă rapid, trebuie să demontezi roata, apoi să demontezi cauciucul pentru a înlocui sau pentru a repara camera de aer.

Dacă se dezumflă lent, trebuie să verifici la suprafața cauciucului dacă există cuie sau cioburi de sticlă. În continuare, trebuie să demontezi roata, apoi să demontezi cauciucul pentru a înlocui sau pentru a repara camera de aer, având grijă să scoți din cauciuc cuiul sau ciobul de sticlă.

Dacă nu este dezumflat, îți recomandăm să verifici presiunea corespunzătoare a cauciucului (vezi rubrica de mai sus).

ȘTIAI CĂ?
Cauciucul are o durată de viață care depinde și de condițiile de utilizare și de depozitare. În cazul în care la inspecție sunt vizibile fisuri, îți recomandăm să le înlocuiești cu cauciucuri noi.

Depozitarea bicicletei

Îți recomandăm să depozitezi bicicleta de 16 inch într-un loc uscat.  Este important să ai grijă să nu intre în contact cu umezeala.

Piese de schimb

Alege modelul dorit și găsește piesele de care ai nevoie.

BICICLETĂ COPII BTWIN Kids 16 inch 500 Robot: manual de instrucțiuni, reparații
BICICLETĂ COPII BTWIN Kids 16 inch 500 Robot: manual de instrucțiuni, reparații

16" BICICLETĂ 500 SPY HERO GIRL

BICICLETĂ COPII BTWIN Kids 16 inch 500 Robot: manual de instrucțiuni, reparații

16" BICICLETĂ DOCTOGIRL 500

Manual de instrucțiuni