Bicicletă polivalentă Riverside 20 inch Copii 6-9 ani

REF: 8576495

Bicicletă polivalentă Riverside 20 inch 500 Negru

2019

Această bicicletă polivalentă pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 9 ani a fost concepută pentru plimbări prin parcurile urbane sau pe trasee special amenajate. Descoperă aici toate tutorialele noastre despre montarea, întreținerea și repararea bicicletei polivalente pentru copii.

Dacă tocmai ai primit bicicleta și trebuie să o montezi... urmărește manualul de instrucțiuni!  Am scris aceste sfaturi cu ajutorul experienței managerului nostru de produs și a inginerului nostru de biciclete pentru copii.

Bine de știut

Șurub pentru reglarea frânei

Există două șuruburi pentru reglarea fiecărei frâne, situate pe manetele de frână. Acestea au rolul de a regla tensiunea cablului de frână. Asigură-te că ai găsit cel mai bun reglaj prin rotirea șurubului. (Cu cât acest șurub este mai strâns, cu atât cablul este mai întins).

Șurub pentru reglarea frânei
Țeavă cămașă frână - cot de frână

Fiind compus din inox, cotul de frână îți permite ghidarea cablului de frână în etrierul V-brake. Unghiul acestui cot a fost ales pentru a asigura cea mai bună trecere a cablului pentru o frânare eficientă. Dacă această piesă se deteriorează cu timpul, este posibilă înlocuirea ei.

Țeavă cămașă frână - cot de frână
Etrieri frâne v-brake

O frână V-brake este compusă din doi etrieri (unul în stânga, unul în dreapta). Aceștia sunt uniți în centru, la nivelul burdufului. 

Decuplează cotul cămășii de frână pentru a elibera etrierii. Astfel, poți scoate ușor roata.

etrieri-frâne-V-brake-bicicletă-copii
Șurub pentru strângerea pipei

Ghidonul este sudat de pipă. Cele două șuruburi permit strângerea pipei pe gâtul cadrului furcii de la bicicleta polivalentă.Ai grijă să nu strângi mai tare de un cuplu de 6 N.m

Șurub pipă bicicletă

Prima utilizare

Reglarea înălțimii șeii înainte de fiecare plimbare

Este important să reglezi înălțimea țevii de șa și a ghidonului în funcție de conformația copilului. Din motive de siguranță, marcajul minim de inserție pentru țeava de șa și pentru ghidon nu trebuie să fie niciodată vizibil (asigură-te că nu depășești acest marcaj minim de inserție).  

Pentru a determina reglarea optimă a înălțimii șeii, așază copilul pe șa, adu brațul pedalier în poziție verticală joasă, pune călcâiul pe pedală: înălțimea șeii este corectă atunci când piciorul copilului este întins. Atunci când este așezat pe șa, verifică, de asemenea, dacă vârfurile picioarelor sunt în contact cu solul.

Reglarea înălțimii șeii înainte de prima plimbare
Reglarea corectă a frânelor V-brake de la bicicleta Riverside pentru copii

Pentru a testa eficiența frânelor tale, împinge bicicleta ținând-o de ghidon. Acționează maneta dreaptă pentru frâna din spate sau cea stângă pentru frâna din față. Roata testată trebuie să se oprească în urma acestei acțiuni. Saboții de frână nu trebuie să se frece de marginile jantei.

Frânarea nu este eficientă sau roata prezintă frecare? Iată ce poți face: Există un șurub situat în fața manetei frânei. Dacă rotești șurubul de reglaj în sens orar, această acțiune va strânge frâna mai tare (= frânare mai puternică). Dacă rotești șurubul în sens antiorar, această acțiune va slăbi frâna (= frânare mai puțin puternică și îndepărtarea saboților de jantă).

Verifică în mod consecvent reglarea corespunzătoare a frânei.

Strângere sistem"quick release" (prindere rapidă) la bicicleta ta polivalentă 500

Pentru a strânge sistemul de prindere rapidă a roții (denumit și "quick release"), urmărește recomandările lui Thomas și privește la înregistrările noastre pentru tutorial.

La ce presiune trebuie să umfli cauciucurile bicicletei polivalente 20 inch? 

 Presiunea recomandată este înscrisă întotdeauna pe marginea fiecărui cauciuc al bicicletei. Îți recomandăm să umfli cauciucurile la presiunea indicată pe marginea cauciucului. Aceasta poate varia în funcție de tipul de cauciuc. 

Pentru a verifica umflarea corespunzătoare a cauciucului, este suficient să așezi copilul pe bicicletă la oprire. Presiunea corectă se caracterizează printr-o ușoară deformare a cauciucului sub efectul greutății copilului tău. 

 

Accesorii compatibile

Descoperă accesoriile compatibile cu această bicicletă!

Accesorii compatibile cu bicicleta polivalentă Riverside 500 20 inch
Cu ajutorul sculei noastre, poți alege modelul de bicicletă pentru copii pe care îl dorești și adaugă simplu accesorii.

Accesorii compatibile
1. Geanta pentru bicicletă
2. Sau coșul

Acest coș negru metalic se fixează simplu cu ghidonul bicicletei. Este asemănător cu bicicletele 20'', 24'' și 26'', prevăzute cu ghidon de 22mm.

coș-bicicletă-copii
4. Suportul de bidon:

Am conceput acest suport pentru bidoane, cu deschidere laterală, pentru a facilita scoaterea bidonului pentru copiii care merg cu bicicleta. Se instalează pe cadrul bicicletei și adăpostește un bidon de 380ml.

suport-bidon-apă-bicicletă-copii
5. Bidonul

Bidon de 380ml: nu uita sa te hidratezi pe durata perioadelor de plimbare cu bicicleta 1.
Exisă în 3 variante diferite de culori:roșu, negru sau albastru

bidon bicicleta Copii Negru

Întreținere bicicletă polivalentă 20 inch

Ungerea lanțului bicicletei polivalente pentru copii

Poți utiliza un produs de tip "All in One" pentru a debloca, pentru a curăța, pentru a lubrifia și pentru a proteja bicicleta pentru copii (produs disponibil în magazinul Decathlon). Este un produs all-in-one foarte practic.
Pentru a unge lanțul bicicletei polivalente pentru copii, rotește-l cu ajutorul pedalei și "pulverizează" pe toată lungimea.

Apoi lasă să acționeze timp de câteva minute. În cazul unui lanț foarte murdar, treci cu o perie și/sau cu o lavetă pe toată lungimea și pulverizează un nou produs "All in one".

Recomandarea noastră: evită orice contact cu saboții de frâne, cu plăcuțele de frână și cu suprafața de frânare a jantei tale.

Protejează bicicleta în mod durabil: printr-o aplicare consecventă, vei preveni riscul de apariție a coroziunii.

Ungere-lanț-bicicletă-MTB-24-inch

Cum se spală bicicleta polivalentă pentru copii?

În cazul în care constați că bicicleta pentru copii s-a murdărit după mai multe plimbări (noroi, ploaie, praf etc.), nu ezita să o cureți rapid atunci când este necesar.


Dacă s-a așezat prafpe ea, poți utiliza pur și simplu o lavetă uscată pentru a o curăța. Dacă s-a murdărit de noroi sau alte pete mai grosiere, poți să o cureți cu o găleată de apă caldă și un burete (sau o lavetă umedă) cu săpun sau șampon pentru biciclete. Poți curăța piesele murdare ale bicicletei (cadru, furcă, ghidon, roată).

ȘTIAI CĂ?  
 Îți recomandăm să eviți spălarea bicicletei pentru copii cu furtunul: este posibil ca anumite componente (set rulmenți direcție, butuc pedalier etc.) să fie deteriorate și să pună în pericol copilul.

După ce ai terminat, tot ce trebuie să oștergi cu o lavetă uscată pentru a evita apariția ruginii.

De asemenea, îți recomandăm să ungi din nou piesele mobile ale bicicletei tale (lanț, casetă direcție, monobloc pedalier)

Înlocuirea saboților de frâne

Saboții de frâne V-Brake sunt disponibili spre vânzare ca piese de schimb.

Pentru a le înlocui, urmează etapele descrise în acest tutorial video.

Cum se schimbă bateriile de la bicicleta ta pentru copii?

Pentru a înlocui bateriile de la bicicleta ta Riverside pentru copii, urmărește etapele descrise în materialul nostru video!

Verificarea stării optime a cauciucurilor

Înainte de fiecare ieșire, este esențială verificarea stării cauciucurilor de bicicletă.

Dacă ai vreun cauciuc dezumflat, verifică dacă nu este spart. Pentru aceasta, umflă-l la maxim.

Dacă se dezumflă rapid, trebuie să demontezi roata, apoi să demontezi cauciucul pentru a înlocui sau pentru a repara camera de aer.

Dacă se dezumflă lent, trebuie să verifici la suprafața cauciucului dacă există cuie sau cioburi de sticlă. În continuare, trebuie să demontezi roata, apoi să demontezi cauciucul pentru a înlocui sau pentru a repara camera de aer, având grijă să scoți din cauciuc cuiul sau ciobul de sticlă.

Dacă nu este dezumflat, îți recomandăm să verifici presiunea corespunzătoare a cauciucului (vezi rubrica de mai sus).  

ȘTIAI CĂ? 
Cauciucul are o durată de viață care depinde și de condițiile de utilizare și de depozitare. În cazul în care la inspecție sunt vizibile fisuri, îți recomandăm să le înlocuiești cu cauciucuri noi.

Înlocuirea manșoanelor ghidonului bicicletei pentru copii

Înlocuirea manșoanelor bicicletei pentru copii?  

Yacine, expert ciclism, îți explică cum să faci, în acest material video.

Depozitarea bicicletei

Îți recomandăm să depozitezi bicicleta într-un loc uscat.  Este important să ai grijă să nu intre în contact cu umezeala.

Durata de viață a bicicletei pentru copii depinde de utilizare, întreținere și depozitare.

Cu cât condițiile vor fi mai umede și saline (aer marin), cu atât bicicleta pentru copii va fi supusă mai mult coroziunii, iar durata sa de viață va fi limitată.  

Prin urmare, este importantă depozitarea acesteia atunci când este curată și uscată, într-un loc fără umezeală. 

Ajutor

Ce poți face în caz de pană? Cum poți schimba o cameră de aer?

În caz de pană, oprește-te imediat într-un loc sigur, pentru a evita deteriorarea jantei.

Răstoarnă bicicleta și așaz-o pe șa și pe ghidon.

Trebuie să eliberezi frânele pentru a lăsa roata să se învârtă. Pentru aceasta, apucă partea superioară a etrierilor V-brake și desprinde țeava.

Pentru roata din față, este suficient să o scoți din furcă și apoi să schimbi camera de aer (vezi materialul video explicativ).

Pentru roata din spate, adu schimbătorul de viteză în poziția celui mai mic pinion. Slăbește roata și schimbă camera de aer (vezi materialul video explicativ).  

În ultimă instanță, poți folosi mereu soluția anti-pană care permite repararea camerelor de aer sparte, fără scule (nu este potrivită pentru camerele de aer rupte).

Înlocuirea unei camere de aer a bicicletei MTB pentru copii

Reglarea schimbătorului spate

Dorești să reglezi schimbătorul de viteză de la bicicleta ta și să ieși la plimbare cu ea? Atunci urmărește-l pe Yacine, ghidul zilei, pentru o reglare perfectă a produsului tău. Urmând sfaturile sale, poți să te scutești de o mulțime de probleme în afara drumului și să eviți să te murdărești pe mâini cu unsoare pentru lanțuri de bicicletă. Pentru o reglare corespunzătoare, vei avea nevoie de o cheie fixă de 9 și de o cheie imbus de 4.

0:53 Repoziționează lanțul și îndepărtează protecția
1:16 Deconectează cablul schimbătorului de viteză
1:37 Slăbește întinderea cablului
1:58 Reglează șuruburile de oprire pentru pinioanele mari și mici
2 :40 Reglează oprirea pinionului mic
3:14 Acționează schimbătorul pentru a regla oprirea pinionului mare
3:48 Reglează tensiunea cablului pentru a schimba cum trebuie vitezele
4:15 Întinde cablul

Bicicletă polivalentă Original 20 inch 100 Alb

Angajamentele noastre Btwin

BTWIN oferă garanție pe viață pentru cadrul, ghidonul și pipa bicicletei tale polivalente (în condiții normale de utilizare).

Pentru celelalte componente, garanția este de 2 ani.

Odată cu primele plimbări, anumite componente se pot mișca ușor. De aceea, îți propunem o revizie gratuită a bicicletei tale polivalente în termen de 6 luni de la achiziționarea bicicletei.