CUM SĂ PREGĂTIȚI ALUNELE TIGRATE?

Cum să pregătiți alunele tigrate?

Alunele tigrate sunt o momeală excelentă pentru pescuitul la crap. Au o densitate și o compoziție care favorizează condițiile de pescuit. Preparate corespunzător, vă pot ajuta să aveți cele mai bune capturi.

Alegerea alunelor

Pregătindu-le dumneavoastră, vă ajută să gestionați mai ușor timpul de fierbere al acestora. Astfel, puteți prepara cantități mai mari.

Hidratarea alunelor

Hidratarea este secretul reușitei pentru alunele tigrate. Cu cât timpul de hidratare este mai îndelungat, cu atât timpul de fierbere este mai scurt.

Mai jos, durata preconizată: 48h în apă la temperatura camerei.

Este normal să fie alune care plutesc; asta arată că sunt pline cu aer, așadar nu pot fi utilizate. Este suficient să le scoateți din apă și să le păstrați pe cele gata de fierbere.

 

Fierberea

Odată hidratate, puneți la fiert timp de 1 h.

Apoi, verificați ca alunele să aibă suprafața netedă. Lăsați apoi să se răcească în apa în care au fiert. Dacă ați pregătit o cantitate mai mare, puteți să le scurgeți și apoi să le puneți la congelator.

#Sfat CAPERLAN: Pentru a fi compatibile cu săculeții solubili PVA, vă recomandăm ca după fierbere, să amestecați alunele tigrate uscate în prealabil cu cele umede, pentru ca acesteasă absoarbă moleculele de apă.

Concluzie

Acum pregătiți semințele de cânepă pentru a nădi zonele preferate. Vă dorim fir întins!