MTB_24_pouces_decathlon_rouge_rockrider

REF: 8405170

Bicicletă MTB ROCKRIDER 24 inch 900 Roșu

2020

Am conceput această bicicletă MTB pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 9 și 12 ani (135-150 cm), care doresc să se perfecționeze în practicarea MTB.

Pentru a depăși obstacolele cu dinamism, am prevăzut această bicicletă MTB 24 inch cu un cadru din aluminiu, ce o face să fie o bicicletă ușoară. Furca cu suspensie și frânele pe discuri îți permit să mergi oriunde.

Bine de știut

Șurub pentru reglarea frânei

Există două șuruburi pentru reglarea fiecărei frâne, situate pe manetele de frână. Acestea au rolul de a regla întinderea cablului de frână. Asigură-te că ai găsit cel mai bun reglaj prin rotirea șurubului. (Cu cât acest șurub este mai desfăcut, cu atât cablul este mai întins).

Șurub de reglare a schimbătorului de viteze

Acest șurub de reglare este situat pe partea din spate a schimbătorului. Aceasta servește la întinderea cablului de schimbător mai mult sau mai puțin. În cazul în care lanțul se derulează cu dificultate în sus și cablul nu este suficient de strâns, desfă șurubul de reglare pentru a-l tensiona. În cazul în care lanțul se derulează cu dificultate în jos și cablul este prea tensionat, poți strânge șurubul de reglare. 
Recomandarea noastră: ajustajul corect este adesea de ordinul unui sfert de tură.

Frâne pe disc

Această bicicletă MTB este prevăzută cu frâne mecanice pe disc, în față și în spate, pentru a garanta o frânare puternică în orice condiții.

frâne-pe-disc
Șurub pentru strângerea pipei

Cele două șuruburi permit strângerea pipei pe gâtul cadrului furcii MTB.

Șurub pipă

Prima utilizare

Reglarea înălțimii șeii înainte de prima plimbare

Este important să reglezi înălțimea tijei de șa și a ghidonului în funcție de conformația copilului. Din motive de siguranță, marcajul minim de inserție pentru țeava de șa și pentru ghidon nu trebuie să fie niciodată vizibil (asigură-te că nu depășești acest marcaj minim de inserție).  

Pentru a stabili reglajul corect al înălțimii șeii, așază copilul pe șa, adu brațul pedalierului în poziție verticală inferioară, pune călcâiul pe pedală: înălțimea șeii este corectă atunci când piciorul copilului este întins. Atunci când este așezat pe șa, verifică și dacă vârfurile picioarelor ating solul. 

LA CE PRESIUNE TREBUIE SĂ UMFLI CAUCIUCURILE BICICLETEI MTB 24 INCH? 

 Presiunea recomandată este înscrisă întotdeauna pe marginea fiecărui cauciuc al bicicletei. Îți recomandăm să umfli cauciucurile la presiunea indicată pe marginea cauciucului. Aceasta poate varia în funcție de tipul de cauciuc. 

Pentru a verifica umflarea corespunzătoare a cauciucului, este suficient să așezi copilul pe bicicletă la oprire. Presiunea corectă se caracterizează printr-o ușoară deformare a cauciului sub efectul greutății copilului tău. 

 

Accesorii compatibile

1. Apărătorile față și spate împotriva noroiului
Montarea apărătorilor de noroi ale bicicletei MTB

Setul este foarte ușor de montat și nu este nevoie de cheie. 
Apărătoarea față se montează pe cadru, în dreptul roți față pentru a proteja împotriva aruncări mizeriei de pe roată.
Apărătoarea spate se montează prin clema de prindere pe tija de șa.

montare-apărători-noroi-MTB
2. Cricul
Montarea cricului

Pentru montarea cricului aveți nevoie de o cheie fixă de 11 sau un imbus de 5

Montare-cric
3. Suportul de bidon: montarea pe bicicleta MTB

Montare-suport-bidon-pe-bicicleta-MTB-copii

Întreținerea bicicletei MTB 24 inch

Ungerea lanțului bicicletei MTB pentru copii

Poți utiliza un produs de tip "All in One" pentru a debloca, pentru a curăța, pentru a lubrifia și pentru a proteja bicicleta pentru copii (produs disponibil în magazinul Decathlon). Este un produs all-in-one foarte practic.

Pentru a unge lanțul bicicletei MTB pentru copii, rotește-l cu ajutorul pedalei și "pulverizează" pe toată lungimea.

Apoi lasă să acționeze câteva minute și după șterge excesul cu un șervețel. În cazul unui lanț foarte murdar, treci cu o perie și/sau cu o lavetă pe toată lungimea și pulverizează din nou cu un produs "All In One".

Recomandarea noastră: evită orice contact cu saboții de frâne, cu plăcuțele de frână și cu suprafața de frânare a jantei tale.

Protejează bicicleta în mod durabil: printr-o aplicare consecventă, vei preveni riscul de apariție a coroziunii.

Ungere-lanț-bicicletă-MTB-24-inch

Spălarea bicicletei MTB pentru copii

În cazul în care constați că bicicleta pentru copii s-a murdărit după mai multe plimbări (noroi, ploaie, praf etc.), nu ezita să o cureți rapid atunci când este necesar.

Dacă s-a așezat praf pe ea, este foarte simplu: poți utiliza o lavetă uscată pentru a o curăța. Dacă s-a murdărit de noroi sau are alte pete grosiere, poți să o cureți cu o găleată de apă caldă și un burete (sau o lavetă umedă) sau săpun și șampon pentru biciclete. Poți curăța piesele murdare ale bicicletei (cadru, furcă, ghidon, roată).

Îți recomandăm să eviți spălarea bicicletei pentru copii cu furtunul: este posibil ca anumite componente (set rulmenți direcție, cutie pedalier etc.) să fie deteriorate și să pună în pericol copilul.

După ce ai terminat, tot ce trebuie să faci este să o ștergi cu o lavetă uscată pentru a evita apariția ruginii.

De asemenea, îți recomandăm să ungi din nou piesele mobile ale bicicletei tale (lanț, casetă direcție, monobloc pedalier)

Verificarea stării optime a cauciucurilor

Înainte de fiecare ieșire, este esențială verificarea stării cauciucurilor de bicicletă.

Dacă ai vreun cauciuc dezumflat, verifică dacă nu este spart. Pentru aceasta, umflă-l la maxim.

Dacă se dezumflă rapid, trebuie să demontezi roata, apoi să demontezi cauciucul pentru a înlocui sau pentru a repara camera de aer.

Dacă se dezumflă lent, trebuie să verifici la suprafața cauciucului dacă există cuie sau cioburi de sticlă. În continuare, trebuie să demontezi roata, apoi să demontezi cauciucul pentru a înlocui sau pentru a repara camera de aer, având grijă să scoți din cauciuc cuiul sau ciobul de sticlă.

Dacă nu este dezumflat, îți recomandăm să verifici presiunea corespunzătoare a cauciucului (vezi rubrica de mai sus).

ȘTIAI CĂ? 
Cauciucul are o durată de viață care depinde și de condițiile de utilizare și de depozitare. În cazul în care la inspecție sunt vizibile fisuri, îți recomandăm să le înlocuiești cu cauciucuri noi.

Depozitarea bicicletei

Îți recomandăm să depozitezi bicicleta într-un loc uscat.  Este important să ai grijă să nu intre în contact cu umezeala.

Durata de viațăa bicicletei pentru copii depinde de utilizare, întreținere și depozitare.

Cu cât condițiile vor mai mai umede și mai saline (aer marin), cu atât bicicleta pentru copii va fi supusă coroziunii și duratei de viață limitate.  

Prin urmare, este importantă depozitarea acesteia atunci când este curată și uscată, într-un loc fără umezeală.  

ȘTIAI CĂ? 
Nu se recomandă depozitarea prin suspendarea de roata din față a bicicletelor care sunt prevăzute cu o furcă telescopică. Agață-le de roata din spate, astfel încât durata de viață a furcii tale să fie păstrată.

Verificarea uzurii frânelor pe disc

Atunci când constați că frânele tale nu mai sunt la fel de eficiente ca la început, este cel mai probabil timpul să schimbi plăcuțele. 

Într-adevăr, la vel ca și în cazul autovehiculelor, plăcuțele de frână pe disc se uzează și trebuie să fie schimbate. Pentru a verifica, trebuie să te asiguri că a rămas mai mult de un milimetru grosime din materialul de frânare pe suprafața plăcuțelor de frână.

Ajutor

Ce poți face în caz de pană? Cum poți schimba o cameră de aer?

În caz de pană, oprește-te imediat într-un loc sigur, pentru a evita deteriorarea jantei. 

Răstoarnă bicicleta și așaz-o pe șa și pe ghidon.

Pentru roata din față, este suficient să o scoți din furcă și apoi să schimbi camera de aer (vezi materialul video explicativ). 

Pentru roata din față, adu schimbătorul în poziția celui mai mic pinion. Slăbește roata și schimbă camera de aer (vezi materialul video explicativ). 

 

În ultimă instanță, poți folosi mereu soluția anti-pană care permite repararea camerelor de aer sparte, fără scule (nu este potrivită pentru camerele de aer rupte). 

Înlocuirea unei camere de aer a bicicletei MTB pentru copii

Maneta frânei atinge ghidonul. Ce este de făcut?

Dacă levierul frânei este prea relaxat, prea moale, acesta va atinge ghidonul prea ușor. Îți recomandăm reglarea tensionării cablului de frână cu ajutorul șurubului de reglaj situat pe maneta de frână, așa cum se indică în materialul video de mai jos.
Desfă șurubul de reglaj și contrapiulița până ce obții o tensiune a cablului convenabilă pentru a avea o manetă de frână fermă, însă nu prea dură.
După ce obții tensionarea dorită, înfiletează până la capăt contrapiulița pe maneta frânei pentru a bloca acest reglaj.

Manual de instrucțiuni

Bicicletă MTB ROCKRIDER 24 inch 900 Roșu

Angajamentele noastre Btwin

ROCKRIDER oferă garanție pe viață     pentru cadru, ghidon și pipă (în condiții normale de utilizare).

Pentru celelalte componente, garanția este de 2 ani.Nu intră în garanție componentele consumabile ale bicicletei (lanț, camere, cauciucuri, etc.)

Odată cu primele plimbări, anumite componente se pot mișca ușor. De aceea, îți propunem o revizie gratuită a bicicletei tale MTB în termen de 6 luni de la achiziționarea bicicletei.