Bicicletă polivalentă 20 inch 6-9 ani Riverside

REF: 8576494, 8576493

Bicicletă polivalentă RIVERSIDE 100 20 inch 

2023

Această bicicletă polivalentă pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 9 ani a fost concepută pentru plimbările în parcurile din oraș sau pe trasee amenajate. Află aici toate recomandările noastre pentru a monta, pentru a întreține și pentru a repara bicicleta ta polivalentă pentru copii.

Tocmai ai primit bicicleta și acum trebuie să efectuezi montajul. Urmărește ghidul!  Am scris aceste sfaturi împreună cu managerul de produs și inginerul nostru cu experiență în domeniul bicicletelor pentru copii.

Bine de știut

Șurub pentru reglarea frânei

Există două șuruburi pentru reglarea fiecărei frâne, situate pe manetele de frână. Acestea au rolul de a regla întinderea cablului de frână. Asigură-te că ai găsit cel mai bun reglaj prin rotirea șurubului. (Cu cât acest șurub este mai strâns, cu atât cablul este mai întins).

Șurub pentru reglarea frânei
Țeavă cămașă frână - cot de frână

Fiind compus din inox, cotul de frână îți permite ghidarea cablului de frână în etrierul V-brake. Unghiul acestui cot a fost ales pentru a asigura cea mai bună trecere a cablului pentru o frânare eficientă. Dacă această piesă se deteriorează cu timpul, este posibilă înlocuirea ei.

Țeavă cămașă frână - cot de frână
Etrieri frâne v-brake

O frână V-brake este compusă din doi etrieri (unul în stânga, unul în dreapta). Aceștia sunt uniți în centru, la nivelul burdufului. 

Decuplează cotul cămășii de frână pentru a elibera etrierii. Astfel, poți scoate ușor roata.

etrieri-frâne-V-brake-bicicletă-copii
Șurub pentru strângerea pipei

Ghidonul este sudat de pipă. Cele două șuruburi permit strângerea pipei pe gâtul cadrului furcii bicicletei polivalente.Ai grijă să nu strângi cu un cuplu mai mare de 6 N.m

Șurub pipă bicicletă

Prima utilizare

Reglarea înălțimii șeii înainte de fiecare ieșire

Este important să reglezi înălțimea țevii de șa și a ghidonului în funcție de conformația copilului. Din motive de siguranță, marcajul minim de inserție pentru țeava de șa și pentru ghidon nu trebuie să fie niciodată vizibil (asigură-te că nu depășești acest marcaj minim de inserție).  

Pentru a stabili o reglare corectă a înălțimii șeii, așază copilul pe șa, pune manivela în poziție verticală joasă, pune călcâiul pe pedală: înălțimea șeii este corectăatunci când piciorul copilului este întins. Atunci când copilul stă așezat pe șa, verifică și dacă vârfurile picioarelor se află în contact cu solul.

reglare șa
Reglarea frânelor v-brake de la bicicleta mea Riverside pentru copii

Pentru a testa eficiența frânelor tale, împinge bicicleta ținând-o de ghidon. Acționează maneta dreaptă pentru frâna din spate sau cea stângă pentru frâna din față. Roata testată trebuie să se oprească în urma acestei acțiuni. Saboții de frână nu trebuie să se frece de marginile jantei.

 

Frânarea nu este eficientă sau roata prezintă frecare? Iată ce poți face: Există un șurub situat în fața manetei frânei. Dacă rotești șurubul de reglaj în sens orar, această acțiune va strânge frâna mai tare (= frânare mai puternică). Dacă rotești șurubul în sens antiorar, această acțiune va slăbi frâna (= frânare mai puțin puternică și îndepărtarea saboților de jantă)

 

Verifică în mod consecvent reglarea corespunzătoare a frânei.

La ce presiune trebuie să umfli cauciucurile bicicletei polivalente 20 inch? 

Presiunea recomandată este înscrisă mereu pe marginea fiecărui cauciuc de bicicletă. Îți recomandăm să umfli cauciucurile la presiunea indicată pe marginea cauciucului. Aceasta poate varia în funcție de tipul de cauciuc. 

Pentru a verifica umflarea corespunzătoare a cauciucului, este suficient să așezi copilul pe bicicletă la oprire. Presiunea corectă se caracterizează printr-o ușoară deformare a cauciului sub efectul greutății copilului tău.

Accesorii compatibile

Descoperă accesoriile compatibile cu această bicicletă!

Ce accesorii sunt compatibile cu această bicicletă polivalentă Riverside 20 inch 120 (sau 100)?
Poți alege modelul de bicicletă pentru copii pe care îl dorești și să adaugi ușor accesorii.

accesorii-compatibile-bicicletă polivalentă-20inch
1. Cricul

Acest cric îi va permite copilului să stabilizeze ușor bicicleta. Este compatibil cu bicicletele 16", 20" și 24" (biciclete pentru copii și biciclete pliabile).

bequille_velo_enfant
Montarea cricului

Poți monta cricul, la alegere, fie cu o cheie imbus de 5 mm, fie cu o cheie plată de 11 mm.

MONTAREA CRICULUI:
1. Poziționează partea de sus a cricului sub orificiul prevăzut în acest scop de pe cadru, imediat în spatele butucului față și în fața roții din spate.
2. Poziționează piulița dreptunghiulară deasupra inserției din cadru.
3. Inserează șurubul în piuliță, în cadru și în cric și filetează cu ajutorul cheii.

Montare-cric
2. Geanta pentru bicicletă

Practică pentru a lua cu tine lucrurile de care ai nevoie, cum ar fi cheile și gustarea!

geantă-bicicletă
3. Coșul

Acest coș metalic negru se prinde ușor de ghidonul bicicletei. Este compatibil cu bicicletele 20'', 24'' și 26'', echipate cu un ghidon de 22 mm.

coș bicicletă copii
4. Suportul de bidon

Am conceput acest suport de bidon cu deschidere laterală pentru a facilita scoaterea bidonului de către copii atunci când merg cu bicicleta. Acesta se fixează de cadrul bicicletei și este potrivit pentru un bidon de 380ml.

suport bidon bicicletă copii
5. Bidonul

Bidon de 380ml: pentru a nu uita să te hidratezi în timpul plimbărilor cu bicicleta.
Există în 3 culori diferite: roșu, negru sau albastru.

bidon bicicletă copii

Întreținere bicicletă polivalentă 20 inch

Ungerea lanțului bicicletei polivalente pentru copii

Poți utiliza un produs de tip "All in One" pentru a debloca, pentru a curăța, pentru a lubrifia și pentru a proteja bicicleta pentru copii (produs disponibil în magazinul Decathlon). Este un produs all-in-one foarte practic.

Pentru a unge lanțul bicicletei polivalente pentru copii, rotește-l cu ajutorul pedalei și "pulverizează" pe toată lungimea.

Apoi lasă să acționeze timp de câteva minute. În cazul unui lanț foarte murdar, treci cu o perie și/sau cu o lavetă pe toată lungimea și pulverizează încă o dată cu produs "All In One".

Recomandarea noastră: evită orice contact cu saboții de frâne, cu plăcuțele de frână și cu suprafața de frânare a jantei tale.

Protejează bicicleta în mod durabil: printr-o aplicare consecventă, vei preveni riscul de apariție a coroziunii.

Ungere-lanț-bicicletă-MTB-24-inch

Cum se spală bicicleta polivalentă pentru copii?

În cazul în care constați că bicicleta pentru copii s-a murdărit după mai multe plimbări (noroi, ploaie, praf etc.), nu ezita să o cureți rapid atunci când este necesar.


Dacă s-a așezat praf pe ea, este foarte simplu:poți utiliza o lavetă uscată pentru a o curăța. Dacă s-a murdărit de noroi sau alte pete mai grosiere, poți să o cureți cu o găleată de apă caldă și un burete (sau o lavetă umedă) cu săpun sau șampon pentru biciclete. Poți curăța piesele murdare ale bicicletei (cadru, furcă, ghidon, roată).

ȘTIAI CĂ?   Îți recomandăm să eviți spălarea bicicletei pentru copii cu furtunul: este posibil ca anumite componente (set rulmenți direcție, butuc pedalier sa fie deteriorate și să pună în pericol copilul.

După ce ai terminat, tot ce trebuie să faci este să o ștergi cu o lavetă uscată pentru a evita apariția ruginii.
De asemenea, îți recomandăm să ungi din nou piesele mobile ale bicicletei tale (lanț, monobloc pedalier)

Înlocuirea saboților de frâne

Saboții de frâne V-Brake sunt disponibili spre vânzare ca piese de schimb.

Pentru a le înlocui, urmează etapele descrise în acest tutorial video.

Verificarea stării optime a cauciucurilor

Înainte de fiecare ieșire, este esențială verificarea stării cauciucurilor de bicicletă.

Dacă ai vreun cauciuc dezumflat, verifică dacă nu este spart. Pentru aceasta, umflă-l la maxim.

Dacă se dezumflă rapid, trebuie să demontezi roata, apoi să demontezi cauciucul pentru a înlocui sau pentru a repara camera de aer.

Dacă se dezumflă lent, trebuie să verifici la suprafața cauciucului dacă există cuie sau cioburi de sticlă. În continuare, trebuie să demontezi roata, apoi să demontezi cauciucul pentru a înlocui sau pentru a repara camera de aer, având grijă să scoți din cauciuc cuiul sau ciobul de sticlă.

Dacă nu este dezumflat, îți recomandăm să verifici presiunea corespunzătoare a cauciucului (vezi rubrica de mai sus).

ȘTIAI CĂ? Cauciucul are o durată de viață care depinde și de condițiile de utilizare și de depozitare. În cazul în care la inspecție sunt vizibile fisuri, îți recomandăm să le înlocuiești cu cauciucuri noi.

Înlocuirea manșoanelor ghidonulul bicicletei copilului tău

Înlocuirea manșoanelor bicicletei  Yacine, expert în domeniul bicicletelor explică modalitatea de înlocuire în acest material video.

Depozitarea bicicletei

Îți recomandăm să depozitezi bicicleta într-un loc uscat.  Este important să ai grijă să nu intre în contact cu umezeala.

Durata de viață a bicicletei pentru copii depinde de utilizare, întreținere și depozitare.

Cu cât condițiile vor fi mai umede și saline (aer marin), cu atât bicicleta pentru copii va fi supusă mai mult coroziunii, iar durata sa de viață va fi limitată.  

Prin urmare, este importantă depozitarea acesteia atunci când este curată și uscată, într-un loc fără umezeală.

Ajutor

Ce poți face în caz de pană? Cum poți schimba o cameră de aer?

În caz de pană, oprește-te imediat într-un loc sigur, pentru a evita deteriorarea jantei.

Răstoarnă bicicleta și așaz-o pe șa și pe ghidon.

Trebuie să eliberezi frânele pentru a lăsa roata să se învârtă. Pentru aceasta, apucă partea superioară a etrierilor V-brake și desprinde țeava.

Pentru roata din față, este suficient să o scoți din furcă și apoi să schimbi camera de aer (vezi materialul video explicativ).

Pentru roata din spate, adu schimbătorul de viteză în poziția celui mai mic pinion. Slăbește roata și schimbă camera de aer (vezi materialul video explicativ).

În ultimă instanță, poți folosi mereu soluția anti-pană care permite repararea camerelor de aer sparte, fără scule (nu este potrivită pentru camerele de aer rupte).

Înlocuirea unei camere de aer a bicicletei MTB pentru copii

Reglarea schimbătorului spate

Dorești să reglezi cum trebuie schimbătorul bicicletei tale pentru copii pentru a reuși să ieși la plimbare? Atunci urmărește-l pe Yacine, ghidul tău pentru o reglare perfectă. Respectând sfaturile acesteia, te vei scuti de o mulțime de probleme pe marginea drumului și vei evita să te murdărești pe mâini cu unsoare pentru lanț de bicicletă. Pentru o reglare corespunzătoare, vei avea nevoie de o cheie de 9 și de o cheie Allen de 4.

0:53 Repoziționează lanțul și scoate protecția
1:16 Deconectează cablul schimbătorului
1:37 Eliberează tensiunea cablului
1:58 Reglează șuruburile de oprire pentru pinioanele mari și mici
2 :40 Reglează oprirea pinionului mic
3:14 Acționează schimbătorul pentru a regla oprirea pinionului mare
3:48 Reglează tensiunea cablului pentru a schimba vitezele în mod corespunzător
4:15 Dacă este slab, întinde cablul

Piese de schimb

Alege modelul cu sau fără schimbător de viteză și găsește piesa de care ai nevoie

Bicicletă polivalentă Original 20 inch 120 galben: Manual de instrucțiuni, reparații

AI NEVOIE DE AJUTOR?

ATELIERELE DIN MAGAZINELE NOASTRE ÎȚI PROPUN SERVICIILE LOR!

Bicicletă polivalentă Original 20 inch 100 Alb

Angajamentele noastre Btwin

BTWIN oferă garanție pe viață pentru cadrul, ghidonul și pipa bicicletei tale polivalente (în condiții normale de utilizare).

Pentru celelalte componente, garanția este de 2 ani.

Odată cu primele plimbări, anumite componente se pot mișca ușor. De aceea, îți propunem o revizie gratuită a bicicletei tale polivalente în termen de 6 luni de la achiziționarea bicicletei.