CUM SE ÎNCALȚĂ CORECT RACHETELE DE ZĂPADĂ

Cum se încalță corect rachetele de zăpadă

STRÂNGE MAI ÎNTÂI CURELELE DE PE PARTEA SUPERIOARĂ STRÂNGE ULTERIOR ȘI CUREAUA DE LA CĂLCÂI

Descoperă cum să montezi simplu și rapid rachetele de zăpadă,  pentru o drumeție confortabilă și în siguranță.

1. Glisează piciorul în interior

Centrează bine talpa pe spațiul care îi este dedicat. Pentru mai mult confort în timpul drumeției, degetele de la picioare ar trebui să nu depășească partea din față, iar călcâiul să nu depășească partea din spate.
Anumite perechi de rachete de zăpadă au configurații specifice pentru fiecare picior în parte (ceea ce înseamnă că nu pot fi inversate). În acest caz, sistemul de închidere se află întotdeauna pe partea exterioară a piciorului, pentru a evita eventuale frecări care pot slăbi curelele.
Pentru o susținere mai bună, anumite modele (cum ar fi modelul Inuit 450 din video) au, în plus față de curelele de strângere, un cadru; în acest caz, glisezi piciorul până la vârful cadrului.

CUM SE ÎNCALȚĂ CORECT RACHETELE DE ZĂPADĂ

2.Strânge mai întâi curelele de pe partea superioară

STRÂNGE ULTERIOR ȘI CUREAUA DE LA CĂLCÂI
Vei simți dacă picioarele sunt bine fixate.
În timpul primilor pași, asigură-te că racheta nu se mișcă și este bine atașată la picior, altfel riști să o pierzi pe traseu!
Călcâiul rămâne separat de rachetă, astfel că nu este nevoie să ridici la fiecare pas greutatea totală.

CUM SE ÎNCALȚĂ CORECT RACHETELE DE ZĂPADĂ

3.Folosește înălțătoarele pentru urcare

Anumite rachete de zăpadă au “înălțătoare pentru urcare”, pentru mai mult confort pe versanții abrupți. Vei economisi energie la urcare, însă, la coborâre și pe teren plat, va trebui să le dezactivezi pe coborâre și pe teren plat.
Nu este nevoie să te apleci pentru a le dezactiva, folosiți bățul pentru a anclanșa sau a declanșa înălțătorul pentru urcare!

CUM SE ÎNCALȚĂ CORECT RACHETELE DE ZĂPADĂ

În funcție de modelul de rachete, poți scoate chinga care permite prinderea încălțămintei de rachetă, înainte de a pleca.

Astfel, veți elibera mișcarea piciorului.

CUM SE ÎNCALȚĂ CORECT RACHETELE DE ZĂPADĂ

Acum știi cum să montezi rachetele în mod corect, descoperă și cum să le folosiți pe toate traseele. Îți recomandăm și sfatul nostru legat de echipamentul suplimentar necesar, pentru drumeții reușite pe zăpadă!