Bicicleta MTB ROCKRIDER e ST 500

REF: 8560739

Bicicletă MTB ELECTRICĂ ROCKRIDER E-ST 100 ALBASTRU 27,5"

2020

Această bicicletă MTB electrică este concepută pentru drumețiile de tip MTB pe terenuri accidentate.

Cu această bicicletă MTB electrică E-ST 100, trăiește sau retrăiește primele experiențe MTB. Asistența inteligentă asociată cu senzorul de ritm și cu un ecran te ajută să îți găsești ritmul.

Prezentarea bicicletei MTBAE e-st 100

Prima utilizare

Umflarea cauciucurilor mele originale

Presiunea cauciucurilor trebuie supravegheată în special în cazul unei biciclete electrice.
Roțile sunt puternic solicitate de motor și de greutatea bicicletei.

Pentru montarea originală în camera de aer (Tubetype):

Pentru a reduce riscul de pană și pentru a garanta o autonomie optimă, îți recomandăm umflarea cauciucurilor între 1,0 și 1,8 bar.

În cazul în care cauți mai multă aderență și confort, poți reduce presiunea. În cazul în care cauți mai multă autonomie și randament la pedalare, poți umfla puțin mai mult cauciucul.

Asigură-te că nu ai depășit presiunile maxime și minime indicate pe marginea cauciucului.

Dacă presiunea este prea mică poți deteriora janta atunci când te lovești de un obstacol, în timp ce presiunea prea mare poate cauza spargerea camerei de aer sau a cauciucului sau deformarea permanentă a jantei.

Un cauciuc bine umflat este un element esențial în practicarea sportului. Așadar, verifică în mod consecvent presiunea cauciucurilor.

UMFLAREA CAUCIUCURILOR MELE MTB ROCKRIDER-ST540

Umflarea cauciucurilor Tubeless

TUBELESS este o modalitate excelentă de a obține cele mai bune rezultate din cauciuc. Presiunea acestuia este mai scăzută  decât în cazul unui cauciuc Tubetype. Atunci când este mai puțin umflată, "carcasa" cauciucului va putea intra în contact cu solul.

În cazul cauciucurilor Tubeless, scopul este acela de a reduce presiunea, astfel încât să poți profita pe deplin de performanța cauciucului fără ca janta să atingă solul atunci când depășești un obstacol.

Atenție! Nu depăși presiunea de 3 bar la un cauciuc TUBELESS, deoarece jantele tale din aluminiu s-ar putea deforma.

Un cauciuc bine umflat este un element esențial în practicarea sportului. Așadar, verifică în mod consecvent presiunea cauciucurilor.

NB: Spre deosebire de jantele tale, cauciucurile ROCKRIDER ALL TERRAIN LIGHT nu sunt Tubeless Ready.

Prima utilizare
Reglarea furcii mele

Furca ta SUNTOUR necesită o reglare personalizată în funcție de stilul tău de pedalare, de teren și de gustul tău, însă mai ales și în funcție de greutatea ta.

La furca ta nu există decât un singur tip de reglaj: pretensionarea.

Pretensionarea stabilește rigiditatea furcii tale. Pentru reglare, rotește rotița din stânga furcii tale. Sensul orar va strânge arcul și va face furca mai puțin rigidă. Sensul antiorar îl va slăbi și va face furca mai flexibilă. Rotița din dreapta este utilizată pentru blocarea suspensiei; este utilă pe porțiunile mai accidentate.

Rodajul frânelor

Atunci când bicicleta pleacă din magazinul nostru, plăcuțele și discurile sunt noi, prin urmare performanța frânării este slabă. O frânare puternică și continuă pe vreme rece (de exemplu, la coborâre), poate duce la o supraîncălzire și la un efect de "sticlă " la nivelul plăcuțelor.

Pentru a evita acest fenomen, care face ca frânele să devină complet inutilizabile, îți recomandăm rodajul frânelor. Rodajul va fi atins după aproximtiv 10 frânări pentru fiecare frână. Frânarea reprezintă decelerarea bruscă de la 25 la 5km/oră, mais însă fără a bloca roata, folosind o singură frână pe rând.

Dacă pe plăcuțele tale este vizibil un strat subțire, cu aspect neted și lucios, atunci fără îndoială există efectul de sticlă. Pentru a remedia această problemă și pentru a evita aruncarea, poți înlătura efectul de sticlă prin șlefuirea ușoară și șmirghel relativ fin (p120). Îți recomandăm să porți mănuși și o mască în timpul șlefuirii plăcuțelor tale. Apoi, remontează plăcuțele și efectuează un nou rodaj.

RODAJUL FRÂNELOR
Reglarea înălțimii ghidonului meu

Ghidonul bicicletei tale este reglat din fabrică la cel mai înalt nivel (poziția cu spatele cel mai ridicat, prin urmare cea mai confortabilă).

Pentru mai multă aerodinamică și mai multă eficiență la pedalare, poți coborî ghidonul pentru a-ți alungi puțin poziția (poziția cu spatele mai înclinat, prin urmare mai sportivă).

Pentru aceasta, este suficient să deplasezi inelele de distanțare care se află sub pipa bicicletei, parcurgând etapele descrise în acest material video.

REGLAREA ÎNĂLȚIMII GHIDONULUI MEU

Alinierea ghidonului meu

O aliniere corectă a ghidonului îți va permite să eviți durerile la nivelul brațelor și al umerilor pe lângă îmbunătățirea experienței tale MTB. Urmărește acest material video pentru a învăța cum se aliniază corect ghidonul.

ALINIEREA GHIDONULUI MEU

Orientarea manetelor de frână

Orientarea corectă a manetelor de frână este necesară pentru a-ți permite siguranță și confort pe bicicletă. Urmărește acest material video pentru a învăța cum se orientează corect manetele de frână.

ORIENTAREA MANETELOR DE FRÂNĂ

Montarea GPS-ului meu

Bicicleta ta MTB este compatibilă cu suportul ciclocomputerului de pipă (sau Computer Stem). Poți monta acolo direct ciclocomputerul tău/GPS-ul GARMIN sau SIGMA.

NB : Dacă utilizezi inele de distanțareîn partea de sus a pipei tale, suportul nu se va prezenta corect și va trebui să "tai" ușor inelul de distanțare cu ajutorul unui cutter. Dacă inelele de distanțare se află sub pipă, suportul se va potrivi perfect.

MONTAREA GPS-ului MEU

Reglarea înălțimii șeii mele

O bună înălțime a șeii îți va permite îmbunătățirea confortului și a randamentului pe bicicletă. 

Așază-te în picioare, de-o parte a șeii. Deblochează dispozitivul de prindere rapidă prin bascularea manetei. Trage sau împinge șaua pentru a o aduce la nivelul bazinului. Blochează dispozitivul de prindere rapidă prin rebascularea manetei. Pentru mai multă precizie, urmărește tutorialul nostru video.

REGLAREA ÎNĂLȚIMII ȘEII MELE

Reglarea reculului șeii mele

Reglarea corectă a reculului șeii va crește confortul și randamentul la pedalare. Urmărește acest material video pentru a învăța cum se reglează corect reculul șeii.

Înlocuirea pedalelor

Urmărește acest material video pentru a învăța cum să schimbi pedalele. 

Dacă alegi pedale automate, exersează prinderea și desprinderea încălțămintei, pentru a evita eventualele căderi în timpul ieșirilor tale. 

ÎNLOCUIREA PEDALELOR

Trecerea roților mele în modul Tubeless

Pentru a limita riscurile de perforare sau de ciupire a camerelor de aer, pentru îmbunătățirea grip-ului și a confortului, este posibilă trecerea roților de la bicicleta ta MTB în modul TUBELESS.

Roțile tale sunt Tubeless Ready, adică fondul de jantă etanș este deja fixat. Mai ai nevoie doar deo pereche de cauciucuri Tubeless Ready, de supape Tubeless (PRESTA) și de lichid preventiv (anti-pană). Îți recomandăm să porți mănuși și ochelari pentru a te proteja în cazul unei posibile explozii.

Pentru a trece roțile în modul Tubeless, respectă aceste etape:

1. Demontează roata
2. Scoate cauciucul și camera de aer originală a jantei
3. Verifică dacă fondul de jantă este bine lipit și dacă nu prezintă bule sau tăieturi
4. Inserează o valvă TUBELESS în interior, în orificiul jantei
5. Adaugă între 60 ml și 90 ml (în funcție de lățimea cauciucului) de lichid preventiv anti-pană
6. Fixează noul cauciuc specific TUBELESS READY
7. Umflă tare roata astfel încât cauciucul să se atingă de jantă.
Atenție! Nu depăși niciodată presiunea de 3 bari, altfel există riscul de explozie a cauciucului sau de deteriorare a jantelor.

Dacă această operațiune îți pare prea delicată, mergi în atelierul DECATHLON cel mai apropiat de tine și solicită ajutorul.

Bicicletă MTB ELECTRICĂ ROCKRIDER E-ST 100 PORTOCALIU

Ecranul meu

Butonul Start/Stopîți permite să pornești și să stingi ecranul. Utilizează butonul + și butonul - pentru a naviga între diferite moduri de asistență:

Mod 0 - Dezactivat
Mod 1 - Economic +60%
Mod 2 - Normal +150%
Mod 3 - Boost +300%

La fiecare dintre modurile de asistență cu excepția Modului 0, o apăsare lungă pe butonul + îți permite să pornești Modul Pieton, această funcție îți facilitează împingerea bicicletei atunci când mergi pe jos.

Descoperă toate funcționalitățile ecranului în instrucțiunea electrică din partea de jos a paginii, din secțiunea INSTRUCȚIUNI.

Ai întrebări cu privire la baterie? 

Care este durata de încărcare a bateriei mele?

Bateria are nevoie de 6 ore pentru o încărcare completă (de la 0% la 100%).

Care este durata de încărcare a bateriei mele?
Pot să pedalez atunci când bateria este descărcată?

Este vorba de o bicicletă cu asistență electrică. Ai posibilitatea să pedalezi fără această asistență.
În aceste condiții, greutatea legată de sistemul de asistență poate fi resimțită.

Pot să las conectat încărcătorul de baterie chiar dacă aceasta este încărcată complet?

Pentru a evita orice risc electric, se recomandă să nu lași bicicleta/bateria conectată la rețea mai mult de 24 de ore .
Atunci când bateria este complet încărcată, încărcătorul se întrerupe. Vei putea observa acest lucru datorită LED-ului indicator al încărcătorului, care devine verde

Trebuie să aștept ca bateria mea să fie complet descărcată pentru a o reîncărca?

Nu, bateriile litiu-ion nu au efect de memorie. Prin urmare, acestea pot fi încărcate în orice moment.
Se recomandă încărcarea bateriei în mod consecvent, pentru menținerea performanțelor optime.

Bateria mea se reîncarcă atunci când pedalez?

Nu, nu există efect „dinam”. Anumite sisteme permit reîncărcarea bateriei atunci când pedalezi sau atunci când frânezi, însă randamentul este foarte scăzut.

Ce pot face cu bateria atunci când este uzată?

Atunci când bateria s-a uzat, mergi în magazinul tău DECATHLON. Aceasta va fi colectată de un partener specializat în reciclare.

Depozitarea bateriei

Este esențială depozitarea și încărcarea bateriei într-un loc răcoros (între +10°C și +25°C), uscat și ferit de soare.
Nu depozita bateria descărcată (sub 10% încărcare) pentru a evita orice descărcare completă ce ar putea cauza defectarea acesteia.
În mod ideal, încarc-o la 60% și gândește-te să reîncarci bateria (chiar dacă nu este utilizată) cel puțin o dată la câțiva ani, pentru a evita orice descărcare totală și modificarea capacităților bateriei.

De unde aș putea achiziționa o a doua baterie?

Poți procura o nouă baterie de la atelierul tău DECATHLON.
Mergi în cel mai apropiat atelier pentru a afla disponibilitatea și termenul de aprovizionare al acelei piese.

Care este durata de viață a bateriei mele?

Bateria ta are o garanție de 2 ani sau de 500 de cicluri (1 ciclu = 1 încărcare la 100% + 1 descărcare la 100% sau 2 încărcări la 50% + 2 descărcări la 50%).După acele 500 de cicluri, vă garantăm că durata de viață a bateriei va rămâne mai mare de 80% față de cea a unei baterii noi.

echipamente-MTB-st520-rockrider

Cum mă echipez pentru situații mai puțin plăcute

Pentru a face față unei pene, unui lanț rupt sau oricărei alte probleme, îți recomandăm să te echipezi așa cum trebuie atunci când ieși cu bicicleta MTB. Iată o listă de produse care te-ar putea ajuta să ieși din anumite încurcături tehnice. 

Am o problemă

> ELECTRICĂ

Bateria mea nu se încarcă

1. VERIFICĂ CONECTAREA BATERIE > ÎNCĂRCĂTOR > PRIZĂ REȚEA
Verifică dacă încărcătorul utilizat este încărcătorul original furnizat de DECATHLON.
Conectează încărcătorul la baterie și la o priză de rețea.
LED încărcător roșu fix= bateria este în curs de încărcare.
LED încărcător verde fix= bateria s-a încărcat complet.
LED încărcător cu luminare intermitentă= bateria sau încărcătorul au o problemă.
O baterie complet descărcată are nevoie de 6 ore pentru reîncărcare.

2. VERIFICĂ DACĂ NU EXISTĂ REZIDUURI CARE AR PUTEA AFECTA ÎNCĂRCAREA
Conectoarele încărcătorului și ale bateriei trebuie să fie curate. Niciun reziduu nu trebuie să afecteze contactul dintre încărcător și baterie.

3. ESTE POSIBIL CA NUMAI INDICATOARELE BATERIEI SĂ FIE DEFECTE
Mergi într-unul din atelierele noastre DECATHLON pentru reparații.

Unul sau mai multe leduri luminează intermitent pe bateria mea.

ULTIMUL LED LUMINEAZĂ INTERMITENT (cel mai îndepărtat de butonul bateriei).
Bateria ta este aproape goală și trebuie să fie reîncărcată. Conectează bateria la încărcător.

AL 4-LEA LED LUMINEAZĂ INTERMITENT
Bateria se află sub tensiune și nu a fost încărcată de mult timp. Conecteaz-o cât mai rapid pentru a evita orice descărcare completă și modificarea capacităților bateriei.

UN ALT LED LUMINEAZĂ INTERMITENT
Bateria ta a întâlnit un eveniment anormal, care a provocat o defecțiune. Această defecțiune poate fi provizorie sau permanentă. Mergi într-un atelier DECATHLON pentru a realiza diagnosticul bateriei și al bicicletei.

LED baterie
Pe ecranul meu apare un cod de eroare

Un cod de eroare poate să fie afișat pe ecranul tău.

Toate codurile de defecțiune sunt menționate în instrucțiunile electrice. Fiecare cod este însoțit de o acțiune, pentru soluționarea problemei.

Dacă problema persistă sau dacă nu poți face acțiunea, mergi într-unul din atelierele noastre DECATHLON pentru reparații.

Autonomia mea este redusă sau a scăzut

1. Îți recomandăm să aplici bunele practici de utilizare și de depozitare.
Autonomia bicicletei tale electrice depinde de numeroși factori:
> DE SARCINA BICICLETEI: Autonomia va fi redusă dacă bicicleta este supraîncărcată.
> DE TIPUL DE PARCURS: Autonomia va fi redusă la urcare.
> DE PRESIUNEA DIN CAUCIUCURI: Autonomia va fi mai bună în cazul umflării corecte a cauciucurilor.
> DE TEMPERATURA EXTERIOARĂ: Autonomia va fi mai redusă pe vreme rece (de până la -50%).
> DE MODUL DE ASISTENȚĂ UTILIZAT: Se recomandă reducerea modului de asistență atunci când nivelul bateriei este redus.
> DE RESPECTAREA CONDIȚIILOR DE ÎNCĂRCARE ȘI DE DEPOZITARE A BATERIEI.

2. O baterie mai veche poate să piardă din performanță.
Autonomia sa va fi redusă. Informează-te la unul dintre atelierele DECATHLON pentru a realiza un bilanț al stării de sănătate a bateriei tale.

> MECANICĂ

Roata mea are o deformare laterală după mai multe plimbări

La primele ture cu bicicleta ta nouă, mai multe elemente se vor mișca și se vor așeza la locul lor.

Este cazul spițelor de la roți, pe care le vei auzi că „trosnesc”. trosniturile sunt cauzate de torsiunea reziduală în timpul asamblării.

Roata însă nu trebuie să aibă nicio deformare laterală. Dacă acest lucru se întâmplă, profită derevizia gratuită din primele 6 luni din unul dintre atelierele noastre DECATHLON pentru reajustarea acestei deformări ușoare.

Roata mea are o deformare laterală
Treptele mele de viteză se schimbă greu

Mai multe  acțiuni pentru a soluționa schimbarea cu dificultate a vitezelor în spate:

1/ Controlează cablul și cămășile sale:
1a. Capetele de cămăși poziționate necorespunzător pot incomoda tragerea cablului de schimbător și pot deregla schimbarea vitezelor. Dacă un capăt de cămașă nu este poziționat corect, reașază-l manual în locașul său.

1b. Dacă schimbătorul de viteză nu se mișcă nici după ce ai manipulat maneta de schimbare a vitezelor, atunci cablul și cămășile sale sunt cel mai probabil prinse. Este necesară înlocuirea cablului și a cămășilor.

Poți duce bicicleta MTB într-un atelier DECATHLON pentru înlocuirea cablului și al cămășii; de asemenea, poți să faci singur această operație urmărind acest material video. Singura diferență cu materialul video este lungimea cămășii, aceasta mergând de la manetă până la schimbător, trecând pe sub cadrul tău.  

2/ Verifică dacă urechea schimbătorului nu este îndoită:
O ureche îndoită provoacă o dezaliniere a schimbătorului, care nu mai poate asigura corect funcția sa. Poziționează-te în spatele bicicletei și observă alinierea schimbătorului.

Dacă urechea este îndoită, mergi într-un atelier DECATHLON pentru înlocuirea urechii schimbătorului.

ATENȚIONARE: o revizie completă și gratuită a tuturor reglajelor bicicletei tale este oferită în primele 6 luni de la data achiziției.

NB : În cazul în care utilizezi în mod consecvent bicicleta MTB în condiții de umiditate și de noroi sau dacă obișnuiești să speli în mod consecvent cu multă apă bicicleta MTB, înlocuirea cămășilor și a cablurilor trebuie să fie efectuată în mod frecvent. Spălarea bicicletei cu furtunul cu apă nu este recomandată, deoarece această practică împinge murdăria înapoi în cămăși.

Am pierdut cheia.

Dacă ai pierdut ambele chei, mergi în atelierul DECATHLON și solicită modificarea ialei. Îți vom oferi o nouă pereche de chei potrivită pentru această ială.

Blocare ST900

Întreținerea bicicletei MTB

Întreținerea bicicletei MTB este esențială pentru prelungirea duratei de viață a componentelor și pentru a-ți oferi satisfacție suplimentară în practicarea sportului. Pe lângă partea estetică a unei biciclete curate, o întreținere neglijată îți poate provoca câteva probleme care ar putea duce la accidente : cablu deteriorat, rugină, scurgeri, uzură prematură etc.

O întreținere corespunzătoare va fi benefică pentru practica sportivă, componentele vor avea o durată de viață mai mare, iar impactul ecologic al bicicletei va fi mai mic.

Odată cu primele plimbări, anumite componente se pot mișca ușor.
De aceea, îți propunem o revizie gratuită a bicicletei tale MTB în termen de 6 luni de la achiziționarea bicicletei.

Curățarea bicicletei e-st 100

Pentru o curățare corespunzătoare a bicicletei, folosește o soluție de curățare pentru biciclete, un burete și o perie.

Clătește bicicleta cu jetul de apă înainte de aplicarea de produse de curățare. În continuare, utilizează buretele și peria pentru a aplica produsele în mod eficient. Este important să lași produsul să acționeze înainte de a clăti bicicleta.
Acest lucru se va face la o distanță rezonabilă, pentru a nu afecta elementele mecanice.
În sfârșit, șterge bicicleta cu o lavetă uscată, curată și moale.

Pentru spălarea bicicletei MTB electrice, este important să lași bateria la bicicletă. Aceasta va proteja conexiunile de infiltrațiile de apă!
De asemenea, evită utilizarea unui curățitor sub presiune, deoarece apa ar putea pătrunde în rulmenți și ar putea deteriora în mod permanent componentele electrice.

Depozitarea corectă a bicicletei rockrider e-st 100

Depozitarea corectă a bicicletei MTB este indispensabilă pentru îmbunătățirea duratei de viață, în special dacă este electrică.

După o plimbare cu bicicleta, îți recomandăm următoarele:
> Curăță bicicleta pentru a îndepărta noroiul sau nisipul care ar putea coroda MTB-ul tău.
> Șterge și lubrifiază transmisia (evitând să pui lubrifiant pe frâne) pentru a proteja de rugină și de coroziune.
> Depozitează bicicleta MTB într-un loc uscat și răcoros.

Pentru depozitarea peste iarnă a bicicletei MTB, la cele mai sus menționate se adaugă și alte recomandări:
> Pune schimbătorul pe pinionul mic pentru a elibera tensiunea din cabluri.
> Încarcă bateria în mod ideal la 60%.
> Poți unge bicicleta cu un strat subțire de ulei, insistând bine pe spițe și butuci, jante, ghidon și pipă. Utilizează o lavetă curată, ușor îmbibată în acest ulei. Acest lucru va permite protejarea componentelor de praf.
> Îți recomandăm suspendarea MTB de cadru pentru a limita presiunea asupra cauciucurilor și pentru a evita posibilele crăpături.

Atenție: Răcoros nu înseamnă frig! Evită cu orice preț temperaturile prea înalte sau prea scăzute. Nu depozita bicicleta MTB la soare și fii atentă la gerurile din timpul iernii.
Garajul poate fi o soluție bună, cu condiția ca locul să rămână uscat și să nu înghețe pe timp de iarnă. În caz contrar, alege interiorul casei tale.

DEPOZITAREA CORECTĂ A BICICLETEI ROCKRIDER e-ST900
Îmbunătățirea duratei de viață a bateriei mele

Pentru a îmbunătăți la maxim durata de viață a bateriei tale, îți recomandăm următoarele:

- Solicitare redusă (un MTB nu este un scooter!)
- Încărcarea bateriei cu un încărcător original; verificarea condiției încărcătorului
- Depozitarea bicicletei MTB cu un nivel de încărcare de aproximativ 60% (Nu lăsa bateria încărcată dincolo de 100% și nu o depozita total descărcată)
- Parchează bicicleta MTB la umbră sau în încăperi răcoroase.

În timpul transportului, îți recomandăm să scoți bateria MTB și să o depozitezi în interiorul autovehiculului.

ÎMBUNĂTĂȚIREA DURATEI DE VIAȚĂ A BATERIEI MELE
Schimbarea plăcuțelor de frână

În cazul frânelor pe discuri, trebuie să înlocuiești în mod consecvent și plăcuțele. Este posibil ca tu să utilizezi frânele sau mult sau mai puțin, iar uzura plăcuțelor va fi impactată. 

Dacă simți o lipsă de putere, o pierdere a performanței sau scârțâituri ale frânei, plăcuțele tale ar putea fi uzate. Pentru a fi sigur, verifică materialul prezent pe plăcuță; dacă mai sunt doar 1-2 mm, înlocuiți-o.

Poți înlocui plăcuțele de frână singur, urmărind acest material video sau poți duce bicicleta MTBAE într-un atelier DECATHLON, pentru ca unul dintre tehnicienii noștri să poată să le înlocuiască. 

Bicicletă MTB electrică e-ST900 ROCKRIDER
Întreținerea furcii

Furca se află printre componentele cele mai solicitate la o MTB și trebuie întreținută cu regularitate, pentru a-ți oferi un anumit confort și o securitate totală pe terenurile tehnice. Îți recomandăm să ai grijă în mod consecvent de furca ta.

Mai multe acțiuni sunt necesare pentru a extinde durata de viață maximă a furcii:

> După fiecare ieșire, îți recomandăm să cureți murdăria de pe brațe și garnituri.Acest lucru va permite reducerea riscului. De asemenea, poți adăuga lubrifiant cu teflon pentru ca articulațiile să nu se usuce. > După 50 de ore de practică, poți demonta furca, poți să o cureți complet și să o ungi din nou. Această întreținere este mai complexă, deoarece impune demontarea bicicletei. Îți recomandăm să lași MTB-ul la unul dintre atelierele noastre Decathlon pentru a preveni orice risc de deteriorare a furcii.

Bicicletă MTB electrică e-ST900 ROCKRIDER
Verifică uzura lanțului

Lanțul tău uzat poate provoca schimbarea vitezelor și o uzură prematură a casetei și a discului.

Poți verifica uzura lanțului tău datorită unui tester de uzură. Este suficient să plasezi lera de verificare între două verigi ale lanțului. Dacă acesta se afundă complet între două verigi, lanțul este uzat și este important să îl înlocuiești rapid pentru a nu deteriora caseta și foaia.

Îți recomandăm să înlocuiești lanțul în caz de cel puțin 50% uzură. Dincolo de 75%, va trebui să înlocuiești lanțul, caseta și foaia; de aceea este de preferat înlocuirea consecventă a lanțului pentru a evita uzura prematură a transmisiei.

Dacă utilizezi E-MTB ul pentru mobilitate, preferă utilizarea tuturor pinioanelor casetei sau a unui mod de asistență mai mic. Utilizatorii trebuie să înlocuiască în mod frecvent caseta, doarece pinionul cel mai mic este uzat prematur, din cauza unui mod de asistență ce se află în modul turbo de prea mult timp sau pinionul cel mic este mult mai utilizat față de celelalte).

Atenționare: bicicletele MTB cu asistență electrică au nevoie de un lanț întărit.

Bicicletă MTB electrică e-ST900 ROCKRIDER

Accesorii compatibile

Bicicleta MTB ROCKRIDER E-ST 100
Suport bidon apă ciclism 500

Echipează bicicleta MTB E-ST 100 cu suportul de bidon 500.

Bicicletă MTB electrică e-ST900 ROCKRIDER
Suport de bicicletă thule easyfold

Bicicleta ta este compatibilă cu suportul de bicicletă THULE EASYFOLD vândut în rețeaua DECATHLON.

Acest portbagaj cu atelaj poate susține până la două biciclete electrice.

Suport bicicletă electrică
SRAM-CASETĂ-10V

Piese de schimb

Trebuie să înlocuiești anumite componente?Descoperă toate piesele noastre pentru E-ST 100 aici.

Manual de utilizare

Bicicletă MTB electrică e-ST900 ROCKRIDER
Instrucțiuni

Ai nevoie de instrucțiunile mecanice ale MTB E-ST 100?

Instrucțiuni

Ai nevoie de instrucțiunile electrice ale MTB E-ST 100?

Bicicletă MTB electrică e-ST900 ROCKRIDER

Angajamentele noastre

ROCKRIDER oferă garanție pe viață pentru cadru, ghidon și pipă (în condiții normale de utilizare).

Pentru celelalte componente, garanția este de 2 ani.Nu intră în garanție componentele consumabile ale bicicletei (lanț, camere, cauciucuri, etc.)

Odată cu primele plimbări, anumite componente se pot mișca ușor. De aceea, îți propunem o revizie gratuită a bicicletei tale MTB în termen de 6 luni de la achiziționarea bicicletei. 

Părerea ta contează!

Indiferent dacă este pozitivă sau negativă, părerea ta este importantă pentru noi. Iată de ce părerea ta este atât de importantă:

 • Bicicletă MTB electrică e-ST900 ROCKRIDER

  Pentru a te exprima în orice
  moment

  Părerile clienților despre calitatea produsului!

 • Părerea ta contează!

  Pentru ai ajuta pe ceilalți sportivi 

  Părerea ta va fi utilă pentru ceilalți sportivi in luarea unor decizii!

 • Părerea ta contează!

  Pentru a contribui la îmbunătățirea produselor noastre

  Utilizăm feedback-urile primite de la voi, pentru a îmbunătăți designul produselor noi!