Bicicletă MTB ROCKRIDER ST 100 gri 8400335

REF: 8400335, 8400336, 8405317, 8501699, 8405309

Bicicletă MTB ROCKRIDER ST 100 GRI

2018

Produs conceput pentru primele tale evadări în drumețiile MTB. Antrenează-te și distrează-te făcând față micilor obstacole din natură.

Confortul tău este pe primul loc: cadru CGF cu poziție ridicată, suspensie 80 mm, șa ERGOFIT hamac cu tijă de șa FLEX, roți de 27,5'' (26" pentru cadru XS), pentru ca tu să te simți în largul tău în timpul practicii.

Prezentare rockrider st 100

Bicicletă MTB ROCKRIDER ST 100

Prima utilizare

Pregătirea MTB

Umflarea cauciucurilor mele

Presiunea medie recomandată este de 2,0 bar.

Dacă îți dorești confort și aderență, ȘI/SAU dacă ai o greutate mai mică de 70 kg, poți reduce valoarea presiunii cu 10%, însă fără să cobori niciodată mai jos de 1,8 bari (presiune minimă recomandată), însă acest lucru va crește riscul de pană pe teren accidentat.

Nu ezita să verifici în mod consecvent presiunea cauciucurilor tale.

UMFLAREA CAUCIUCURILOR MELE MTB ROCKRIDER-ST540

Reglarea înălțimii ghidonului

Ghidonul bicicletei tale este reglat din fabrică la cel mai înalt nivel (poziția cu spatele cel mai ridicat, prin urmare cea mai confortabilă).

Pentru mai multă aerodinamică și mai multă eficiență la pedalare, poți coborî ghidonul pentru a-ți alungi puțin poziția (poziția cu spatele mai înclinat, prin urmare mai sportivă).

Pentru aceasta, este suficient să deplasezi inelele de distanțare care se află sub pipa bicicletei, parcurgând etapele descrise în acest material video.

REGLAREA ÎNĂLȚIMII GHIDONULUI MTB ROCKRIDER-ST540

Alinierea ghidonului

Urmărește acest material video pentru a afla cum poți alinia ghidonul bicicletei tale.

ALINIEREA GHIDONULUI MEU MTB-ROCKRIDER-ST540

Reglarea rigidității furcii

Furca ta SUNTOUR XCT are 2 butoane de reglare a pretensionării.

Cele 2 butoane sunt independente.

Poți să îl utilizezi pe primul. Apoi, dacă nivelul de pretensionare nu este suficient cu primul buton înșurubat complet, completează reglajul cu cel de-al doilea.

Rotește butoanele în sens orar pentru a crește durata și în sens antiorar pentru a o reduce.

Reglarea rigidității furcii
Rodajul frânelor

Nu există o perioadă de rodaj de care să ții cont pentru eficiența frânelor cu saboți V-brake. 

Cu toate acestea, trebuie să ții cont că primele contacte dintre suprafața jantele roților și saboții de frână pot provoca un zgomot considerabil. Nu îți fă griji! Pe măsură ce pedalezi, frânările tale vor acoperi jantele cu o peliculă subțire de cauciuc și vor elimina zgomotul în cauză.

Rodajul frânelor
Reglarea înălțimii șeii

Urmărește acest material video pentru a afla cum se reglează înălțimea șeii tale.

REGLAREA ÎNĂLȚIMII ȘEII

Orientarea manetelor de frână

Urmărește acest material video pentru a afla cum se orientează manetele de frână.
Este un reglaj foarte important pentru un confort sporit.

ORIENTAREA MANETELOR DE FRÂNĂ MTB-ROCKRIDER-ST540

Înlocuirea pedalelor

Urmărește acest material video pentru a afla cum se înlocuiesc pedalele.
Pentru inlocuire ai nevoie de o cheie de 15

ÎNLOCUIREA PEDALELOR DE LA BICICLETA MTB ROCKRIDER

Este posibilă montarea de frâne pe discuri?

Bicicleta ta MTB ST 100 a fost concepută pentru primele tale evadări în drumeții, cu o tehnologie de frâne V-Brake adaptată acestei utilizări.

Din păcate, nu este posibilă echiparea bicicletei tale cu frâne pe discuri fără înlocuirea furcii (pentru frâna din față) și a cadrului (pentru frâna din spate).

echipamente-MTB-st520-rockrider

Cum mă echipez pentru situații mai puțin plăcute

Pentru a face față unei pene, unui lanț rupt sau oricărei alte probleme, îți recomandăm să te echipezi așa cum trebuie atunci când ieși cu bicicleta MTB. Iată o listă de produse care te-ar putea ajuta să ieși din anumite încurcături tehnice. 

Am o problemă

Roata mea are o deformare laterală

La primele ture cu bicicleta ta nouă, mai multe elemente se vor mișca și se vor așeza la locul lor.

Este cazul spițelor de la roți, pe care le vei auzi că „trosnesc”; trosniturile sunt cauzate de torsiunea reziduală în timpul asamblării.

Bicicleta ta este prevăzută cu jante cu perete dublu (în interiorul roților), mai solide. Prin urmare, roțile nu vor mai avea nicio deformare laterală.

Dacă este cazul, mergi într-unul din atelierele DECATHLON pentru a rezolva gratuit această deformare laterală ușoară:

1- În cadrul reviziei gratuite în primele 6 luni de la data achiziției bicicletei

2-Mesaj pentru părinți: Anumite gesturi tehnice populare printre cei mai tineri (mersul pe roata din spate, derapaje, sărituri de bordură etc.), dacă sunt repetate prea des, pot, de asemenea, să provoace un joc al butucului spate și deformarea jantelor.

Dacă observi o practică frecventă a acestor gesturi, este important să informezi copilul cu privire la această problemă.

wheeling și deformare laterală la nivelul roților MTB ROCKRIDER ST 100
Am o pană

Din păcate, tuturor ni se poate întâmpla să facem pană.
- Terenul (spini, mărăcini, cioburi de sticlă, cuie etc.)
- Sau modul de utilizare a bicicletei (sărituri peste obstacole: pietre, trepte, borduri, gropi etc.)se află cel mai adesea la originea penelor prin perforare (mici orificii) sau a penelor prin ciupire (mici fante).
Dimpotrivă, dacă penele se înmulțesc, acestea se explică prin:
- O montare necorespunzătoare a roții în fabricile noastre, astfel încât un vârf de spiță să înțepe camera de aer
- Un cauciuc sau o cameră de aer neconforme (poroase)
- O primă pană reparată incorect și un corp străin (spin, ciob de sticlă, așchie metalică etc.) rămas în jantă sau în cauciuc.Prin urmare, este importantă diagnosticarea penei și îndepărtarea oricărui corp străin posibil înainte de realizarea reparației.Nu știi cum poți demonta/remonta un cauciuc, cum poți repara sau înlocui o cameră de aer?

1- Cel mai simplu este să nu te atingi de roată și să folosești un spray reparator anti-pană:

Înșurubează capătul tubului în supapa cauciucului cu probleme (cu supapa în jos) și apasă fără a relaxa, pentru a injecta spuma. Cauciucul își recapătă forma și duritatea, pentru a-ți permite să te întorci acasă fără nicio grijă

2- Pentru repararea sau înlocuirea camerei de aer în perfectă autonomie, vezi tutorialele noastre video de mai jos.

Pană MTB ROCKRIDER ST 100
Furca mea este prea rigidă

Mai multe niveluri de acțiune pentru ajustarea furcii tale:

1- Verifică din nou reglarea rigidității: consultă capitolul «REGLAREA RIGIDITĂȚII FURCII MELE»

2- Efectuează o operație de întreținere de bază: furca ta se întreține în mod consecvent cu ajutorul unei simple biurete de ulei. Pentru aceasta, pune câteva picături de ulei pe pivoții furcii și acționează pe aceasta din urmă pentru a ajuta pătrunderea uleiului în cămăși.

3- Efectuează o întreținere completă în atelier.

REGLAREA RIGIDITĂȚII FURCII MTB-ROCKRIDER-ST540

Treptele mele de viteză se schimbă greu în față

Mai multe puncte de verificare pentru a soluționa schimbarea cu dificultate a vitezelor în față:

1/ Controlează cablul și cămășile sale: capetele de cămăși poziționate necorespunzător pot incomoda tragerea cablului de schimbător și pot deregla schimbarea vitezelor.

Dacă un capăt de cămașă nu este poziționat corect, reașază-l manual în locașul său.

2/ Dacă schimbătorul de viteză nu se mișcă nici după ce ai manipulat mânerul rotativ de schimbare a vitezelor, atunci cablul și cămășile sale sunt cel mai probabil prinse. Este necesară înlocuirea cablului și a cămășilor.

Poți alege să le înlocuiești singur urmărind materialul video din rubrica "ÎNLOCUIREA UNUI CABLU DE TRANSMISIE " sau poți duce bicicleta ta MTB într-un atelier DECATHLON.

ATENȚIONARE : o revizie completă și gratuită a tuturor reglajelor bicicletei tale este oferită în primele 6 luni de la data achiziției.

NB : În cazul în care utilizezi în mod consecvent bicicleta MTB în condiții de umiditate sau noroi sau dacă obișnuiești să îți speli bicicleta MTB în mod consecvent cu multă apă, înlocuirea cămășilor și a cablurilor trebuie să fie realizată mai frecvent. Spălarea bicicletei cu furtunul cu apă nu este recomandată, deoarece această practică împinge murdăria înapoi în cămăși.

Reglarea frânelor față MTB ROCKRIDER ST 100
Treptele mele de viteză se schimbă greu în spate

Mai multe niveluri de acțiune pentru a soluționa schimbarea cu dificultate a vitezelor în spate:

1/ Controlează cablul și cămășile sale:

1a. capetele de cămăși poziționate necorespunzător pot incomoda tragerea cablului de schimbător și pot deregla schimbarea vitezelor. Dacă un capăt de cămașă nu este poziționat corect, reașază-l manual în locașul său.

1b. Dacă schimbătorul de viteză nu se mișcă nici după ce ai manipulat mânerul rotativ de schimbare a vitezelor, atunci cablul și cămășile sale sunt cel mai probabil prinse. Este necesară înlocuirea cablului și a cămășilor.

Poți alege să le înlocuiești singur urmărind materialul video din rubrica "ÎNLOCUIREA UNUI CABLU DE TRANSMISIE " sau poți duce bicicleta ta MTB într-un atelier DECATHLON.


2/ Verifică dacă urechea schimbătorului nu este îndoită: o ureche îndoită provoacă o dezaliniere a schimbătorului, care nu mai poate funcționa corect. Poziționează-te în spatele bicicletei și observă alinierea schimbătorului.
Dacă urechea este îndoită, mergi într-un atelier DECATHLON pentru înlocuirea urechii schimbătorului.

ATENȚIONARE : o revizie completă și gratuită a tuturor reglajelor bicicletei tale este oferită în primele 6 luni de la data achiziției.

NB : În cazul în care utilizezi în mod consecvent bicicleta MTB în condiții de umiditate sau noroi sau dacă obișnuiești să îți speli bicicleta MTB în mod consecvent cu multă apă, înlocuirea cămășilor și a cablurilor trebuie să fie realizată mai frecvent. Spălarea bicicletei cu furtunul cu apă nu este recomandată, deoarece această practică împinge murdăria înapoi în cămăși.

Reglarea frânelor spate MTB ROCKRIDER ST 100
Maneta de frână atinge ghidonul prea ușor înainte de a frâna

Maneta este slăbită și/sau atinge ghidonul înainte de frânare:

Desfă șurubul de reglaj și contrapiulița până ce obții o tensiune a cablului convenabilă pentru a avea o manetă de frână fermă, însă nu prea dură. După ce obții tensionarea dorită, înfiletează până la capăt contrapiulița pe maneta frânei pentru a bloca acest reglaj.

Mergi în unul dintre atelierele noastre DECATHLON pentru ca tehnicienii noștri să remedieze această problemă.

Am rupt lanțul

S-a rupt lanțul? Îți oferim două soluții:

1- Poți repara singur cu ajutorul acestui material video; pentru aceasta, vei avea nevoie de o cheie de lanț și de un dispozitiv de prindere rapidă. 

2- Mergi în unul dintre atelierele noastre DECATHLON pentru ca tehnicienii noștri să remedieze această problemă.

REPARAREA LANȚULUI

Furca mea se blochează sau culisează cu dificultate

Plaja de utilizare optimă a furcii tale cu suspensie se situează dincolo de +5°C.

Mai jos de acest prag de temperatură, frigul poate provoca o rigidizare a suspensiei până la blocarea sa, însă fără să o deterioreze.

Funcționarea sa revine la normal imediat după ce temperatura depășește +5°.

Cu toate acestea, dacă observi o defecțiune sau dacă te îndoiești de buna funcționare a furcii tale, mergi fără întârziere într-unul din atelierele DECATHLON cel mai aproape de tine, pentru o diagnosticare amănunțită a bicicletei tale MTB.

Întreținerea bicicletei MTB

Curățarea bicicletei MTB

Pentru o curățare corespunzătoare a bicicletei, folosește o soluție de curățare pentru biciclete, un burete și o perie.

Clătește bicicleta cu jetul de apă înainte de aplicarea de produse de curățare.

În continuare, utilizează buretele și peria pentru a aplica produsele în mod eficient.

Este important să lași produsul să acționeze înainte de a clăti bicicleta.

Acest lucru se va face la o distanță rezonabilă, pentru a nu afecta elementele mecanice.

În sfârșit, șterge bicicleta cu o lavetă uscată, curată și moale.

CURĂȚAREA BICICLETEI MTB

Curățarea și lubrifierea unei transmisii

Pentru a curăța și lubrifia transmisia, echipează-te cu un spray degresant, cu o perie specifică și cu un lubrifiant.

Prima etapă constă în protejarea discului cu o lavetă curată, pentru a evita orice stropire cu grăsime pe acesta.

Apoi aplică degresant pe întreaga suprafață a transmisiei, freacă cu peria caseta, lanțul și roțile schimbătorului.

Lasă să acționeze timp de câteva minute înainte de a clăti la o distanță moderată.

În continuare, așteaptă ca transmisia să se usuce înainte de a trece la faza de lubrifiere.

Agită lubrifiantul și aplică pe fața interioară a lanțului, pentru mai multă eficiență. 

Înlocuiește cablul de transmisie

Cablul tău de transmisie este murdar, ruginit, deteriorat sau schimbarea vitezelor este dificilă, rigidă sau aleatorie?

În acest caz, trebuie să înlocuiești cablul de transmisie! Pentru aceasta, ia un clește, o șurubelniță, un patent, o cheie imbus și un nou set de cabluri și de cămăși de schimbător.

Pentru început, trebuie să scoți cablul din cămașă. Scoate mai întâi capacul manetei și pune maneta în ultima treaptă de viteză, apoi taie cablul astfel încât să poți scoate cablul în întregime din cămașă.

În continuare, determină lungimea cămășii prin suprapunerea acesteia pe bicicleta MTB între locașurile de susținere, tai-o și montează capacele de capăt. Acum poți să o instalezi.

Instalează cablul pe manetă și trece-l prin cămașă. După realizarea acestei operațiuni, reatașează capacul de pe manetă și fixează cablul pe schimbător. Pentru a regla transmisia, strânge cablul dacă vitezele au dificultăți în urcare și slăbește-l dacă au dificultăți în coborâre.

După ce ai terminat, taie cablul și folosește cleștele pentru a fixa capătul de aluminiu în capătul cablului pentru evita desfacerea acestuia.

ÎNLOCUIEȘTE CABLUL DE TRANSMISIE

Demontarea unei roți spate

Urmărește acest material video pentru a afla cum poți demonta roata din spate.

DEMONTAREA UNEI ROȚI SPATE

Repararea unei pene

Pentru a repara o pană, ai nevoie: de o pompă, de un bazin cu apă, de o lavetă și de un kit cameră de aer.

Apasă puțin pe camera de aer. Pentru a identifica pana, introdu camera de aer în apă.

După ce ai identificat gaura, șterge camera de aer cu o lavetă și treci la faza de frecare cu șmirghelul prevăzut în kit.

Acesta din urmă permite pregătirea camerei de aer pentru lipire și pentru a garanta o aderență maximă a lipiciului.

Aplică din abundență lipici în jurul găurii și așteaptă timp de 3 - 5 min.

În cele din urmă, pune peticul peste gaură și menține apăsat timp de câteva minute.

Mai apoi, poți pune camera de aer înapoi în cauciucul tău! 

REPARAREA UNEI PENE

Înlocuirea lanțului

Pentru a realiza această operațiune, ai nevoie: de o cheie de lanț, de un nou lanț și de un dispozitiv de prindere rapidă.

Poziționează lanțul pe ultimul pinion și pe cea mai mică dintre foi.

Mai întâi, scoate dispozitivul de prindere rapidă cu ajutorul unui clește, apoi scoate vechiul lanț al transmisiei.

Poziționează noul lanț pe ultimul pinion și pe cea mai mică dintre foi, pentru a stablili lungimea optimă cu mai multă ușurință.

Lanțul trebuie să fie la același nivel, să nu lase "burtă".Atenție! ​ Mai bine îndepărtăm cu grijă câteva zale și după mai rectificăm decât să fie prea scurt.

După determinarea lungimii, taie lanțul la lungimea potrivită cu ajutorul presei de lanț.

În cele din urmă, instalează dispozitivul de prindere rapidă pe lanț și fă o tură de pedalier pentru a poziționa dispozitivul de prindere rapidă în partea superioară a lanțului și apăsând cu mâna, asigură-te că poziționarea este optimă.

ÎNLOCUIREA LANȚULUI

Înlocuirea saboților de frână

Urmărește acest material video pentru a afla cum se înlocuiesc saboții de frână.

Accesorii compatibile

MTB ROCKRIDER ST 100 Gri
kit apărătoare noroi MTB

Montează kitul de apărătoare de noroi pentru MTB la bicicleta ta ROCKRIDER ST 100

kit apărătoare noroi MTB
Cric 500 bază

Fixează CRICUL 500 BAZĂ la bicicleta ta ROCKRIDER ST 100
Pentru montarea acestuia ai nevoie de un imbus de 5

CRIC 500 BAZĂ
Suport bidon bicicletă 500 Negru

Fixează SUPORTUL DE BIDON 500 NEGRU PENTRU BICICLETA ROCKRIDER ST 100
Pentru atasarea suportului ai nevoie de un imbus de 4

SUPORT BIDON BICICLETĂ 500 NEGRU
Portbagaj 500 onesecondclip

Fixează PORTBAGAJUL 500 ONESECONDCLIP la bicicleta ta ROCKRIDER ST 100.
Pentru montarea acestui produs găsești cheile necesare in pachet, atasate de produs.

PORTBAGAJ 500 ONESECONDCLIP
Scaun bebeluși 100 Cadru

Fixează scaunul de bebeluși 100 cadru pe bicicleta ta ROCKRIDER ST 100.
Pentru montaj ai nevoie de un imbus de 5.
Ai grija ca suportul să fie bine prins și scaunul să nu atingă de roata spate în timpul utilizări.

Scaun bebeluși 100 Cadru
MTB ROCKRIDER ST 100 Gri

Piese de schimb

Tebuie să schimbi anumite componente? Descoperă toate piesele noastre de schimb pentru MTB ST 100 Gri aici.

Toată gama mai jos

Bicicletă MTB ROCKRIDER ST 100 Gri: Manual de instrucțiuni, reparații

AI NEVOIE DE AJUTOR?

ATELIERELE NOASTRE DIN MAGAZIN ÎȚI PROPUN SERVICIILE LOR!

Descoperă bicicleta ta MTB ca în prima zi!

Stickerele decorative s-au deteriorat? Una dintre componente a fost înlocuită cu o piesă standard fără decor?
Descoperă stickerele originale ale MTB în atelierul DECATHLON!

Instrucțiuni

MTB ROCKRIDER ST 100 Gri
Manual de instrucțiuni

Ai nevoie de instrucțiunile de utilizare ale bicicletei tale MTB ST 100?

MTB ROCKRIDER ST 100 Gri

Angajamentele noastre

ROCKRIDER oferă garanție pe viață pentru cadrul, ghidonul și pipa bicicletei tale MTB (în condiții normale de utilizare).

Pentru celelalte componente, garanția este de 2 ani.

Odată cu primele plimbări, anumite componente se pot mișca ușor. De aceea, îți propunem o revizie gratuită a bicicletei tale MTB în termen de 6 luni de la achiziționarea bicicletei.