Bicicletă polivalentă Riverside 24 inch Copii 9-12 ani

REF: 8576537, 8576536

Bicicletă polivalentă RIVERSIDE 500 24 inch 

2018

Am conceput această bicicletă polivalentă complet echipată, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 9 și 12 ani (135-150 cm), care doresc să se plimbe în afara orașului, pe trasee, indiferent de vreme.

Dacă tocmai ai primit bicicleta, trebuie să efectuezi montajul. Pentru aceasta, urmărește ghidul!  Am scris aceste recomandări cu ajutorul managerului nostru de produs și al inginerului de biciclete pentru copii.

Bine de știut

Șurub pentru reglarea frânei

Există două șuruburi pentru reglarea fiecărei frâne, situate pe manetele de frână. Acestea au rolul de a regla întinderea cablului de frână. Asigură-te că ai găsit cel mai bun reglaj prin rotirea șurubului. (Cu cât acest șurub este mai strâns, cu atât cablul este mai întins).

Șurub pentru reglarea frânei
Țeavă cămașă frână - cot de frână

Fiind compus din inox, cotul de frână îți permite ghidarea cablului de frână în etrierul V-brake. Unghiul acestui cot a fost ales pentru a asigura cea mai bună trecere a cablului pentru o frânare eficientă. Dacă această piesă se deteriorează cu timpul, este posibilă înlocuirea ei.

Țeavă cămașă frână - cot de frână
Etrieri frâne v-brake

O frână V-brake este compusă din doi etrieri (unul în stânga, unul în dreapta). Aceștia sunt uniți în centru, la nivelul burdufului. 

Decuplează cotul cămășii de frână pentru a elibera etrierii. Astfel, poți scoate ușor roata.

etrieri-frâne-V-brake-bicicletă-copii
Șurub pentru strângerea pipei

Cele două șuruburi permit strângerea pipei pe gâtul cadrului furcii bicicletei polivalente.Nu strânge mai mult de un cuplu de 6 N.m.

Șurub-pipă-bicicletă

Prima plimbare: recomandări înainte să pornești

Reglarea înălțimii șeii înainte de fiecare plimbare

Este important să reglezi înălțimea țevii de șa și a ghidonului în funcție de conformația copilului. Din motive de siguranță, marcajul minim de inserție pentru țeava de șa și pentru ghidon nu trebuie să fie niciodată vizibil (asigură-te că nu depășești acest marcaj minim de inserție).  

Pentru a stabili o reglare corectă a înălțimii șeii, așază copilul pe șa, adu manivela în poziție verticală joasă, pune călcâiul pe pedală: înălțimea șeii este corectă atunci când piciorul copilului este întins. În poziția așezat pe șa, verifică și dacă vârfurile picioarelor copilului se află în contact cu solul.

Reglarea înălțimii șeii înainte de prima plimbare
Reglarea corectă a frânelor v-brake de la bicicleta Riverside pentru copii

Pentru a testa eficiența frânelor tale, împinge bicicleta ținând-o de ghidon. Acționează maneta dreaptă pentru frâna din spate sau cea stângă pentru frâna din față. Roata testată trebuie să se oprească în urma acestei acțiuni. Saboții de frână nu trebuie să se frece de marginile jantei.

Frânarea nu este eficientă sau roata prezintă frecare? Iată ce poți face: Există un șurub situat în fața manetei frânei. Dacă rotești șurubul de reglaj în sens orar, această acțiune va strânge frâna mai tare (= frânare mai puternică). Dacă rotești șurubul în sens antiorar, această acțiune va slăbi frâna (= frânare mai puțin puternică și îndepărtarea saboților de jantă).

Verifică în mod consecvent reglarea corespunzătoare a frânei.

Strângerea corespunzătoare a "quick release" la bicicleta ta polivalentă 500

Pentru a strânge bine quick release-ul de roată "", urmărește recomandările lui Thomas vizualizând tutorialul nostru video.

La ce presiune trebuie să umfli cauciucurile bicicletei polivalente 20 inch? 

 Presiunea recomandată este înscrisă întotdeauna pe marginea fiecărui cauciuc al bicicletei. Îți recomandăm să umfli cauciucurile la presiunea indicată pe marginea cauciucului. Aceasta poate varia în funcție de tipul de cauciuc. 

Pentru a verifica umflarea corespunzătoare a cauciucului, este suficient să așezi copilul pe bicicletă la oprire. Presiunea corectă se caracterizează printr-o ușoară deformare a cauciului sub efectul greutății copilului tău. 

 

La ce presiune trebuie să umfli cauciucurile bicicletei polivalente 20 inch? 

Accesorii compatibile

1. Descoperă accesoriile compatibile cu această bicicletă!

Ce accesorii sunt compatibile cu această bicicletă polivalentă Riverside 24 inch 500?
Ai posibilitatea de a alege modelul de bicicletă pentru copii pe care îl dorești și de a adăuga ușor accesorii.

Bicicletă 10 ani Decathlon
2. Geanta pentru bicicletă

Practică pentru transportarea micilor lucruri precum cheile sau gustarea!

geantă-bicicletă
Sau coșul

Îți dorești un coș adaptat bicicletei tale polivalente de 24 inch? Datorită acestui coș, copilul tău va putea lua cu el ușor lucruri precum: gustare, geacă, telefon etc.

coș-bicicletă-copii-24-inch
4. Suportul de bidon

Am conceput acest suport de bidon cu deschidere laterală pentru a facilita scoaterea bidonului de către copii atunci când pedalează. Acesta se fixează pe cadrul bicicletei și este compatibil cu un bidon de 380ml.

Accesorii compatibile
5. Bidonul

Bidon de 380ml: pentru a nu uita să te hidratezi în timpul plimbărilor cu bicicleta.
Există în 3 culori diferite: roșu, negru sau albastru.

bidon bicicletă negru Copii

Întreținerea bicicletei polivalente 24 inch

Ungerea lanțului bicicletei polivalente pentru copii

Poți utiliza un produs de tip "All in One" pentru a debloca, pentru a curăța, pentru a lubrifia și pentru a proteja bicicleta pentru copii (produs disponibil în magazinul Decathlon). Este un produs all-in-one foarte practic.

Pentru a unge lanțul bicicletei polivalente pentru copii, rotește-l cu ajutorul pedalei și "pulverizează" pe toată lungimea.

Apoi lasă să acționeze timp de câteva minute. În cazul unui lanț foarte murdar, treci cu o perie și/sau cu o lavetă pe toată lungimea și pulverizează din nou cu produs "All In One".

Recomandarea noastră: evită orice contact cu saboții de frâne, cu plăcuțele de frână și cu suprafața de frânare a jantei tale.

Protejează bicicleta în mod durabil:  Protejează bicicleta în mod durabil: printr-o aplicare consecventă, vei preveni riscul de apariție a coroziunii.

Ungere-lanț-bicicletă-MTB-24-inch

Cum se spală bicicleta polivalentă pentru copii?

În cazul în care constați că bicicleta pentru copii s-a murdărit după mai multe plimbări (noroi, ploaie, praf etc.), nu ezita să o cureți rapid atunci când este necesar.

Dacă s-a așezat praf pe ea, este foarte simplu: poți utiliza o lavetă uscată pentru a o curăța. Dacă s-a murdărit de noroi sau alte pete mai grosiere, poți să o cureți cu o găleată de apă caldă și un burete (sau o lavetă umedă) cu săpun sau șampon pentru biciclete. Poți curăța piesele murdare ale bicicletei (cadru, furcă, ghidon, roată).

ȘTIAI CĂ?   Îți recomandăm să eviți spălarea bicicletei pentru copii cu furtunul: este posibil ca anumite componente (set rulmenți direcție, cutie pedalier etc.) să fie deteriorate și să pună în pericol copilul.

După ce ai terminat, tot ce trebuie să facieste să o ștergi cu o lavetă uscată pentru a evita apariția ruginii.

De asemenea, îți recomandăm să ungi din nou piesele mobile ale bicicletei tale (lanț, casetă direcție, monobloc pedalier)

Înlocuirea saboților de frâne

Saboții de frâne V-Brake sunt disponibili spre vânzare ca piese de schimb.

Pentru a le înlocui, urmează etapele descrise în acest tutorial video.

Înlocuirea bateriilor farului bicicletei tale

Pentru a schimba bateriile lumini bicicletei Riverside pentru copii, urmărește etapele descrise în materialul nostru video!

Verificarea stării optime a cauciucurilor

Înainte de fiecare ieșire, este esențială verificarea stării cauciucurilor de bicicletă.

Dacă ai vreun cauciuc dezumflat, verifică dacă nu este spart. Pentru aceasta, umflă-l la maxim.

Dacă se dezumflă rapid, trebuie să demontezi roata, apoi să demontezi cauciucul pentru a înlocui sau pentru a repara camera de aer.

Dacă se dezumflă lent, trebuie să verifici la suprafața cauciucului dacă există cuie sau cioburi de sticlă. În continuare, trebuie să demontezi roata, apoi să demontezi cauciucul pentru a înlocui sau pentru a repara camera de aer, având grijă să scoți din cauciuc cuiul sau ciobul de sticlă.

Dacă nu este dezumflat, îți recomandăm să verifici presiunea corespunzătoare a cauciucului (vezi rubrica de mai sus).  

ȘTIAI CĂ? Cauciucul are o durată de viață care depinde și de condițiile de utilizare și de depozitare. În cazul în care la inspecție sunt vizibile fisuri, îți recomandăm să le înlocuiești cu cauciucuri noi.

Verificarea stării optime a cauciucurilor
Înlocuirea manșoanelor  ghidonulul bicicletei copilului tău

Înlocuirea manșoanelor bicicletei tale  Yacine, expertă în domeniul bicicletelor, explică în acest material video cum poți să faci acest lucru.

Ajutor

Ce poți face în caz de pană? Cum poți schimba o cameră de aer?

În caz de pană, oprește-te imediat într-un loc sigur, pentru a evita deteriorarea jantei.

Răstoarnă bicicleta și așaz-o pe șa și pe ghidon.

Trebuie să eliberezi frânele pentru a lăsa roata să se învârtă. Pentru aceasta, apucă partea superioară a etrierilor V-brake și desprinde cotul de frână.

Pentru roata din față, este suficient să o scoți din furcă și apoi să schimbi camera de aer (vezi materialul video explicativ).

Pentru roata din spate, adu schimbătorul de viteză în poziția celui mai mic pinion. Slăbește roata și schimbă camera de aer (vezi materialul video explicativ).

În ultimă instanță, poți folosi mereu soluția anti-pană care permite repararea camerelor de aer sparte, fără scule (nu este potrivită pentru camerele de aer rupte).

Înlocuirea unei camere de aer a bicicletei MTB pentru copii

Reglarea schimbătorului spate

Vrei să reglezi corect schimbătorul bicicletei tale pentru copii și să ieșiți la plimbare? Atunci urmărește-o pe Yacine, ghidul tău de astăzi, pentru o reglare perfectă. Urmând sfaturile sale, poți să te scutești de o mulțime de probleme în afara drumului și să eviți să te murdărești pe mâini cu unsoare pentru lanțuri de bicicletă. Pentru o reglare corespunzătoare, vei avea nevoie de o cheie de 9 și de o cheie imbus de 5.

0:53 Repoziționează lanțul și îndepărtează protecția
1:16 Deconectează cablul schimbătorului de viteză
1:37 Slăbește întinderea cablului
1:58 Reglează șuruburile de oprire pentru pinioanele mari și mici
2 :40 Reglează oprirea pinionului mic
3:14 Acționează schimbătorul pentru a regla oprirea pinionului mare
3:48 Reglează întinderea cablului pentru a schimba cum trebuie vitezele
4:15 Întinde cablul

Piese de schimb

Este necesară înlocuirea unei piese de la bicicleta ta?
Descoperă piesele de schimb compatibile și adaptate bicicletei tale (și culorii sale!), selectând modelul tău.

Bicicletă-copii-8-ani-decathlon-spv

Angajamentele noastre b'twin

BTWIN oferă garanție pe viață pentru cadrul, ghidonul și pipa bicicletei tale polivalente (în condiții normale de utilizare).

Pentru celelalte componente, garanția este de 2 ani.

Odată cu primele plimbări, anumite componente se pot mișca ușor. De aceea, îți propunem o revizie gratuită a bicicletei tale polivalente în termen de 6 luni de la achiziționarea bicicletei.