Întreține și repară jacheta de trekking

REF: 8573844, 8587256, 8573846, 8573838, 8573845

INSTRUCȚIUNI PENTRU ÎNTREȚINEREA ȘI REPARAȚIA JACHETEI TALE DE TREKKING

2022

Ai una dintre jachetele noastre din puf sau vată și ai întrebări despre întreținerea sau repararea acesteia? 
Îți oferim toate informațiile necesare pentru a-ți păstra produsul pe termen lung.

Prima utilizare

Cum îmi pliez jacheta în buzunar?

Jachetele de puf pot fi comprimate în propriul buzunar.Iar în cazul unei jachete de puf, ulterior îți recomandăm sa o pui pe un cuier pentru a-și menține performantele termice.

Strânge jacheta în buzunar
De ce căptușeala interioară a jachetei mele de puf este gri?

Materialul acestei căptușeli este inovator deoarece este bi-ton: sunt amestecate un fir negru vopsit în soluție și un fir nevopsit.
În comparație cu vopsirea tradițională, acest proces reduce emisiile de CO2 cu 14%.
La FORCLAZ, suntem mândri că produsele pe care le folosești în drumeții sunt mai ecologice!

Căptușeală interioară jachetă cu puf Forclaz
Până la ce temperatură îmi pot folosi jacheta de puf?

Contribuția termică a jachetei de puf se măsoară în 2 moduri:activ sau static.Fiecare model a fost testat într-o cameră climatică, jacheta de puf fiind purtată peste un tricou sintetic cu mâneci lungi și un polar.
Jachetele noastre pentru trekking pot menține confort termic de la 5°C până la -10°C static (fără activitate fizică) și până la -18°C active (cu activitate fizică).

De exemplu, jacheta de puf MT100 -5°C a fost validată pentru o temperatură de confort activ de -5°C în timpul unui test într-o cameră termică.
De asemenea, am testat acest model "static" și temperatura sa de confort este de +5°C.

Până la ce temperatură îmi pot folosi jacheta de puf?
Jacheta de puf: ce înseamnă cuin?

Calitatea pufului se măsoară în CUIN.
Cuinul (cubic inch per ounce) reprezintă capacitatea de izolare termică a pufului, prin captarea unui anumit volum de aer.
Cu cât cuinul este mai mare, cu atât izolația și performanțele termice ale jachetei sunt mai bune.

Prima utilizare
De ce ies penele din jacheta mea de puf?

Deoarece puful și penele sunt fibre extrem de fine și au formă de vârf, se infiltrează cu ușurință prin cusături sau căptușeală. Alegem cea mai strânsă țesătură posibilă (testată etanș cu pene sau impermeabilă) pentru a reduce acest fenomen.

Această situație se poate întâmpla în special atunci când jacheta de puf este comprimată, împăturind-o în două sau depozitând-o în husă.

Jacheta de puf: ce este certificarea RDS?

Standardul RDS - sau „Responsible Down Standard”- este o certificare care garantează monitorizarea bunelor practici în ceea ce privește condițiile animalelor pentru gâște și rațe, de-a lungul întregului lanț de aprovizionare cu puf și pene.

Jachetă de puf cu certificare RDS
Întreține și repară jacheta de trekking

Îmi întrețin jacheta de puf

Curățarea jachetei de puf

Toate jachetele noastre, indiferent dacă sunt puf sau sintetice, pot fi spălate la mașină la 30°C.Ai grijă, totuși, să nu speli jacheta de puf prea des, deoarece acest lucru îi poate afecta performanța.Pentru jachete de puf cu pene, te sfătuim să folosești un detergent special, destinat acestui tip de produs.

CARACTERISTICILE JACHETEI DE PUF
Jachetele de puf din pene necesită întreținere foarte specifică atât la spălare, cât și la uscare pentru a-și menține proprietățile izolante și termice.

Reactivează rezistența la apă a jachetei de puf

Odată cu utilizarea, tratamentul aplicat pentru a-ți face jacheta de puf hidrofugă se poate deteriora. Poți reactiva stratul hidrofug folosind un lichid de reimpermeabilizare.

Într-o drumeție este posibil să îți rupi jacheta de puf, vestea bună este că o poți repara! 
Poți să o repari prin aplicarea unui plasture de adeziv pentru a preveni ruptura să devină mai mare și fibrele sintetice sau penele să scape.

- Vrei ca reparația să nu se vadă?
Dacă materialul nu este prea subțire și ai abilitățile necesare, fă-ți timp pentru a coase ruptura cu fir de culoarea exteriorului jachetei de puf.Atenție: dacă coși jacheta, ai grijă să nu străpungi cealaltă parte a jachetei, deoarece ar crea o punte termică și, astfel, ar reduce performanța jachetei. ​

- Ai puțin timp la dispoziție și nu știi să coși?
Poți repara jacheta cu ajutorul unui patch autocolant: taie un dreptunghi cu margini rotunjite cu unul sau doi centimetri mai mari decât dimensiunea rupturii, lipește-l pe țesătura curată și aplatizată și gata!

Repar jacheta la atelier

Scopul jachetelor de puf este de a combina căldura și compactitatea. Drept urmare, materialul este mai puțin durabil decât alte jachete, cum ar fi parka, de exemplu.
Se poate întâmpla să ți se rupă jacheta de puf. Este important să repari rapid ruptura pentru a preveni ca penele să scape și să fie afectată performanța termică a jachetei de puf. 
Alegerea reparației înseamnă a acționa colectiv pentru a ne reduce impactul asupra mediului prin extinderea duratei de viață a produselor noastre. Atelierele Decathlon pot repara ruptura din jacheta de puf.

NB: nu toate magazinele sunt echipate pentru a efectua reparații la nivel local.În acest caz, produsul tău va fi trimis la un atelier regional și va fi nevoie de timp suplimentar pentru a-ți ridica produsul.

> Pentru a instala plasturele, atelierele noastre efectuează etanșare termică.Acest lucru asigură o instalare de calitate, care va permite prelungești durata de viață a jachetei de puf și să menții garanția. Pe de altă parte, dacă decizi să repari singur jacheta de puf, garanția produsului nu va mai fi valabilă.

Instalarea peticelor de reparații la atelier
Cu ce să mă îmbrac pentru o drumeție sau trekking? Sistemul celor 4 straturi explicat de specialiști în echipamentul pentru munte.

Alege corect îmbrăcămintea pentru trekking, cu tehnica celor 4 straturi

Pentru a menține căldura și pielea uscată, nu are rost să te îmbraci cu mai multe straturi de același tip: este suficient să asociezi corect îmbrăcămintea potrivită! Regula celor 4 straturi este o tehnică de gestionare a căldurii și de control al umidității.