CUM SĂ UTILIZAȚI NĂLUCA CRANKBAIT?

Cum să utilizați năluca crankbait?

Năluca crankbait este nelipsită pentru pescuitul cu năluci, indiferent de nivelul de practică, însă uneori este necesar să cunoașteți câteva subtilități. Cum să utilizați năluca crankbait și să vă creșteți șansele de a prinde o captură? Emilien ne explică

Ce este o nălucă crankbait?

Năluca crankbait este relativ ușor de recunoscut, este scurtă cu o bavetă de difertite dimensiuni, în funcție de adâncimea la care vreți să pescuiți. Este o nălucă cu un înot oscilant foarte rapid și zgomotos, datorită bilelor cu care este prevăzută.
Este foarte apreciată în rândul pescarilor la răpitor deoarece deplasează multă apă în timpul înotului dar opune rezistență mare atunci când se întoarce.

Nălucile Crankbaits se împart în 3 categorii în funcție de adâncimea la care pătrund:

 • CUM SĂ UTILIZAȚI NĂLUCA CRANKBAIT?

  Năluca shallow runner

  Înoată la suprafață, aproximativ 1m adâncime.

 • CUM SĂ UTILIZAȚI NĂLUCA CRANKBAIT?

  Năluca middle runner (mr)

  Coboară până la 2m adâncime datorită bavetei mai lungi.

 • CUM SĂ UTILIZAȚI NĂLUCA CRANKBAIT?

  Năluca deep diving (dd)

  Nălucă ce poate plonja la o adâncime cuprinsă între 4 și 5 m.

CUM SĂ UTILIZAȚI NĂLUCA CRANKBAIT?

Accesporii

Pentru a pescui cu o nălucă crankbait la răpitor ( între 5 și 20 g), ideal este să utilizați o lansetă cu acțiune normală precum cele din gama Wixom 5 sau Wixom 9.

Pentru acest tip de năluci sunt ideale lansetele ce le asigură o bună propulsie la distanță dar care și amortizează vibrațiile ce pot apărea în timpul înotului.

Pentru a diminua impactul și vibrațiile, și prin urmare oboseala de la încheietura, vă recomandăm să utilizați firul din nylon. Dacă mulineta este deja prevăzută cu fir textil, atunci puteți să adăugați un forfac din fluorocarbon pentru a avea un minimum de elasticitate.

Cum să animați năluca crankbait?

Oricare ar fi modul în care animați năluca, trebuie să respectați o regulă esențială: pescuiți cu lanseta în poziție joasă, cu vârful spre apă, pentru a-i permite nălucii să intre în apă să înoate.

CUM SĂ UTILIZAȚI NĂLUCA CRANKBAIT?

Animare lineară

Simplă și eficientă, animarea lineară constă în lansarea și recuperarea nălucii și apoi repetarea acțiunii continuu. Asigură un pescuit ușor.

CUM SĂ UTILIZAȚI NĂLUCA CRANKBAIT?

Animarea stop & go

Varianta anterioară, animarea lineară, este potrivită pentru peștii ezitanți. Animarea STOP & GO presupune o pauză după fiecare lansare înainte de a lansa din nou și de a recupera năluca.

Animarea bottom tapping

Acest tip de animare constă în a lovi baveta nălucii pe fundul apei. Astfel, puteți imita un rac care scapă sau un pește ce caută mâncare. Pentru a produce acest efect, lansați năluca crankbait până la fundul apei apoi recuperați încet. Tehnică foarte eficientă, însă atenție la obstacole! Năluca se poate agăța.

CUM SĂ UTILIZAȚI NĂLUCA CRANKBAIT?

Sfat: Montați un teaser (nălucă mai mică), în jur de 30-40 cm deasupra nălucii crankbait. Pentru peștii răpitori, precum bibanul, teaser-ul imită un pește mai mic ce fuge de unul mai mare. Concurența alimentară îl obligă să atace. Așadar, putem realiza o captură dublă datorită acestei tehnici.

photo profil damien

Emilien ne explică

Ambasador & content manager caperlan predator fishing
leader pescuit decathlon rennes betton

Pescuit cu năluci și nu numai #TeamCaperlan  #Bigfight  #Catfishaddict

#TeamCaperlan  #Bigfight  #Catfishaddict