BICICLETĂ MTB electrică ROCKRIDER E ST 900 GRI

REF: 8545546, 8487240

BICICLETĂ MTB electrică ROCKRIDER E-ST 900 27,5"+

2019

Această bicicletă MTB electrică este concepută pentru drumețiile de tip MTB, la munte.

Cu această bicicletă MTB electrică E-ST 900 nu mai trebuie să îți pui limite. Depășește toate obstacolele datorită motorului central de 70 Nm cuplu și prelungește durata drumețiilor tale datorită bateriei sale de 500Wh.

Prezentarea bicicletei MTB rockrider e-st 900

Prezentarea bicicletei MTB rockrider e-st 900

Prima utilizare

Umflarea cauciucurilor mele originale (tubetype)

Presiunea cauciucurilor trebuie supravegheată în special în cazul unei biciclete electrice.
Roțile sunt puternic solicitate de motor și de greutatea bicicletei.

Pentru montarea originală în camera de aer (Tubetype) :

Pentru a reduce riscul de pană și pentru a garanta o autonomie optimă, îți recomandăm umflarea cauciucurilor între 1,0 și 1,8 bar.

În cazul în care cauți mai multă aderență și confort, poți reduce presiunea. În cazul în care cauți mai multă autonomie și randament la pedalare, poți umfla puțin mai mult cauciucul.

Asigură-te că nu ai depășit presiunile maxime și minime indicate pe marginea cauciucului.

Dacă presiunea este prea mică, camera de aer se poate strânge și poate deteriora janta atunci când te lovești de un obstacol, în timp ce presiunea prea mare poate cauza spargerea camerei de aer sau a cauciucului sau deformarea permanentă a jantei.

Un cauciuc bine umflat este un element esențial în practicarea sportului. Așadar, verifică în mod consecvent presiunea cauciucurilor.

UMFLAREA CAUCIUCURILOR MELE MTB ROCKRIDER-ST540

Umflarea cauciucurilor Tubeless

TUBELESS este o modalitate excelentă de a obține cele mai bune rezultate din cauciuc. Presiunea acestuia este mai scăzută decât în cazul unui cauciuc Tubetype. Atunci când este mai puțin umflată, "carcasa" cauciucului va putea intra în contact cu solul. Și acest lucru fără a fi oprită de camera de aer.

În cazul cauciucurilor Tubeless, scopul este acela de a reduce presiunea, astfel încât să poți profita pe deplin de performanța cauciucului fără ca janta să atingă solul atunci când depășești un obstacol.

Atenție! Nu depăși presiunea de 3 bar la un cauciuc TUBELESS, deoarece jantele tale din aluminiu s-ar putea deforma.

Un cauciuc bine umflat este un element esențial în practicarea sportului. Așadar, verifică în mod consecvent presiunea cauciucurilor.

NB: Spre deosebire de jantele tale, cauciucurile HUTCHINSON Taipan Koloss nu sunt Tubeless Ready.

Prima utilizare
Reglarea furcii mele

Furca ta ROCKSHOX JUDY necesită o reglare personalizată în funcție de stilul tău de pedalare, de teren și de gustul tău, însă mai ales și în funcție de greutatea ta.

Pentru a ști care este presiunea și reculul recomandate pentru furca ta, poți face clic pe linkul de mai jos. Ți se va solicita greutatea atunci când ești complet echipat (cască, încălțăminte și pungă de hidratare) și modelul bicicletei tale: un E-MTB.

Astfel, aplicația va calcula presiunea recomandată (în psi) și reculul în numărul de rotiri pornind de la poziția complet filetată în sens orar (poziție lentă).

Presiunea permite definirea rigidității furcii. Cu cât presiunea furcii este mai mare, cu atât aceasta va fi mai rigidă. Pentru a o regla, va trebui să ai'o pompă pentru furcă sau amortizor. Pentru a avea acces la valvă și pentru a umfla camera furcii tale, deșurubează capacul de pe brațul furcii tale (din partea dreaptă a imaginii). Rotița din partea stângă servește la blocarea suspensiei. Blocarea suspensiei poate fi utilă pentru repornirea bicicletei MTB pe porțiuni mai netede.

Rebound-ul ) stabilește viteza cu care suspensia revine în poziția inițială după amortizarea unui șoc. Rotița de rebound se află sub cămașa dreaptă a furcii.

Exemplu : Dacă am o greutate de 75 kg complet echipat, se recomandă umflarea furcii la 99 psi și defiletarea rotiței de rebound din 3 rotiri. Aceste cifre sunt reglaje recomandate, însă tu ai posibilitatea să reglezi furca așa cum preferi.

Reglarea furcii mele
Rodajul frânelor

Atunci când bicicleta pleacă din magazinul nostru, plăcuțele și discurile sunt noi, prin urmare performanța frânării este slabă. O frânare puternică și continuă pe vreme rece (de exemplu, la coborâre), poate duce la o supraîncălzire și "la un efect de sticlă " la nivelul plăcuțelor.

Pentru a evita acest fenomen, care face ca frânele să devină complet inutilizabile, îți recomandăm rodajul frânelor. Rodajul va fi atins după aproximtiv 10 frânări pentru fiecare frână. Frânarea reprezintă decelerarea bruscă de la 25 la 5km/oră, însă fără a bloca roata, folosind o singură frână pe rând.

Dacă pe plăcuțele tale este vizibil un strat subțire, cu aspect neted și lucios, atunci fără îndoială există efectul de sticlă. Pentru a remedia această problemă și pentru a evita aruncarea, poți înlătura efectul de sticlă prin șlefuirea ușoară și șmirghel relativ fin (p120). Îți recomandăm să porți mănuși și o mască în timpul șlefuirii plăcuțelor tale. Apoi, remontează plăcuțele și efectuează un nou rodaj.

RODAJUL FRÂNELOR MELE
Reglarea înălțimii ghidonului meu

Ghidonul bicicletei tale este reglat din fabrică la cel mai înalt nivel (poziția cu spatele cel mai ridicat, prin urmare cea mai confortabilă).

Pentru mai multă aerodinamică și mai multă eficiență la pedalare, poți coborî ghidonul pentru a-ți alungi puțin poziția (poziția cu spatele mai înclinat, prin urmare mai sportivă).

Pentru aceasta, este suficient să deplasezi inelele de distanțare care se află sub pipa bicicletei, parcurgând etapele descrise în acest material video.

REGLAREA ÎNĂLȚIMII GHIDONULUI MEU

Alinierea ghidonului meu

O aliniere corectă a ghidonului îți va permite să eviți durerile la nivelul brațelor și al umerilor pe lângă îmbunătățirea experienței tale MTB. Urmărește acest material video pentru a învăța cum se aliniază corect ghidonul.

ALINIEREA GHIDONULUI MEU

Orientarea manetelor de frână

Orientarea corectă a manetelor de frână este necesară pentru a-ți permite siguranță și confort pe bicicletă. Urmărește acest material video pentru a învăța cum se orientează corect manetele de frână.

ORIENTAREA MANETELOR DE FRÂNĂ

Montarea GPS-ului meu

Bicicleta ta MTB este compatibilă cu suportul ciclocomputerului de pipă (sau Computer Stem). 
Poți monta acolo direct ciclocomputerul tău/GPS-ul GARMIN sau SIGMA.

NB : Dacă utilizezi inele de distanțare în partea de sus a pipei tale, suportul nu se va prezenta corect și va trebui "să tai " ușor inelul de distanțare cu ajutorul unui cutter. Dacă inelele de distanțare se află sub pipă, suportul se va potrivi perfect.

MONTAREA GPS-ului MEU

Reglarea înălțimii șeii mele

O bună înălțime a șeii îți va permite îmbunătățirea confortului și a randamentului pe bicicletă. 

Așază-te în picioare, de-o parte a șeii. Deblochează dispozitivul de prindere rapidă prin bascularea manetei. Trage sau împinge șaua pentru a o aduce la nivelul bazinului. Blochează dispozitivul de prindere rapidă prin rebascularea manetei. Pentru mai multă precizie, urmărește tutorialul nostru video.

REGLAREA ÎNĂLȚIMII ȘEII MELE

Reglarea reculului șeii bicicletei

Reglarea corectă a reculului șeii va crește confortul și randamentul la pedalare. Urmărește acest material video pentru a învăța cum se reglează corect reculul șeii.

Înlocuirea pedalelor

Urmărește acest material video pentru a învăța cum să schimbi pedalele. 

Dacă alegi pedale automate, exersează prinderea și desprinderea încălțămintei, pentru a evita eventualele căderi în timpul ieșirilor tal. 

ÎNLOCUIREA PEDALELOR

Trecerea roților mele în modul Tubeless

Pentru a limita riscurile de perforare sau de ciupire a camerelor de aer, pentru îmbunătățirea grip-ului și a confortului, este posibilă trecerea roților de la bicicleta ta MTB în modul TUBELESS.

Roțile tale sunt Tubeless Ready, adică fondul de jantă etanș este deja fixat. Mai ai nevoie doar de o pereche de cauciucuri Tubeless Ready, de supape Tubeless (PRESTA) și de lichid preventiv (anti-pană). Îți recomandăm să porți mănuși și ochelari pentru a te proteja în cazul unei posibile explozii.

Pentru a trece roțile în modul Tubeless, respectă aceste etape:

1. Demontează roata
2. Scoate cauciucul și camera de aer originală a jantei
3. Verifică dacă fondul de jantă este bine lipit și dacă nu prezintă bule sau tăieturi
4. Inserează o valvă TUBELESS în interior, în orificiul jantei
5. Adaugă între 60 ml și 90 ml (în funcție de lățimea cauciucului) de lichid preventiv anti-pană
6. Fixează noul cauciuc specific TUBELESS READY
7. Umflă tare roata astfel încât cauciucul să se lipească de jantă.
Atenție! Nu depăși niciodată presiunea de 3 bari, altfel există riscul de explozie a cauciucului sau de deteriorare a jantelor.

Dacă această operațiune îți pare prea delicată, mergi în atelierul DECATHLON cel mai apropiat de tine și solicită ajutorul.

Ecranul meu

În anul 2021, am ales să modificăm ecranul de comandă al bicicletei MTB E-ST 900. Modelul ales este realizat tot de partenerul nostru, BROSE, însă are un alt design, precum și alte utilizări.

 • BROSE COMFORT

  Brose comfort

  Ecranul tău BROSE Comfort are mai multe butoane, dintre care un joystick central.

  Butonul Start/Stop îți permite să pornești sau să stingi ecranul. Utilizează săgeata de sus și săgeata de jos pentru a naviga între diferitele moduri de asistență:

  Mod 0 - Dezactivat
  Mod 1 - Economic +40%
  Mod 2 - Economic + +80%
  Mod 3 - Standard +160%
  Mod 4 - Boost +320%

  La fiecare dintre modurile de asistență cu excepția Modului 0, o o apăsare lungă pe butonul îți permite să pornești Modul Pieton, această funcție îți facilitează împingerea bicicletei atunci când mergi pe jos.

  Bicicleta ta MTB nu are lumini, butonul asociat nu este utilizat. Este important să știi că dacă activezi luminile cu acest buton, o apăsare lungă îți va permite să le stingi.

  Joystick-ul de navigație îți permite vizualizarea diferitelor informații despre bicicletă. De asemenea, poate fi utilizat ca buton pentru validarea unei alegeri (în ceea ce privește parametrii sau aducerea la zero a datelor).

 • BROSE ALLROUND

  Brose allround

  Ecranul tău BROSE Allround are mai multe butoane la extremitățile ecranului.

  Butonul Pornire/Oprire situat în partea de sus a ecranului permite pornirea și stingerea ecranului. Butonul + și butonul - permit navigarea între diferitele moduri de asistență:

  OFF (gri) - Fără asistență
  ECO (verde) - Asistență de +40%
  TOUR (albastru) - Asistență de +80%
  SPORT (gaben) - Asistență de +160%
  BOOST (roșu) - Asistență de +320%

  În fiecare dintre modurile de asistență, cu excepția Modului Off, apasă pe butonul opus ecranului (cel cu două săgeți) pentru a porni funcția WALK Assist, această funcție facilitează împingerea bicicletei tale atunci când mergi pe jos. Trebuie să menții apăsat butonul - pentru a avansa.

  Bicicleta ta MTB nu are lumini, butonul asociat nu este utilizat. Este important să știi că dacă activezi luminile cu acest buton, o apăsare lungă îți va permite să le stingi.

  Pentru a avea acces la Meniu, poți apăsa pe butonul din partea de jos a ecranului, stânga, și te poți ghida cu ajutorul butoanelor + și -.

Ai întrebări cu privire la baterie? 

Care este durata de încărcare a bateriei mele?

Bateria are nevoie de 3 ore pentru o încărcare completă (de la 0% la 100%).

Pot să pedalez atunci când bateria este descărcată?

Este vorba de o bicicletă cu asistență electrică. Ai posibilitatea să pedalezi fără această asistență.
În aceste condiții, supragreutatea legată de sistemul de asistență poate fi resimțită.

Pot să las conectat încărcătorul de baterie chiar dacă aceasta este încărcată complet?

Pentru a evita orice risc electric, se recomandă să nu lași bicicleta/bateria conectată la rețea mai mult de 24 de ore.
Atunci când bateria este complet încărcată, încărcătorul se întrerupe. Vei putea observa acest lucru datorită LED-ului indicator al încărcătorului, care devine verde

Trebuie să aștept ca bateria mea să fie complet descărcată pentru a o reîncărca?

Nu, bateriile litiu-ion nu au efect de memorie. Prin urmare, acestea pot fi încărcate în orice moment.
Se recomandă încărcarea bateriei în mod consecvent, pentru menținerea performanțelor optime.

Bateria mea se reîncarcă atunci când pedalez?

Nu, nu există efect „dinam”. Anumite sisteme permit reîncărcarea bateriei atunci când pedalezi sau atunci când frânezi, însă randamentul este foarte scăzut.

Ce pot face cu bateria atunci când este uzată?

Atunci când bateria s-a uzat, mergi în magazinul tău DECATHLON. Aceasta va fi colectată de un organism specializat în reciclare.

Depozitarea bateriei

Este esențială depozitarea și încărcarea bateriei într-un loc răcoros (între +10°C și +25°C), uscat și ferit de soare.
Nu depozita bateria descărcată (sub 10% încărcare) pentru a evita orice descărcare completă ce ar putea cauza defectarea acesteia.
n mod ideal, încarc-o la 60% și gândește-te să reîncarci bateria (chiar dacă nu este utilizată) cel puțin o dată la câțiva ani, pentru a evita orice descărcare totală și modificarea capacităților bateriei.

De unde aș putea achiziționa o a doua baterie?

Poți procura o nouă baterie de la atelierul tău DECATHLON.
Mergi în cel mai apropiat atelier pentru a afla disponibilitatea și termenul de aprovizionare al acelei piese.

Care este durata de viață a bateriei mele?

Bateria ta are o garanție de 2 ani sau de 500 de cicluri (1 ciclu = 1 încărcare la 100% + 1 descărcare la 100% sau 2 încărcări la 50% + 2 descărcări la 50%). După cele 500 de cicluri, îți garantăm o autonomie de minim 80% față de o baterie nouă.

echipamente-MTB-st520-rockrider

Cum mă echipez pentru situații mai puțin plăcute

Pentru a face față unei pene, unui lanț rupt sau oricărei alte probleme, îți recomandăm să te echipezi așa cum trebuie atunci când ieși cu bicicleta MTB. Iată o listă de produse care te-ar putea ajuta să ieși din anumite încurcături tehnice. 

Am o problemă

> ELECTRICĂ

Bateria mea nu se încarcă

1. VERIFICĂ CONECTAREA BATERIEI > ÎNCĂRCĂTOR > PRIZĂ REȚEA
Verifică dacă încărcătorul utilizat este încărcătorul original furnizat de DECATHLON.
Conectează încărcătorul la baterie și la o priză de rețea.
LED încărcător roșu fix = bateria este în curs de încărcare.
LED încărcător verde fix = bateria s-a încărcat complet.
LED încărcător cu luminare intermitentă = bateria sau încărcătorul au o problemă.
O baterie complet descărcată are nevoie de 6 ore pentru reîncărcare.

2. VERIFICĂ DACĂ NU EXISTĂ REZIDUURI CARE AR PUTEA AFECTA ÎNCĂRCAREA
Conectoarele încărcătorului și ale bateriei trebuie să fie curate. Niciun reziduu nu trebuie să afecteze contactul dintre încărcător și baterie.

3. ESTE POSIBIL CA NUMAI INDICATOARELE BATERIEI SĂ FIE DEFECTE
Mergi într-unul din atelierele noastre DECATHLON pentru reparații.

Unul sau mai multe leduri luminează intermitent pe bateria mea

ULTIMUL LED LUMINEAZĂ INTERMITENT (cel mai îndepărtat de butonul bateriei).
Bateria ta este aproape goală și trebuie să fie reîncărcată. Conectează bateria la încărcător.

AL 4-LEA LED LUMINEAZĂ INTERMITENT
Bateria se află sub tensiune și nu a fost încărcată de mult timp. Conecteaz-o cât mai rapid pentru a evita orice descărcare completă și modificarea capacităților bateriei.

UN ALT LED LUMINEAZĂ INTERMITENT
Bateria ta a întâlnit un eveniment anormal, care a provocat o defecțiune. Această defecțiune poate fi provizorie sau permanentă. Mergi într-un atelier DECATHLON pentru a realiza diagnosticul bateriei și al bicicletei.

LED baterie
Pe ecranul meu apare un cod de eroare

Un cod de eroare poate să fie afișat pe ecranul tău. Acest cod de eroare poate fi diferit în funcție de ecranul bicicletei tale MTBAE (BROSE Comfort sau BROSE Allround)

Toate codurile de eroare sunt specificate în instrucțiunile electrice (Comfort și Allround). Fiecare cod este însoțit de o manipulare pentru a rezolva problema.

Dacă problema persistă sau dacă nu poți face manipularea, mergi într-unul din atelierele noastre DECATHLON pentru reparații.

Autonomia mea este redusă sau a scăzut

1. Îți recomandăm să aplici bunele practici de utilizare și de depozitare.
Autonomia bicicletei tale electrice depinde de numeroși factori:
> DE SARCINA BICICLETEI: Autonomia va fi redusă dacă bicicleta este supraîncărcată.
> DE TIPUL DE PARCURS: Autonomia va fi redusă la urcare.
> DE PRESIUNEA DIN CAUCIUCURI: Autonomia va fi mai bună în cazul umflării corecte a cauciucurilor.
> DE TEMPERATURA EXTERIOARĂ: Autonomia va fi mai redusă pe vreme rece (de până la -50%).
> DE MODUL DE ASISTENȚĂ UTILIZAT: Se recomandă reducerea modului de asistență atunci când nivelul bateriei este redus.
> DE RESPECTAREA CONDIȚIILOR DE ÎNCĂRCARE ȘI DE DEPOZITARE A BATERIEI.

2. O baterie mai veche poate să piardă din performanță.
Autonomia sa va fi redusă. Informează-te la unul dintre atelierele DECATHLON pentru a realiza un bilanț al stării de sănătate a bateriei tale.

> MECANICĂ

Se aude un zgomot la roata din spate

La bicicletele electrice E-ST900 produse înainte de noiembrie 2020, este posibil ca roata din spate să facă un zgomot metalic ușor din cauza discului de frână din spate, care atinge plăcuțele, fie la viraje sub presiune, la viteză mare sau în modul de asistență ridicată.

La unele biciclete, ansamblul cadru-roată spate este lipsit de rigiditate, uneori din cauza unor variații
dimensionale, a butucilor, a cadrului sau a unui cuplu de strângere prea slabă, astfel încât întreg ansamblul
nu se mișcă în același timp în viraje, iar discul ajunge să atingă prea ușor
plăcuțele.

În general este suficient să strângi mai bine axul roții din spate. Cuplul ideal trebuie să fie cuprins între 18 și 20Nm pentru a elimina 100% dintre erori (nu există riscuri de a afecta cadrul sau axul la acest cuplu).

Dacă problema persistă, mergi cu bicicleta ta MTBAE într-un atelier DECATHLON pentru îmbunătățirea rigidității ansamblului din spate. Problema este cunoscută de tehnicienii noștri, iar ei vor fi în măsură să corecteze această defecțiune.

Bicicletă MTB electrică e-ST900 ROCKRIDER
Roata mea are o deformare laterală după mai multe plimbări

La primele ture cu bicicleta ta nouă, mai multe elemente se vor mișca și se vor așeza la locul lor.

Este cazul spițelor de la roți, pe care le vei auzi că „trosnesc”. Trosniturile sunt cauzate de torsiunea reziduală în timpul asamblării.

Roata însă nu trebuie să aibă nicio deformare laterală. Dacă acest lucru se întâmplă, profită de revizia gratuită din primele 6 luni din unul dintre atelierele noastre DECATHLON pentru reajustarea acestei deformări ușoare.

Deformare laterală roată
Treptele mele de viteză se schimbă greu

Mai multe niveluri de acțiuni pentru a soluționa schimbarea cu dificultate a vitezelor în spate:

1/ Controlează cablul și cămășile sale:
1a. Capetele de cămăși poziționate necorespunzător pot incomoda tragerea cablului de schimbător și pot deregla schimbarea vitezelor. Dacă un capăt de cămașă nu este poziționat corect, reașază-l manual în locașul său.

1b. Dacă schimbătorul de viteză nu se mișcă nici după ce ai manipulat maneta de schimbare a vitezelor, atunci cablul și cămășile sale sunt cel mai probabil prinse. Este necesară înlocuirea cablului și a cămășilor.

Poți duce bicicleta MTB într-un atelier DECATHLON pentru înlocuirea cablului și al cămășii; de asemenea, poți să faci singur această operațiune urmărind acest material video. Singura diferență cu materialul video este lungimea cămășii, aceasta mergând de la manetă până la schimbător, trecând pe sub țeava diagonală a cadrului tău.  

2/ Verifică dacă urechea schimbătorului nu este îndoită:
O ureche îndoită provoacă o dezaliniere a schimbătorului, care nu mai poate asigura corect funcția sa. Poziționează-te în spatele bicicletei și observă alinierea schimbătorului.

Dacă urechea este îndoită, mergi într-un atelier DECATHLON pentru înlocuirea urechii schimbătorului.

ATENȚIONARE: o revizie completă și gratuită a tuturor reglajelor bicicletei tale este oferită în primele 6 luni de la data achiziției.

NB : În cazul în care utilizezi în mod consecvent bicicleta MTB în condiții de umiditate și de noroi sau dacă obișnuiești să speli în mod consecvent cu multă apă bicicleta MTB, înlocuirea cămășilor și a cablurilor trebuie să fie efectuată în mod frecvent. Spălarea bicicletei cu furtunul cu apă nu este recomandată, deoarece această practică împinge murdăria înapoi în cămăși.

Am pierdut cheia

Dacă ai pierdut ambele chei, mergi în atelierul DECATHLON și solicită modificarea ialei. Îți vom oferi o nouă pereche de chei potrivită pentru această ială.

Blocare ST900

Întreținerea bicicletei MTB

Întreținerea bicicletei MTB este esențială pentru prelungirea duratei de viață a componentelor și pentru a-ți oferi satisfacție suplimentară în practicarea sportului. Pe lângă partea estetică a unei biciclete curate, o întreținere neglijată îți poate provoca câteva probleme care ar putea duce la accidente: cablu deteriorat, rugină, scurgeri, uzură prematură etc.

O întreținere corespunzătoare va fi benefică pentru practica sportivă, componentele vor avea o durată de viață mai mare, iar impactul ecologic al bicicletei va fi mai mic.

Odată cu primele plimbări, anumite componente se pot mișca ușor.
De aceea, îți propunem o revizie gratuită a bicicletei tale MTB în termen de 6 luni de la achiziționarea bicicletei.

Curățarea bicicletei e-st 100

Pentru o curățare corespunzătoare a bicicletei, folosește o soluție de curățare pentru biciclete, un burete și o perie.

Clătește bicicleta cu jetul de apă înainte de aplicarea de produse de curățare. . În continuare, utilizează buretele și peria pentru a aplica produsele în mod eficient.Este important să lași produsul să acționeze înainte de a clăti bicicleta.
Acest lucru se va face la o distanță rezonabilă, pentru a nu afecta elementele mecanice.
În sfârșit, șterge bicicleta cu o lavetă uscată, curată și moale.

Pentru spălarea bicicletei MTB electrice este important să lași bateria la bicicletă. Aceasta va proteja conexiunile de infiltrațiile de apă!
De asemenea, evită utilizarea unui curățitor sub presiune, deoarece apa ar putea pătrunde în rulmenți și ar putea deteriora în mod permanent componentele electrice.

Depozitarea corectă a bicicletei rockrider e-st900

Depozitarea corectă a bicicletei MTB este indispensabilă pentru îmbunătățirea duratei de viață, în special dacă este electrică.

După o plimbare cu bicicleta, îți recomandăm următoarele:
> Curăță bicicleta pentru a îndepărta noroiul sau nisipul care ar putea coroda MTB-ul tău.
> Șterge și lubrifiază transmisia (evitând să pui lubrifiant pe frâne) pentru a proteja de rugină și de coroziune.
> Depozitează bicicleta MTB într-un loc uscat și răcoros.

Pentru depozitarea peste iarnă a bicicletei MTB, la cele mai sus menționate se adaugă și alte recomandări:
> Pune schimbătorul pe pinionul mic pentru a elibera tensiunea din cabluri.
> Încarcă bateria în mod ideal la 60%.
> Poți unge bicicleta cu un strat subțire de ulei de vaselină, insistând bine pe spițe și butuci, jante, ghidon și pipă. Utilizează o lavetă curată, ușor îmbibată în acest ulei. Acest lucru va permite protejarea componentelor de praf.
> Îți recomandăm suspendarea MTB de cadru pentru a limita presiunea asupra cauciucurilor și pentru a evita posibilele crăpături.

Atenție: Răcoros nu înseamnă frig! Evită cu orice preț temperaturile prea înalte sau prea scăzute. Nu depozita bicicleta MTB la soare și fii atentă la gerurile din timpul iernii.
Garajul poate fi o soluție bună, cu condiția ca locul să rămână uscat și să nu înghețe pe timp de iarnă. În caz contrar, alege interiorul casei tale.

DEPOZITAREA CORECTĂ A BICICLETEI ROCKRIDER e-ST900
Îmbunătățirea duratei de viață a bateriei mele

Pentru a îmbunătăți la maxim durata de viață a bateriei tale, îți recomandăm următoarele:

- Solicitare redusă (un MTB nu este un scooter!)
- Încărcarea bateriei cu un încărcător original; verificarea condiției încărcătorului
- Depozitarea bicicletei MTB cu un nivel de încărcare de aproximativ 60% (Nu lăsa bateria încărcată dincolo de 100% și nu o depozita total descărcată)
- Parchează bicicleta MTB la umbră sau în încăperi răcoroase .

În timpul transportului, îți recomandăm să scoți bateria MTB și să o depozitezi în interiorul autovehiculului.

ÎMBUNĂTĂȚIREA DURATEI DE VIAȚĂ A BATERIEI MELE
Schimbarea plăcuțelor de frână

În cazul frânelor pe discuri, trebuie să înlocuiești în mod consecvent și plăcuțele. Este posibil ca tu să utilizezi frânele sau mult sau mai puțin, iar uzura plăcuțelor va fi impactată. 

Dacă simți o lipsă de putere, o pierdere a performanței sau scârțâituri ale frânei, plăcuțele tale ar putea fi uzate. Pentru a fi sigur, verifică garnitura prezentă pe plăcuță; dacă mai sunt doar 1-2 mm, înlocuiți-o.

Poți înlocui plăcuțele de frână singur, urmărind acest material video sau poți duce bicicleta MTBAE într-un atelier DECATHLON, pentru ca unul dintre tehnicienii noștri să poată să le înlocuiască. 

Bicicletă MTB electrică e-ST900 ROCKRIDER
Întreținerea furcii

Furca se află printre componentele cele mai solicitate la o MTB și trebuie întreținută cu previzie, pentru a-ți oferi un anumit confort și o securitate totală pe terenurile tehnice. Îți recomandăm să ai grijă în mod consecvent de furca ta.

Mai multe întrețineri sunt necesare pentru a extinde durata de viață maximă a furcii:

> După fiecare ieșire, îți recomandăm să cureți murdăria de pe plonjoare și garniturile anti-praf. Acest lucru va permite reducerea riscului ca murdăria să intre în cămașă. De asemenea, poți adăuga lubrifiant teflon pentru ca îmbinările să nu se usuce. Cu toate acestea, șterge excedentul pentru a evita acumularea de praf.

Următoarele două întrețineri sunt mai complexe, deoarece necesită demontarea furcii. Dacă nu ai încredere sau dacă nu ai instrumente adaptate, poți să depozitezi bicicleta MTB într-unul din atelierele noastre DECATHLON, iar tehnicienii noștri vor face întreținerea pentru tine.

După 50 de ore de practică, poți realiza întreținerea de bază, adică înlocuirea uleiului de lubrifiere, a spumelor și a garniturilor.

După 200 de ore de practică, poți realiza o întreținere completă a furcii tale cu schimbarea tuturor garniturilor, a uleiului de lubrifiere și a uleiului din cartușul de amortizare.

Verificarea uzurii lanțului

Un lanț uzat provoacă o schimbare dificilă a vitezelor și o uzură prematură a casetei și a foii.

Poți verifica uzura lanțului cu ajutorul unui tester de uzură. Este suficient să așezi crestătura de pe tester între două verigi ale lanțului și să lași să cadă cealaltă parte pe lanț. Dacă aceasta se afundă complet între două zale, lanțul este uzat și este important să îl înlocuiești rapid, pentru a nu afecta caseta și foaia.

Îți recomandăm înlocuirea lanțului de la 50% uzură. Dincolo de 75%, trebuie să înlocuiești lanțul, caseta și foaia; de aceea, se recomandă înlocuirea consecventă a lanțului pentru a evita uzura prematură a ansamblului transmisiei.

Dacă utilizezi E-MTB ul pentru mobilitate, îți recomandăm să utilizezi toate pinioanele casetei sau un mod de asistență mai ușor. În general utilizatorii trebuie să înlocuiască toată caseta, deoarece pinionul mic este uzat prematur din cauza unui mod de asistență prea des în modul turbo sau deoarece pinionul mic este prea utilizat în comparație cu celelalte).

Atenționare: MTB-urile cu asistență electrică au nevoie de un lanț mai solid.

Bicicletă MTB electrică e-ST900 ROCKRIDER

Accesorii compatibile

BICICLETĂ MTB ROCKRIDER E-ST 900
Suport bidon bicicletă 500

Echipează bicicleta MTB E-ST 900 cu suportul de bidon 500 pe tubul orizontal al MTB-ului

Bicicletă MTB electrică e-ST900 ROCKRIDER
Suport bicicletă thule easyfold 

Bicicleta ta este compatibilă cu suportul de bicicletă THULE EASYFOLD, care se vinde în cadrul rețele noastre DECATHLON.

Acest suport de bicicletă poate fi folosit pentru până la două biciclete electrice.

Suport bicicletă electrică
Lumini

Bicicleta ta MTB E-ST 900 nu are lumini. Poți alege să utilizezi o lumină de 6V atât timp cât este compatibilă "cu motorul BROSE T Aluminiu" sau cu o putere de 6W în față sau de 0,6W în spate.

Inginerii noștri recomandă marca Lezyne, care propune produse cu un raport calitate/preț excelent.

Disponibil aici (vezi compatibilitatea!):
https://www.alltricks.fr/C-136727-lezyne/N-802816-type~eclairage-arriere-vae/N-802816-type~eclairage-avant-vae

Atenție: În cele mai multe cazuri, producătorii de lumini furnizează lămpile/cablurile lor fără conectori de montare, astfel încât cablurile trebuie frecvent tăiate la lungimea potrivită, apoi decupate, lipite sau montate și apoi protejate cu bandă izolatoare electrică sau cu o cămașă termocontractabilă.

Manipularea reprezintă un risc. Dacă nu te simți confortabil cu manipularea componentelor electrice, îți recomandăm să mergi într-un atelier DECATHLON.

SRAM-CASETĂ-10V

Piese de schimb

Este necesară înlocuirea anumitor componente? Descoperă toate piesele noastre de schimb pentru MTB E-ST 900 aici.

BICICLETĂ MTB ELECTRICĂ ROCKRIDER E-ST 900: Manual de instrucțiuni, reparații

AI NEVOIE DE AJUTOR?

ATELIERELE NOASTRE DIN MAGAZIN ÎȚI PROPUN SERVICIILE LOR!

Manula de utilizare

Bicicletă MTB electrică e-ST900 ROCKRIDER
Instrucțiuni

Ai nevoie de instrucțiuni mecanice privind bicicleta ta MTB E-ST 900 ?

Certificat de conformitate
Instrucțiuni

Ai nevoie de instrucțiunile electrice ale bicicletei MTB E-ST 900 BROSE Comfort (model de dinainte de 2021) ?

Instrucțiuni și certificat de conformitate

Ai nevoie de instrucțiunile electrice ale bicicletei MTB E-ST 900 BROSE Allround (model după 2021) ?

Bicicletă MTB electrică e-ST900 ROCKRIDER

Angajamentele noastre

ROCKRIDER oferă garanție pe viață pentru cadru, ghidon și pipă (în condiții normale de utilizare).

Pentru celelalte componente, garanția este de 2 ani.Nu intră în garanție componentele consumabile ale bicicletei (lanț, camere, cauciucuri, etc.)

Odată cu primele plimbări, anumite componente se pot mișca ușor. De aceea, îți propunem o revizie gratuită a bicicletei tale MTB în termen de 6 luni de la achiziționarea bicicletei. 

Părerea ta contează!

Indiferent dacă este pozitivă sau negativă, părerea ta ne interesează foarte mult. Iată de ce este importantă părerea ta:

 • Bicicletă MTB electrică e-ST900 ROCKRIDER

  Pentru a te exprima în orice
  moment

  Părerile clienților cu privire la calitatea produsului sunt foarte importante pentru noi!

 • Părerea ta contează!

  Pentru a ajuta pe ceilalți sportivi 

  Părerea ta va fi utilă pentru ceilalți sportivi atunci când vor să achiziționeze un produs!

 • Părerea ta contează!

  Pentru a contribui la îmbunătățirea produselor noastre

  Folosim feedback-urile voastre pentru a îmbunătăți conceptul noilor noastre produse!