Bicicletă polivalentă Decathlon 24 inch Copii 9-12 ani

REF: 8576534

Bicicletă polivalentă RIVERSIDE 100 24 inch 

2018

Am conceput această bicicletă polivalentă pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 9 și 12 ani (135-150 cm), care doresc să se plimbe zilnic în parcurile din oraș sau pe trasee amenajate.

Tocmai ai primit bicicleta și acum trebuie să efectuezi montajul... urmărește ghidul!  Am scris aceste sfaturi împreună cu managerul de produs și inginerul nostru cu experiență în domeniul bicicletelor pentru copii.

Bine de știut

Șurub pentru reglarea frânei

Există două șuruburi pentru reglarea fiecărei frâne, situate pe manetele de frână. Acestea au rolul de a regla întinderea cablului de frână. Asigură-te că ai găsit cel mai bun reglaj prin rotirea șurubului. (Cu cât acest șurub este mai strâns, cu atât cablul este mai întins).

Șurub pentru reglarea frânei
Țeavă cămașă frână - cot de frână

Fiind compus din inox, cotul de frână îți permite ghidarea cablului de frână în etrierul V-brake. Unghiul acestui cot a fost ales pentru a asigura cea mai bună trecere a cablului pentru o frânare eficientă. Dacă această piesă se deteriorează cu timpul, este posibilă înlocuirea ei.

Țeavă cămașă frână - cot de frână
Etrieri frâne v-brake

O frână V-brake este compusă din doi etrieri (unul în stânga, unul în dreapta). Aceștia sunt uniți în centru, la nivelul burdufului. 

Decuplează cotul cămășii de frână pentru a elibera etrierii. Astfel, poți scoate ușor roata.

etrieri-frâne-V-brake-bicicletă-Copii
Șurub pentru strângerea pipei

Ghidonul este sudat de pipă. Cele două șuruburi permit strângerea pipei pe gâtul cadrului furcii polivalente.Ai grijă să nu depășești un cuplu de strângere de 6 N.m

Șurub-pipă-bicicletă

Prima plimbare: recomandări înainte să pornești

Reglarea înălțimii șeii înainte de fiecare plimbare

Este important să reglezi înălțimea țevii de șa și a ghidonului în funcție de conformația copilului. Din motive de siguranță, marcajul minim de inserție pentru țeava de șa și pentru ghidon nu trebuie să fie niciodată vizibil (asigură-te că nu depășești acest marcaj minim de inserție).  

Pentru a stabili reglarea corectă a înălțimii șeii, așază copilul pe șa, pune manivela în poziție verticală joasă, pune călcâiul pe pedală: înălțimea șeii este corectă atunci când piciorul copilului este întins. Atunci când copilul stă așezat pe șa, verifică și dacă vârfurile picioarelor se află în contact cu solul.

Reglarea înălțimii șeii înainte de prima plimbare
Reglarea frânelor v-brake de la bicicleta mea Riverside pentru copii

Pentru a testa eficiența frânelor tale, împinge bicicleta ținând-o de ghidon. Acționează maneta dreaptă pentru frâna din spate sau cea stângă pentru frâna din față. Roata testată trebuie să se oprească în urma acestei acțiuni. Saboții de frână nu trebuie să se frece de marginile jantei.

Frânarea nu este eficientă sau roata prezintă frecare? Iată ce poți face: Există un șurub situat în fața manetei frânei. Dacă rotești șurubul de reglaj în sens orar, această acțiune va strânge frâna mai tare (= frânare mai puternică). Dacă rotești șurubul în sens antiorar, această acțiune va slăbi frâna (= frânare mai puțin puternică și îndepărtarea saboților de jantă).

Verifică în mod consecvent reglarea corespunzătoare a frânei.

La ce presiune trebuie să umfli cauciucurile bicicletei polivalente 24 inch? 

 Presiunea recomandată este înscrisă întotdeauna pe marginea fiecărui cauciuc al bicicletei. Îți recomandăm să umfli cauciucurile la presiunea indicată pe marginea cauciucului. Aceasta poate varia în funcție de tipul de cauciuc. 

Pentru a verifica umflarea corespunzătoare a cauciucului, este suficient să așezi copilul pe bicicletă la oprire. Presiunea corectă se caracterizează printr-o ușoară deformare a cauciului sub efectul greutății copilului tău. 

 

La ce presiune trebuie să umfli cauciucurile bicicletei polivalente 20 inch? 

Accesorii compatibile

Descoperă accesoriile compatibile cu această bicicletă!

Ce accesorii sunt compatibile cu această bicicletă polivalentă Riverside 100 24 inch ?
Poți alege modelul de bicicletă pentru copii pe care îl dorești și să adaugi ușor accesorii.

Bicicletă albă accesorii Decathlon
1. Cricul

Alegerea cricului trebuie să fie adaptată mărimii bicicletei  copilului tău.
Descoperă cricul compatibil cu bicicleta ta pe site-ul nostru:

bequille_velo_enfant
Montarea cricului

Poți monta cricul, la alegere, fie cu o cheie imbus de 5 mm sau cu o cheie plată de 11 mm.

PENTRU MONTAREA CRICULUI:
1. Poziționează partea de sus a cricului sub orificiul prevăzut în acest scop de pe cadru, imediat în spatele butucului față și în fața roții din spate.
2. Poziționează piulița dreptunghiulară deasupra inserției din cadru.
3. Inserează șurubul în piuliță, în cadru și în cric și înfiletează cu ajutorul cheii.

Montare-cric
2. Geanta pentru bicicletă

Practică pentru a lua cu tine lucrurile de care ai nevoie, cum ar fi cheile și gustarea!

geantă-bicicletă
Sau coșul

Vrei un coș adaptat pentru bicicleta polivalentă 24 inch? Copilul tău va putea transporta ușor în acest coș lucruri precum: o gustare, geacă, telefon etc.

Accesorii compatibile
4. Suportul de bidon:

Am conceput acest suport de bidon cu deschidere laterală pentru a facilita scoaterea bidonului de către copii atunci când merg cu bicicleta. Acesta se fixează de cadrul bicicletei și este potrivit pentru un bidon de 380ml.

Accesorii compatibile
5. Bidonul

Bidon de 380ml: pentru a nu uita să te hidratezi în timpul plimbărilor pe bicicletă.
Există în 3 culori diferite: roșu, negru sau albastru.

bidon bicicletă negru copii

Întreținerea bicicletei polivalente de 24 inch

Ungerea lanțului bicicletei polivalente pentru copii

Poți utiliza un produs de tip "All in One" pentru a debloca, pentru a curăța, pentru a lubrifia și pentru a proteja bicicleta pentru copii (produs disponibil în magazinul Decathlon). Este un produs all-in-one foarte practic.

Pentru a unge lanțul bicicletei polivalente pentru copii, rotește-l cu ajutorul pedalei și "pulverizează" pe toată lungimea.

Apoi lasă să acționeze timp de câteva minute. În cazul unui lanț foarte murdar, treci cu o perie și/sau cu o lavetă pe toată lungimea și pulverizează din nou cu produs  "All In One".

Recomandarea noastră: evită orice contact cu saboții de frâne, cu plăcuțele de frână și cu suprafața de frânare a jantei tale.

Protejează bicicleta în mod durabil: printr-o aplicare consecventă, vei preveni riscul de apariție a coroziunii.

Ungere-lanț-bicicletă-MTB-24-inch

Cum se spală bicicleta polivalentă pentru copii?

În cazul în care constați că bicicleta pentru copii s-a murdărit după mai multe plimbări (noroi, ploaie, praf etc.), nu ezita să o cureți rapid atunci când este necesar.


Dacă s-a așezat praf pe ea, este foarte simplu: poți utiliza o lavetă uscată pentru a o curăța. Dacă s-a murdărit de noroi sau alte pete mai grosiere, poți să o cureți cu o găleată de apă caldă și un burete (sau o lavetă umedă) cu săpun sau șampon pentru biciclete. Poți curăța piesele murdare ale bicicletei (cadru, furcă, ghidon, roată).


ȘTIAI CĂ?   Îți recomandăm să eviți spălarea bicicletei pentru copii cu furtunul: este posibil ca anumite componente (set rulmenți direcție, cutie pedalier etc.) să fie deteriorate și să pună în pericol copilul.


După ce ai terminat, tot ce trebuie să facieste să o ștergi cu o lavetă uscată pentru a evita apariția ruginii.

De asemenea, îți recomandăm să ungi din nou piesele mobile ale bicicletei tale (lanț, casetă direcție, monobloc pedalier)

Înlocuirea saboților de frâne

Saboții de frâne V-Brake sunt disponibili spre vânzare ca piese de schimb.

Pentru a le înlocui, urmează etapele descrise în acest tutorial video.

Verificarea stării optime a cauciucurilor

Înainte de fiecare ieșire, este esențială verificarea stării cauciucurilor de bicicletă.

Dacă ai vreun cauciuc dezumflat, verifică dacă nu este spart. Pentru aceasta, umflă-l la maxim.

Dacă se dezumflă rapid, trebuie să demontezi roata, apoi să demontezi cauciucul pentru a înlocui sau pentru a repara camera de aer.

Dacă se dezumflă lent, trebuie să verifici la suprafața cauciucului dacă există cuie sau cioburi de sticlă. În continuare, trebuie să demontezi roata, apoi să demontezi cauciucul pentru a înlocui sau pentru a repara camera de aer, având grijă să scoți din cauciuc cuiul sau ciobul de sticlă.

Dacă nu este dezumflat, îți recomandăm să verifici presiunea corespunzătoare a cauciucului (vezi rubrica de mai sus).

ȘTIAI CĂ? Cauciucul are o durată de viață care depinde și de condițiile de utilizare și de depozitare. În cazul în care la inspecție sunt vizibile fisuri, îți recomandăm să le înlocuiești cu cauciucuri noi.

Verificarea stării optime a cauciucurilor
Înlocuirea manșoanelor ghidonulul bicicletei copilului tău

Înlocuirea manșoanelor de la bicicleta ta Yacine, expert în domeniul bicicletelor, îți explică în acest material video cum se face acest lucru.

Depozitarea bicicletei

Îți recomandăm să depozitezi bicicleta într-un loc uscat.  Este important să ai grijă să nu intre în contact cu umezeala.

Durata de viațăa bicicletei pentru copii depinde de utilizare, întreținere și depozitare.

Cu cât condițiile vor mai mai umede și mai saline (aer marin), cu atât bicicleta pentru copii va fi supusă coroziunii și duratei de viață limitate.  

Prin urmare, este importantă depozitarea acesteia atunci când este curată și uscată, într-un loc fără umezeală.  

ȘTIAI CĂ? Nu se recomandă depozitarea prin suspendarea de roata din față a bicicletelor care sunt prevăzute cu o furcă telescopică. Agață-le de roata din spate, astfel încât durata de viață a furcii tale să fie păstrată.

Întreținerea bicicletei polivalente de 24 inch

Ajutor

Ce poți face în caz de pană? Cum poți schimba o cameră de aer?

În caz de pană, oprește-te imediat într-un loc sigur, pentru a evita deteriorarea jantei. 

Răstoarnă bicicleta și așaz-o pe șa și pe ghidon.

Trebuie să eliberezi frânele pentru a lăsa roata să se învârtă. Pentru aceasta, apucă partea superioară a etrierilor V-brake și desprinde țeava. 

Pentru roata din față, este suficient să o scoți din furcă și apoi să schimbi camera de aer (vezi materialul video explicativ). 

Pentru roata din spate, adu schimbătorul de viteză în poziția celui mai mic pinion. Slăbește roata și schimbă camera de aer (vezi materialul video explicativ). 

 

În ultimă instanță, poți folosi mereu soluția anti-pană care permite repararea camerelor de aer sparte, fără scule (nu este potrivită pentru camerele de aer rupte). 

Înlocuirea unei camere de aer a bicicletei MTB pentru copii

Reglarea schimbătorului spate

Dorești să reglezi schimbătorul bicicletei tale pentru copii? Atunci urmărește-l pe Yacine, ghidul tău pentru o reglare perfectă. Respectând sfaturile acestuia, te vei scuti de o mulțime de probleme pe marginea drumului și vei evita să te murdărești pe mâini cu unsoare pentru lanț de bicicletă. Pentru o reglare corespunzătoare, vei avea nevoie de o cheie de 9 și de o cheie imbus de 4.

0:53 Repoziționează lanțul și scoate protecția
1:16 Deconectează cablul schimbătorului
1:37 Eliberează tensiunea cablului
1:58 Reglează șuruburile de oprire pentru pinioanele mari și mici
2 :40 Reglează oprirea pinionului mic
3:14 Acționează schimbătorul pentru a regla oprirea pinionului mare
3:48 Reglează tensiunea cablului pentru a schimba vitezele în mod corespunzător
4:15 Dacă lanțul se freacă de schimbător, întinde cablul

bicicletă-copil-8-ani-decathlon-spv

Angajamentele noastre Btwin

BTWIN oferă garanție pe viață pentru cadrul, ghidonul și pipa bicicletei tale polivalente (în condiții normale de utilizare).

Pentru celelalte componente, garanția este de 2 ani.

Odată cu primele plimbări, anumite componente se pot mișca ușor. De aceea, îți propunem o revizie gratuită a bicicletei tale polivalente în termen de 6 luni de la achiziționarea bicicletei.