Bicicletă polivalentă_24_pouces_decathlon_rose

REF: 8487186

Bicicletă polivalentă ORIGINAL 500 ROZ 24 INCH

2020

Am conceput această bicicletă polivalentă, complet echipată, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 9 și 12 ani (135-150 cm), care doresc să se plimbe pe orice vreme, pe șosea și pe trasee.

Pentru a putea să te plimbi pe toată durata anului, această bicicletă polivalentă 24 inch este prevăzută cu apărători de noroi, un coș și un cric. Cele 6 viteze îți permit să mergi pe toate drumurile, de la terenuri plate la drumuri accidentate.

Bine de știut

Șurub pentru reglarea frânei

Există două șuruburi pentru reglarea fiecărei frâne, situate pe manetele de frână. Acestea au rolul de a regla întinderea cablului de frână. Asigură-te că ai găsit cel mai bun reglaj prin rotirea șurubului. (Cu cât acest șurub este mai strâns, cu atât cablul este mai întins).

Șurub pentru reglarea frânei
Șurub de reglare a schimbătorului de viteze

Acest șurub de reglare este situat pe partea din spate a schimbătorului. Aceasta servește la întinderea cablului de schimbător mai mult sau mai puțin. În cazul în care lanțul se derulează cu dificultate în sus și cablul nu este suficient de strâns, desfă șurubul de reglare pentru a-l tensiona. În cazul în care lanțul se derulează cu dificultate în jos și cablul este prea strâns, poți strânge șurubul de reglare. Recomandarea noastră: ajustajul corect este adesea de ordinul unui sfert de tură.

Șurub de reglare a schimbătorului de viteze
Țeavă cămașă frână - cot de frână

Fiind compus din inox, cotul de frână îți permite ghidarea cablului de frână în etrierul V-brake. Unghiul acestui cot a fost ales pentru a asigura cea mai bună trecere a cablului pentru o frânare eficientă. Dacă această piesă se deteriorează cu timpul, este posibilă înlocuirea ei.

Țeavă cămașă frână - cot de frână
Etrieri frâne v-brake

O frână V-brake este compusă din doi etrieri (unul în stânga, unul în dreapta). 
Aceștia sunt uniți în centru, la nivelul burdufului.
Decuplează cotul cămășii de frână pentru a elibera etrierii. Astfel, poți scoate ușor roata.

etrieri-frâne-V-brake-bicicletă-polivalentă
Șurub pentru strângerea pipei

Ghidonul este sudat de pipă. Aceasta se înșurubează în partea de sus, cu ajutorul unui singur șurub. Pentru a obține o strângere optimă, asigură-te că strângi acest șurub cu un cuplu de strângere de minim 22 N.M (newton metru), cu ajutorul unei chei dinamometrice. 

Șurub pipă

Prima utilizare

Reglarea înălțimii șeii înainte de prima plimbare

Este important să reglezi înălțimea tijei de șa și a ghidonului în funcție de conformația copilului. Din motive de siguranță, marcajul minim de inserție pentru tija de șa și pentru ghidon nu trebuie să fie niciodată vizibil (asigură-te că nu depășești acest marcaj minim de inserție).  

Pentru a stabili reglajul corect al înălțimii șeii, așază copilul pe șa, adu brațul pedalierului în poziție verticală inferioară, pune călcâiul pe pedală: înălțimea șeii este corectă atunci când piciorul copilului este întins. Atunci când este așezat pe șa, verifică și dacă vârfurile picioarelor ating solul. 

Reglarea înălțimii șeii înainte de prima plimbare
Asigurarea reglării corecte a frânelor

Pentru a testa eficiența frânelor tale, împinge bicicleta MTB pentru copii ținând-o de ghidon. Acționează maneta dreaptă pentru frâna din spate sau cea stângă pentru frâna din față. Roata testată trebuie să se oprească în urma acestei acțiuni. Saboții de frână nu trebuie să se frece de marginile jantei.

Frânarea nu este eficientă sau roata prezintă frecare? Iată ce poți face: Există un șurub de reglaj în fața manetei de frână. Dacă rotești șurubul în sens orar, această acțiune va strânge frâna mai tare (= frânare mai puternică). Dacă rotești șurubul în sens antiorar, această acțiune va slăbi frâna (= frânare mai puțin puternică și îndepărtarea saboților de jantă).

Este importantă verificarea consecventă a reglării corespunzătoare a frânei.

Reglarea-frânelor-bicicletei-MTB-copii-decathlon

La ce presiune trebuie să umfli cauciucurile bicicletei polivalente 24 inch? 

Presiunea recomandată este înscrisă întotdeauna pe marginea fiecărui cauciuc al bicicletei. Îți recomandăm să umfli cauciucurile la presiunea indicată pe marginea cauciucului. Aceasta poate varia în funcție de tipul de cauciuc.

Pentru a verifica umflarea corespunzătoare a cauciucului, este suficient să așezi copilul pe bicicletă la oprire. Presiunea corectă se caracterizează printr-o ușoară deformare a cauciului sub efectul greutății copilului tău.

Accesorii compatibile

1. Apărătorile față și spate împotriva noroiului

În cazul în care apărătorile bicicletei copilului tău se sparg în urma unor lovituri, acestea pot fi înlocuite 

apărătoare noroi_24_inch
Montare apărătoare de noroi față

Montează-ți apărătorile de noroi!
Pentru a monta apărătorile de noroi adaptate mărimii bicicletei tale, vei avea nevoie de:
- cheie imbus mărimea 4 și 5 (sau de cea din "multitool").
- cheie fixă mărimea 8 și 10
Celelalte piese sunt furnizate cu apărătoarea de noroi.

montare-apărători-noroi-bicicletă-polivalentă
Montare apărătoare de noroi spate

Montează-ți apărătorile de noroi!
Pentru a monta apărătorile de noroi adaptate mărimii bicicletei tale, vei avea nevoie de:
- cheie imbus mărimea 4 și 5 (sau de cea din "multitool").
- cheie fixă mărimea 8 și 10
Celelalte piese sunt furnizate cu apărătoarea de noroi.

Accesorii compatibile

Întreținere bicicletă polivalentă 24 inch

Ungerea lanțului bicicletei polivalente pentru copii

Poți utiliza un produs de tip "All in One" pentru a debloca, pentru a curăța, pentru a lubrifia și pentru a proteja bicicleta pentru copii (produs disponibil în magazinul Decathlon). Este un produs all-in-one foarte practic.

Pentru a unge lanțul bicicletei polivalente pentru copii, rotește-l cu ajutorul pedalei și "pulverizează" pe toată lungimea.

Apoi lasă să acționeze timp de câteva minute. În cazul unui lanț foarte murdar, treci cu o perie și/sau cu o lavetă pe toată lungimea și pulverizează din nou cu produs "All In One".

Recomandarea noastră: evită orice contact cu saboții de frâne, cu plăcuțele de frână și cu suprafața de frânare a jantei tale.
Protejează bicicleta în mod durabil: printr-o aplicare consecventă, vei preveni riscul de apariție a coroziunii.

Ungere-lanț-bicicletă-MTB-24-inch

Cum se spală bicicleta polivalentă pentru copii?

În cazul în care constați că bicicleta pentru copii s-a murdărit după mai multe plimbări (noroi, ploaie, praf etc.), nu ezita să o cureți rapid atunci când este necesar.

Dacă s-a așezat prafpe ea, este foarte simplu: poți utiliza o lavetă uscată pentru a o curăța. Dacă s-a murdărit de noroi sau are alte pete grosiere, poți să o cureți cu o găleată de apă caldă și un burete (sau o lavetă umedă) sau săpun și șampon pentru biciclete. Poți curăța piesele murdare ale bicicletei (cadru, furcă, ghidon, roată).

ȘTIAI CĂ?   Îți recomandăm să eviți spălarea bicicletei pentru copii cu furtunul: este posibil ca anumite componente (set rulmenți direcție, cutie pedalier etc.) să fie deteriorate și să pună în pericol copilul.

După ce ai terminat, tot ce trebuie să facieste să o ștergi cu o lavetă uscată pentru a evita apariția ruginii.

De asemenea, îți recomandăm să ungi din nou piesele mobile ale bicicletei tale (lanț, casetă direcție, monobloc pedalier)

Inlocuirea saboților de frână

Saboții de frâne V-Brake sunt disponibili spre vânzare ca piese detașate.

Pentru a-i înlocui, parcurge etapele descrise în acest tutorial video.

Verificarea stării optime a cauciucurilor

Înainte de fiecare ieșire, este esențială verificarea stării cauciucurilor de bicicletă.

Dacă ai vreun cauciuc dezumflat, verifică dacă nu este spart. Pentru aceasta, umflă-l la maxim.

Dacă se dezumflă rapid, trebuie să demontezi roata, apoi să demontezi cauciucul pentru a înlocui sau pentru a repara camera de aer.

Dacă se dezumflă lent, trebuie să verifici la suprafața cauciucului dacă există cuie sau cioburi de sticlă. În continuare, trebuie să demontezi roata, apoi să demontezi cauciucul pentru a înlocui sau pentru a repara camera de aer, având grijă să scoți din cauciuc cuiul sau ciobul de sticlă.


Dacă nu este dezumflat, îți recomandăm să verifici presiunea corespunzătoare a cauciucului (vezi rubrica de mai sus).

ȘTIAI CĂ? Cauciucul are o durată de viață care depinde și de condițiile de utilizare și de depozitare. În cazul în care la inspecție sunt vizibile fisuri, îți recomandăm să le înlocuiești cu cauciucuri noi.

Depozitarea bicicletei

Îți recomandăm să depozitezi bicicleta într-un loc uscat.  Este important să ai grijă să nu intre în contact cu umezeala.

Durata de viațăa bicicletei pentru copii depinde de utilizare, întreținere și depozitare.

Cu cât condițiile vor mai mai umede și mai saline (aer marin), cu atât bicicleta pentru copii va fi supusă coroziunii și duratei de viață limitate.  

Prin urmare, este importantă depozitarea acesteia atunci când este curată și uscată, într-un loc fără umezeală.

ȘTIAI CĂ? Nuse recomandă depozitarea prin suspendarea de roata din față a bicicletelor care sunt prevăzute cu o furcă telescopică. Agață-le de roata din spate, astfel încât durata de viață a furcii tale să fie păstrată.

Ajutor

Ce poți face în caz de pană? Cum poți schimba o cameră de aer?

În caz de pană, oprește-te imediat într-un loc sigur, pentru a evita deteriorarea jantei. 

Răstoarnă bicicleta și așaz-o pe șa și pe ghidon.

Trebuie să eliberezi frânele pentru a lăsa roata să se învârtă. Pentru aceasta, apucă partea superioară a etrierilor V-brake și desprinde țeava. 

Pentru roata din față, este suficient să o scoți din furcă și apoi să schimbi camera de aer (vezi materialul video explicativ). 

Pentru roata din spate, adu schimbătorul de viteză în poziția celui mai mic pinion. Slăbește roata și schimbă camera de aer (vezi materialul video explicativ). 

 

În ultimă instanță, poți folosi mereu soluția anti-pană care permite repararea camerelor de aer sparte, fără scule (nu este potrivită pentru camerele de aer rupte). 

Înlocuirea unei camere de aer a bicicletei MTB pentru copii

Treptele de viteză nu se schimbă corect. Ce este de făcut?

Dacă vitezele bicicletei MTB nu se schimbă corect, acest lucru se explică cel mai probabil printr-un ghidaj necorespunzător al schimbătorului spate pe pinioane.

Controlează cablul și cămășile sale:

Capetele de cămăși poziționate necorespunzător pot incomoda tragerea cablului de schimbător și pot deregla schimbarea vitezelor. Dacă un capăt de cămașă nu este poziționat corect, reașază-l manual în locașul său.

Dacă schimbătorul de viteză nu se mișcă nici după ce ai manipulat mânerul rotativ de schimbare a vitezelor, atunci cablul și cămășile sale sunt cel mai probabil prinse. Este necesară înlocuirea cablului și a cămășilor.

Este posibil ca  urechea schimbătorului să fie îndoită, în special în caz de impact. Astfel, este imposibilă reglarea vitezelor. Îți recomandăm să treci pe la atelierul magazinului Decathlon cel mai apropiat de tine pentru a repara urechea schimbătorului.

De asemenea, este posibil ca schimbătorul să fie dereglat. În acest caz, răstoarnă bicicleta pe șa și pe ghidon sau mai bine așaz-o pe un suport de reparații de biciclete. Acționează mânerul schimbătorului pentru a pune lanțul pe cel mai mic pinion. Șurubul pentru reglare se află în spatele schimbătorului. Acesta permite tensionarea (ridicarea schimbătorului) sau relaxarea cablului schimbătorului de viteze (coborârea). Ajustează șurubul de reglaj până la schimbarea corectă a vitezelor.

Maneta frânei atinge ghidonul. Ce este de făcut?

Dacă levierul frânei este prea relaxat, prea moale, acesta va atinge ghidonul prea ușor. Îți recomandăm reglarea tensionării cablului de frână cu ajutorul șurubului de reglaj situat pe maneta de frână, așa cum se indică în materialul video de mai jos.

 

Desfă șurubul de reglaj și contrapiulița până ce obții o tensiune a cablului convenabilă pentru a avea o manetă de frână fermă, însă nu prea dură.

După ce obții tensionarea dorită, înfiletează până la capăt contrapiulița pe maneta frânei pentru a bloca acest reglaj. 

Bicicletă polivalentă Original 24 inch 500 Roz

Angajamentele noastre Btwin

BTWIN oferă garanție pe viață pentru cadrul, ghidonul și pipa bicicletei tale polivalente (în condiții normale de utilizare).

Pentru celelalte componente, garanția este de 2 ani.

Odată cu primele plimbări, anumite componente se pot mișca ușor. De aceea, îți propunem o revizie gratuită a bicicletei tale polivalente în termen de 6 luni de la achiziționarea bicicletei.