Cort de trekking MT900:instrucțiuni, montaj, reparații

REF: 8545744, 8501684, 8501685, 8736725

CORTURI DE TREKKING MT900: asamblare, instrucțiuni, reparații

2020

Ai achiziționat un cort de trekking și ai o întrebare sau ai întâmpinat o problemă cu modelul tău? Nu intra în panică, suntem aici pentru a te sprijini.
Această fișă este compatibilă cu toate modelele noastre de corturi MT900, 1P, 2P și 3P.

Primele aventuri: sfaturile noastre

Unde ar trebui să-mi instalez cortul?

Înainte de a-ți instala cortul, este esențial să alegi o locație potrivită. Așadar, listăm câteva sfaturi pentru a te ajuta să găsești locul ideal:

- Caută un teren plat, relativ curat (fără pietre, ramuri etc.) pentru a dormi bine și pentru a nu-ți deteriora cortul
- Evita instalarea prea aproape de un punct de apă din mai multe motive:umiditate, insecte, posibila creștere a apei...
- Limitează expunerea la vânt pentru a nu fi scuturat prea mult și optează pentru o locație relativ adăpostită precum o pădure de exemplu.
- Pune întotdeauna intrarea în cort cu spatele la vânt
- Stai într-un loc în care soarele strălucește dimineața pentru a nu simți frig la temperaturi joase.

Ce verificări ar trebui să fac înainte de plecare?

Pentru a evita surprizele neplăcute la instalarea cortului, este o idee buna sa faci câteva verificări pentru a pleca liniștit.

- Scoate cortul din husă pentru a-l aerisi și pentru a limita mirosurile neplăcute și curăță-l dacă este necesar (consultă sfaturile noastre de întreținere de mai jos).
- Verifică starea echipamentului tău: asigură-te că bețele sunt ok, că prinderile nu au defecte, că nu-ți lipsesc cuie etc...
- Verifică pânza și folia de sol pentru a vedea dacă are găuri
- Verifică starea fermoarelor pentru a vedea dacă funcționează corect

Vrei să afli mai multe?
Găsește sfaturile noastre dedicate pentru a te pregăti de aventură 

Cum îmi instalez corect cortul?

Pentru a ușura instalarea cortului, este important să pregătești bine baza. Întinde cortul pe pământ prin cârligele sale inferioare pentru a obține o suprafață netedă, care îi va permite să se extindă corect. În plus, montează complet bețele înainte de a le pune în mâneci pentru o asamblare mai rapidă și mai eficientă.

Nu strânge prea mult firele și lăsă-le relativ flexibile, astfel încât cortul tău să reziste mai bine la rafale de vânt.

Cuiele trebuie să fie plantate la 45° în direcția opusă cortului pentru o mai bună ancorare la sol.

Cât de rezistent este cortul meu?

Toate corturile noastre sunt testate în laborator pentru a le valida impermeabilitatea:se efectuează un prim test timp de 3 ore sub 200 L de apă pe oră și pe metru pătrat. Al doilea test este efectuat în condiții reale de către experții noștri.

În ceea ce privește rezistența la vânt, corturile noastre sunt testate și într-un tunel de vânt pe o placă turnantă.

Pentru a consulta caracteristicile specifice modelului tău de cort, te rugam să consulți fisele de produse de pe site-ul Decathlon.

Cum să eviți condensul?

Ploaia recurentă pe tot parcursul zilei, aerul cald care persistă când temperatura exterioară scade, căldura corpului... sunt factori care pot crea condens în interiorul cortului tău. Pentru a evita acest fenomen, îți oferim câteva sfaturi:

- Deschide orificiile de ventilație din cortul tău cât mai mult posibil, chiar și atunci când plouă
- Evita cutele atunci când montezi cortul, deoarece acestea încurajează concentrarea picăturilor de apă
- Nu instala cortul prea aproape de un punct de apă ci mai degrabă într-un loc adăpostit unde temperatura și umiditatea sunt reglate.

Pentru a elimina condensul deja prezent, șterge ușor picăturile cu o cârpă și ventilează cât mai mult posibil cortul. Deschide ușa și pune cortul într-un loc uscat până se poate usca.

Îmi întrețin cortul de trekking

Cort de trekking MT900:instrucțiuni, montaj, reparații

Utilizare corectă

Înainte de a instala cortul, lasă ușa de la intrare închisă pentru a nu întinde prea mult pânza la montarea bețelor. În plus, nu strânge prea mult firele, deoarece prea multă tensiune pe pânză o poate deteriora. În cele din urmă, nu lăsa cortul prea mult expus la soare deoarece razele UV accelerează fenomenul de uzură.

Spălare

Nu folosiți produse de curățare pentru a spăla cortul, folosește apă plată sau cu săpun dacă este necesar. Clătește bine când ai terminat.

Uscare

Este important să usuci bine cortul după orice curățare pentru a evita urmele de mucegai. Dacă ai spațiu acasă, montează-l complet și deschide toate ușile, astfel încât uscarea să fie mai rapidă.Dacă, pe de altă parte, ai puțin spațiu, desfă piesele una câte una și întinde-le.
În cele din urmă, nu uita să usuci și partea inferioară a cortului și husa acestuia.

Depozitarea

Păstrează cortul într-un loc uscat la temperatura camerei. Nu uita să închizi ușa din față pentru a preveni cortul să fie prea strâns atunci când îl montezi din nou.

Reimpermeabilizarea

Mai mulți factori pot afecta nivelul de impermeabilitate al cortului tău, cum ar fi expunerea la soare, frecarea în husă sau chiar uzura naturală.
Prin urmare, te sfătuim să aplici un spray de hidroizolație pe pânză și pe folia de sol cel puțin o dată pe an.

Îmi repar singur cortul

Alege modelul cortului tău și găsește toate piesele de schimb compatibile pentru a putea efectua singur reparațiile. Pentru repararea bețelor, este disponibilă o diagramă, astfel încât să poți identifica piesa defectă și să cunoști lungimea corectă.

MT900 1p

Consultă schema tehnică a cortului tău făcând clic aici pentru a determina ce tip de piesă de schimb corespunde nevoilor tale.

Cort MT900 1P - instrucțiuni, montaj, reparații
MT900 2p

Consultă schema tehnică a cortului tău făcând clic aici pentru a determina ce tip de piesă de schimb corespunde nevoilor tale.

Cort MT900 2P - instrucțiuni, montaj, reparații
MT900 3p

Consultă schema tehnică a cortului tău făcând clic aici pentru a determina ce tip de piesă de schimb corespunde nevoilor tale.

Cort MT900 3P - instrucțiuni, montaj, reparații

Repar cortul în atelier

Profită de expertiza colegilor noștri și fă o programare online pentru a beneficia de unul dintre următoarele servicii de atelier.

  • înlocuirea unei secțiuni de băț

    Înlocuirea unei secțiuni de băț

  • înlocuirea unui elastic

    Înlocuirea unui elastic

  • Montarea unui băț

    Montarea unui băț

  • schimbarea supratentei

    Schimbarea supratentei

S-A FORMAT O GAURĂ ÎN SUPRATETĂ / CAMERA INTERIOARĂ

Doar aplică un plasture sau adeziv pentru a umple gaura.Te sfătuim să le aplici pe partea interioară a supratentei tale sau a camerei interioare pentru o mai bună aderență.