LANTERNĂ FRONTALĂ HL100 USB

REF: 8505682, 8505683, 8577504

Lanternă frontală HL100 USB:instrucțiuni, reparații, întreținere

2020

Ai achiziționat o lampă frontală HL100 USB și ai o întrebare sau ai întâmpinat o problemă cu modelul tău?
Nu intra în panică, suntem aici pentru a te sprijini. Această fișă este compatibilă cu modelul nostru frontal USB HL100.

Prima utilizare

Cum știu nivelul de încărcare al bateriei mele?

Un indicator luminos prezent în jurul portului USB indică starea de încărcare a bateriei în primele secunde de la aprinderea frontalei.

> Verde = între 30% și 100%
> Roșu = mai puțin de 30%

Ce înseamnă modul roșu?

Acest mod permite să te deplasezi cu o rază de acțiune foarte scurtă și o culoare mai puțin orbitoare pentru cei din apropiere. Această lumină face posibilă îmbunătățirea acuității pe timp de noapte (capacitatea ochiului de a vedea în întuneric).
Modul roșu este așadar popular în adăposturi, în corturi sau în grupuri dar și pentru pasionații de stele.

Care este diferența dintre o lumină de drumeție și cea de trail?

Care este specificul lămpii de drumeție/trekking?

Lămpile pentru drumeții și trekking sunt proiectate pentru a fi compacte și luminoase în timp ce călătoriți cu viteză mică (mers pe jos).
Pentru a face acest lucru, HL100 este proiectat ca un singur modul purtat pe frunte cu un fascicul de iluminare larg în primele moduri de putere, apoi mai îngust progresiv în modurile mai puternice.
Primul mod al lămpilor noastre este întotdeauna lumina roșie, apoi celelalte moduri cresc treptat puterea până la modul cel mai puternic.

Care este specificul unei frontale de traseu?

Frontalele de alergare trebuie să poată garanta o iluminare puternică în timpul mișcărilor rapide pe toate tipurile de teren
Trebuie să ofere și o stabilitate perfectă pe cap, de unde și decalajul bateriei din spatele craniului.
Modul roșu este rar prezent pe acest tip de model.

Îmi întrețin frontala

Cum îmi depozitez corect frontala?

Este important să o depozitezi într-un loc ferit de lumina soarelui și umiditate. În timpul depozitării pe termen lung, nu uita să reîncarci complet bateria (la fiecare 6 luni).

Cum îmi curăț frontala?

Banda pentru cap este detașabilă și lavabilă. O poți spăla cu apă curată și săpun.
De asemenea, poți curăța lampa cu o cârpă umedă.

Putem înlocui un LED?

Spre deosebire de becurile convenționale care pot fi deconectate cu ușurință, tehnologia LED nu permite înlocuirea acestora deoarece sunt lipite pe cardul electronic. LED-urile pe care le folosim, pe de altă parte, au o durată de viață foarte lungă, ceea ce asigură o utilizare de câțiva ani fără griji.

Ce se întâmplă cu produsele de iluminat aduse înapoi în magazin?

Frontalele fac obiectul dispozițiilor de reciclare pentru produsele electrice și electronice (DEEE).La sfârșitul duratei sale de viață, poți returna frontala și o poți pune în coșurile de reciclare de la intrarea în magazinele noastre DECATHLON.

  • Cablu micro USB - 30 cm

    Cablu micro USB - 30 cm

O repar în atelier

Profită de expertiza colegilor noștri și fă o vizită în atelierul nostru pentru a beneficia de următorul serviciu atelier.

Performanța frontalei meu BIVOUAC 500 USB

Ce sunt lumenii (lm)?

Spre deosebire de wați care exprimă consumul de energie al unui aparat electric, lumenii corespund cantității de lumină efectiv emisă de lampă.
Această măsurătoare se realizează prin plasarea lămpii într-o carcasă dotată cu senzori și măsurarea luminii emise în toate direcțiile în jurul frontalei.
Atenție!
La putere egală, nu toate lămpile vor avea aceeași gamă de iluminare, deoarece aceasta va depinde de modul în care este concentrat fasciculul care iese din lampă (cu o lentilă sau un difuzor).
Cu cât fasciculul este mai îngust, cu atât lampa va străluci mai departe.
Cu cât fasciculul este mai larg, cu atât lampa va lumina mai bine pe lateral și într-o manieră omogenă, dar în detrimentul gamei.

Ce sunt lux?

Dacă lumenii corespund luminii emise de lampă în toate direcțiile, lux corespunde luminii primite local într-un punct iluminat de frontală.Această unitate de iluminare a luminii face astfel posibilă măsurarea distanței de iluminare a fiecărei frontale.

Cum se măsoară puterea maximă a unei frontale?

Puterea maximă a unei lămpi este măsurată în primele 2 minute de la pornire, cu baterii noi (sau complet reîncărcate).
La anumite modele care oferă moduri temporare (moduri Boost), aceasta corespunde puterii acestui mod.

Cum se calculează intervalul de iluminare?

Conform standardului ANSI-FL1, toate gamele de iluminare ale produselor Decathlon corespund distanței la care frontala se poate ilumina la 0,25 Lux.
Această valoare corespunde luminii primite de Lună în condiții ideale (vreme senină, lună plină).

Cum se calculează autonomia frontalei?

Pentru fiecare mod de iluminare, autonomia corespunde timpului în care frontala este capabilă să furnizeze 10% din puterea maximă a acestui mod.

Putere și încărcare

Ce tip de priză USB are acest model?

Priza de alimentare a lămpilor noastre USB FRONTALE HL100 (ref.8505682, 8505683, 8577504) este standard Micro-USB.Prin urmare, poți folosi propriul cablu pentru a le reîncărca dacă este de tip Micro-USB.

Ce tip de încărcător pot folosi pentru a-mi încărca frontala?

Lămpile FRONTAL HL100 USB sunt reîncărcabile prin USB. Prin urmare, le poți conecta la orice încărcător (mașină, rețea, panou solar, computer) atâta timp cât acest încărcător este compatibil USB.

Sfârșitul vieții

Frontala ta tocmai s-a spart și nu ai nicio posibilitate de a o repara.
Nu trebuie să scapi de ea la întâmplare.
Frontala ta trebuie reciclată și depusă într-un recipient de colectare a DEEE.
Aceste pubele sunt prezente la intrarea în magazinele noastre DECATHLON.

CUM ALEGI O LANTERNĂ FRONTALĂ

CUM ALEGI O LANTERNĂ FRONTALĂ

Putere de iluminare, baterie, lățimea fasciculului, etanșeitate, funcții: alegerea unei lanterne frontale nu este întotdeauna simplă. Citește ghidul nostru, pentru a alege cea mai bună lanternă, potrivită nevoilor tale!