hibrid_24_pouces_decathlon_blanc

REF: 8487150

BICICLETA HIBRIDA ORIGINAL 100 ALBA 20-INCH

2005

Am conceput această bicicletă polivalentă pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 9 ani (120 - 135 cm) care doresc să meargă în parcuri urbane sau pe poteci întreținute.

Această bicicletă polivalentă pentru copii de 20" este robustă și simplu de utilizat (doar 1 viteză) pentru a-i ajuta să-și exploreze primele trasee.

Bine de știut

Șurub de reglare frână

Există două capete pentru reglarea fiecărei frâne, situate pe manetele de frână. Acestea au rolul de a regla întinderea cablului de frână. Asigură-te că ai găsit cel mai bun reglaj prin rotirea capătului. (Cu cât șurubul este strâns mai mult, cu atât cablul este mai întins).

Șurub de reglare frână
Cot de frână

Cotul de frână este o piesă din oțel inoxidabil care este folosită pentru a ghida cablul de frână în etrierul V-brake.Cotul este setată la un unghi specific pentru a asigura o culisare bună și oferă o frânare eficientă.Poate fi înlocuit dacă este deteriorat.

Cot de frână
Etriere V-brake

O frână V-brake este compusă din două etriere .Sunt legate între ele în mijloc, la capătul cotului de frână. Trageți de cotul cablului de frână afară pentru a elibera etrierele.Acest lucru vă va permite să scoateți roata cu ușurință.

V-brake-etriere-bicicletă-polivalentă
Șurub pentru strângerea pipei

Ghidonul este sudat de pipă. Aceasta se înșurubează în partea de sus, cu ajutorul unui singur șurub. Pentru a obține o strângere optimă, asigură-te că strângi acest șurub cu un cuplu de strângere de minim 22 N.M (newton metru), cu ajutorul unei chei dinamometrice. 

tijă-șuruburi-șuruburi

Prima utilizare

Reglarea înălțimii șeii înainte de prima călătorie

Este important să reglați înălțimea tijei scaunului și a ghidonului pentru a se potrivi înălțimii copilului dvs..Marcajul care indică punctul minim de introducere al tijei de șa sau al ghidonului în cadru nu ar trebui să fie niciodată vizibil din motive de siguranță (asigurați-vă că nici tija de șa, nici ghidonul nu depășesc acest nivel minim de inserție).Pentru a determina înălțimea corectă a șeii, așezați copilul pe bicicletă cu un călcâi sprijinit de pedală, cu brațul pedalier pus, astfel încât pedala să fie în poziția cea mai joasă. Înălțimea șei este corectă  când piciorul copilului este extins în această poziție.De asemenea, în timp ce este așezat, verificați dacă copilul poate atinge solul cu vârful picioarelor.

Reglarea înălțimii șeii înainte de prima călătorie
Cum se verifică dacă frânele sunt reglate corect

Poți testa frânele pe bicicleta polivalentă a copilului tău luând-o de ghidon și mergând cu ea, trăgând maneta dreaptă pentru a testa frâna din spate și stânga pentru a testa partea din față.Roțile ar trebui să se oprească din mișcare când maneta respectivă este trasă.
Plăcuțele de frână nu trebuie să se frece de părțile laterale ale jantei când frânele nu sunt cuplate.
Iată ce trebuie să faceți dacă observați că frânarea nu este lină sau roțile ating frânele:
În fața levierului de frână există un un dispozitiv de reglare cilindric. Rotiți dispozitivul în sensul acelor de ceasornic pentru a tensiona frâna astfel obținem o frânare mai puternică. Rotiți cilindrul în sens invers acelor de ceasornic pentru a detensiona frâna astfel obținem o frânare mai puțin bruscă și pentru a îndepărta plăcuțele de frână de jantă. Este important să vă verificați frânele în mod regulat.

Reglarea-frane-copii-mountain-bike-decatlon

Care este presiunea recomandată pentru anvelopele de biciclete polivalente de 20"?? 

        Presiunea recomandată este întotdeauna indicată pe lateralul anvelopei.Vă recomandăm să umflați anvelopele la presiunea indicată pe fiecare anvelopă. Aceasta poate să varieze de la anvelopă la anvelopă.  

         Puteți verifica dacă anvelopele dvs. au suficient aer în ele pur și simplu punând copilul în șa.Cu greutatea lor, anvelopa ar trebui să aibă o ușoară deformare.

Accesorii compatibile

1. Aparatoare de noroi fata si spate

Vrei să protejezi bicicleta și pe micul biciclist/mica biciclistă de stropirea cu apă și noroi? Alege o apărătoare de noroi adaptată mărimii bicicletei (20 inch). Îți recomandăm următoarele:

apărător de noroi_20_pouces_VTC
Montare apărătoare de noroi

Montează-ți apărătorile de noroi! Pentru a monta apărătorile de noroi adaptate mărimii bicicletei tale, vei avea nevoie de o cheie imbus mărimea 4 (sau de cea din "multitool"). Celelalte piese sunt furnizate cu apărătoarea de noroi.

MONTAREA APĂRĂTORII DE NOROI FAȚĂ
Pentru montarea aparatori față, poziționează apaărătoarea pe cadrul bicicletei în dreptul roți pentru a evita stropirea cu noroi/apă. Fixează cu ajutorul elementelor de cauciuc

MONTAREA APĂRĂTORII DE NOROI SPATE
Poziționează apărătoarea pe tija de șa, reglează lungimea benzi de prindere si clipsează prinderea

NB: în funcție de preferințele tale, poți îndepărta mai mult sau mai puțin apărătoarea de noroi a cauciucului.

Gata de pedalat fără a te murdări!

cum-se-montează-apărătoare-de-noroi-bicicletă-polivalentă
2. Cric

Alegerea cricului trebuie să fie adaptată mărimii bicicletei copilului tău.
Descoperă cricul compatibil cu bicicleta ta pe site-ul nostru:

bequille_velo_enfant
Montarea cricului

Poți monta cricul, la alegere, fie cu o cheie imbus de 5 mm sau cu o cheie plată de 11 mm.

PENTRU MONTAREA CRICULUI:
1. Poziționează partea de sus a cricului sub orificiul prevăzut în acest scop de pe cadru, imediat în spatele butucului față și în fața roții din spate.
2. Poziționează piulița dreptunghiulară deasupra inserției din cadru.
3. Inserează șurubul în piuliță, în cadru și în cric și înfiletează cu ajutorul cheii.

montaj-suport
3. Geanta pentru biciclete

Este un accesoriu util în care copilul își poate pune jucăriile in timpul plimbărilor.

geanta-biciclete

Întreținerea bicicletei polivalente de 20 inch

Ungerea lanțului bicicletei polivalente pentru copii

Puteți folosi un produs "all-in-one" (disponibil în magazinele Decathlon) pentru a debloca, curăța , lubrifia și proteja bicicleta copilului tău.Este un produs foarte la îndemână!
Pentru a lubrifia lanțul, rotiți pedala și "pulverizați" produsul pe tot parcursul. Apoi lăsați-l să acționeze câteva minute. 
Dacă lanțul este foarte murdar, curățați-l cu o perie sau o cârpă și pulverizați-l din nou cu produsul "all-in-one".

Sfatul nostru:evitați orice contact cu plăcuțele de frână și zona de frânare de pe jantele roților.
Protejați-vă bicicleta: aplicați all-in-one regulat pentru a preveni apariția ruginii.

Lubrifierea-lanțului-24"-mountain-bike

Spălarea bicicletei polivalente a copilului tău

Dacă observați că bicicleta copilului dvs. este murdară după câteva plimbări (noroi, ploaie, praf etc.), este bine să vă luați câteva minute pentru a o curăța din nou după cum este necesar.Dacă este acoperit cu praf, folosiți doar o cârpă uscată pentru a-l curăța . Dacă există noroi sau altă murdărie de care este mai greu de scăpat, o puteți curăța cu o găleată cu apă fierbinte, un burete (sau o cârpă) și puțină soluție pentru biciclete sau șampon. Puteți curăța părți precum cadrul, furca, ghidonul și roțile).

ȘTIAȚI CĂ? Vă recomandăm insistent să nu folosiți o mașină de spălat cu presiune pentru a curăța bicicleta copilului tău. 
                    Poate deteriora componentele precum headset-ul, butucul pedalier și poate pune copilul în pericol. Când ați terminat de spălat bicicleta, tot ce trebuie să faceți este să o ștergeți cu o cârpă uscată pentru a preveni apariția ruginii. Este recomandat să aplicați lubrifiant pe piesele mobile (lanț, pedalier).

Schimbarea saboților de frână

Saboți V-Brake sunt disponibili ca piese de schimb.
Pentru a le schimba, pur și simplu urmați pașii din videoclip.

Cum să verificați starea anvelopelor dvs

Ar trebui să verificați întotdeauna anvelopele înainte de a vă scoate bicicleta. 
Dacă sunt desumflate, verificați dacă au o înțepătură.Pentru a face acest lucru, umflatile la maxim.
Dacă pierd aer rapid, va trebui să scoți roata și apoi anvelopa și să schimbi sau să repari camera interioară. 
Dacă pierd aer încet, verificați suprafața anvelopei pentru prezența obiectelor ascuțite sau cioburi de sticlă.
Va trebui apoi să scoateți roata și apoi anvelopa și să schimbați sau să reparați camera interioară.
Aveți grijă când îndepărtați obiectul ascuțit sau ciobul de sticlă care provoacă perforarea.
 Chiar dacă nu sunt lăsate, vă recomandăm să verificați presiunea anvelopelor . 

ȘTIAȚI?
Durata de viață utilă a cauciucului depinde de modul în care este utilizat și depozitat.Dacă puteți vedea crăpături în anvelope, vă sfătuim să le înlocuiți cu altele noi.

Cum să-ți depozitezi bicicleta

Îți recomandăm să depozitezi bicicleta într-un loc uscat.  Este important să ai grijă să nu intre în contact cu umezeala.

Durata de viață a bicicletei pentru copii depinde de utilizare, întreținere și depozitare.

Cu cât condițiile vor fi mai umede și mai saline (aer marin), cu atât bicicleta pentru copii va fi supusă coroziunii și duratei de viață limitate.  

Prin urmare, este importantă depozitarea acesteia atunci când este curată și uscată, într-un loc fără umezeală.

ȘTIAI CĂ? Nu se recomandă depozitarea  prin suspendarea de roata din față a bicicletelor care sunt prevăzute cu o furcă telescopică. Agață-le de roata din spate, astfel încât durata de viață a furcii tale să fie păstrată.

Există o problemă

Ce poți face în caz de pană? Cum poți schimba o cameră de aer?

În caz de pană, oprește-te imediat într-un loc sigur, pentru a evita deteriorarea jantei.

Întoarce și așeaz-o pe șa și pe ghidon.

Trebuie să eliberezi frânele pentru a lăsa roata să se învârtă. Pentru aceasta, apucă partea superioară a etrierilor V-brake și desprinde cotul cu burduf.

Pentru roata din față, este suficient să o scoți din furcă și apoi să schimbi camera de aer (vezi materialul video explicativ).

Pentru roata din spate, slăbește roata și schimbă camera de aer (vezi materialul video explicativ).

În ultimă instanță, poți folosi mereu soluția anti-pană care permite repararea camerelor de aer sparte, fără scule (nu este potrivită pentru camerele de aer rupte).

Schimbarea unei camere cu aer pe bicicleta MTB pentru copii.

Maneta de frână atinge ghidonul. ce ar trebui făcut?

Dacă maneta de frână este prea slăbită, prea moale sau atinge ghidonul fără a fi exercitată prea multă presiune asupra acestuia, utilizați cilindrul de pe maneta de frână pentru a regla tensiunea cablului de frână, așa cum se arată în videoclipul de mai jos.

Deșurubați cilindrul și piulița de blocare până când cablul este suficient de strâns și maneta de frână este fermă, dar nu prea tare.Odată ce ați obținut tensiunea corectă, strângeți ferm contrapiulița pentru a asigura setarea.

Manual instrucțiuni

Bicicletă polivalentă Original 100 alb de 20 inchi

Angajamentele noastre Btwin

BTWIN garanteaza pe viata cadrul, ghidonul si tija bicicletei polivalente (in conditii normale de utilizare).

Garanția pentru celelalte piese este de doi ani.

De îndată ce copilul dumneavoastră începe să folosească bicicleta, unele componente se vor mișca ușor.Din acest motiv, oferim o verificare gratuită a bicicletei polivalente la șase luni de la cumpărare.