Role FIT3 Junior pentru copii:Instrucțiuni, reparații

REF: 8610536, 8767194, 8580559, 8596760, 8802028

PATINE PENTRU COPII FIT3:mentenanță și reparații

2018

Ai ales patina cu role FIT 3 Junior pentru copilul tău.Acestea sunt pentru a progresa, a începe primele plimbări, a depăși obstacolele și a câștiga puțină viteză. Este într-adevăr însoțitorul perfect pentru primele senzații de libertate în timpul plimbării cu rolele!Aici vei găsi toate informațiile pentru întreținerea și repararea rolelor FIT3 Junior.

Începe cu rolele FIT3 Junior

Cum se reglează dimensiunea rolelor FIT 3 JUNIOR?

Știai că patinele pentru copii Decathlon Oxelo Fit3 sunt reglabile în 3 mărimi?
Pentru a putea ține pasul cu dezvoltarea (foarte) rapida a picioarelor copiilor, întreaga noastră gama de patine inline pentru copii este reglabila ca mărime.

Cum se reglează dimensiunea patinelor cu rotile FIT 3 în 5 pași? 

1. Localizează pârghia situată sub picior, în față, pe exteriorul patinei.
2. Ridică levierul.
3. Pune o mână pe călcâi și o mână pe vârful rolei.
4. Trage de călcâi pentru a mări dimensiunea sau împinge pentru a reduce dimensiunea.
5. Pentru fiecare fixare, pliază maneta pentru a bloca dimensiunea și încearcă rola pe piciorul copilului, în mod ideal acesta trebuie să stea în picioare.

Și gata, poți începe aventurile cu rolele!

Role FIT3 Junior pentru copii:Instrucțiuni, reparații

Compoziția FIT 3 junior

Nu este ușor să navighezi în tot jargonul tehnic al rolelor.Iată care sunt elementele de bază pe care trebuie să le cunoști pentru a înțelege pe deplin structura patinei cu role pentru juniori FIT3.

Role FIT3 Junior pentru copii:Instrucțiuni, reparații

Întreținere și Repararea rolei FIT3 junior

Cum se schimbă roțile lui Fit 3 junior?

Fie pentru a înlocui roțile deteriorate, fie pentru a adapta dimensiunea sau duritatea unei roți la tipul de teren sau de plimbare, schimbarea roților este un lucru de bază de stăpânit.
Acesta este unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le știi pentru a-ți întreține corect echipamentul.Și vei vedea, este foarte simplu și rapid.

Cum se schimbă roțile la patinele cu rotile pentru juniori Fit 3?

1. Începe prin a deșuruba cele 4 roți folosind unealta multifuncțională și o cheie hexagonală.

2. Scoate rulmenții utilizând unealta multifuncțională dacă vrei să salvezi rulmenții roților.Dacă viitoarele tale roți sunt deja echipate cu rulmenți sau ai achiziționat diferiți rulmenți, poți să-i lași pe roată și să îndepărtezi praful folosind o cârpă uscată.

3. Introdu câte un rulment pe fiecare parte a roții.

4. Introdu distanțierul (cilindrul metalic) astfel încât să se alinieze cu orificiul din primul rulment, apoi cu al doilea rulment.Dacă distanțierul se mișcă puțin, e în regulă, se va realinia cu rulmenții când integrezi axele roților.Prezența unui distanțier este opțională, dar recomandată deoarece păstrează un spațiu între rulmenți și compensează presiunea exercitată de șurubul care ține roata pe loc.Majoritatea rulmenților sunt lipsiți de sens, consultați ambalajul dacă ai îndoieli. ​​
5. Înlocuiește roțile de pe rola și introdu axa apoi șurubul.Te rugăm să reții că una dintre axe este mai mare, este rezervată roții din spate care ține suportul de frână.Nu uita să utilizezi cea mai mare axă pe această ultimă roată.

Poftim, simplu, nu?De asemenea, nu uita să schimbi roțile copilului la fiecare 10 ședințe sau 30 km pentru a maximiza longevitatea unei roți și confortul la patinaj.

Cum se schimbă rulmenții patinelor cu rotile Fit3 Junior?

Schimbarea rulmenților pe patine în linie permite să modifici calitatea de alunecare a rulmenților sau să schimbi rulmenți deteriorați (care nu se mai rotesc corect sau care emit un zgomot de frecare).
Această operațiune este foarte simplă, dar necesită instrumente potrivite pentru a putea extrage rulmentul din cavitatea roții.

Cum se schimbă rulmenții la patinele cu rotile FIT3 junior?
1. Folosind unealta multifuncționale și folosind o cheie hexagonală de 4 mm, deșurubează axele roților și scoate roțile de pe axe.Nu uita să pui roțile în ordinea în care sunt pe role, dacă roțile au fost deja scoase de câteva ori, aceasta poate fi o oportunitate de a schimba roțile.

2. Folosind în continuare unealta multiplă, scoate rulmentul introducând unealta în centrul rulmentului și aplicând o presiune laterală.Rulmentul poate fi uneori greu la îndepărtare, nu-ți pierdeți răbdarea, încearcă să întorci unealta pentru a exercita presiune pe mai multe locuri pe rulment.

3. Cei mai greu este făcut!Introdu rulmenții noi (împinge-i cu unealta pentru a facilita introducerea dacă este necesar), reasamblează roțile pe axă apoi pe role.

Și iată, noi rulmenți pentru noua ta sesiune.

Cum se schimbă plăcuța de frână pe Fit 3 Junior?

Dacă copilul tău folosește în mod regulat frâna din spate, va trebui să o schimbi de îndată ce cauciucul este prea deteriorat pentru a frâna confortabil sau plasticul suportului de frână riscă să se frece de sol.
Din fericire, schimbarea unei plăcuțe de frână este aproape o joacă de copii (noi te sfătuim să o faci împreună cu copilul), îți arătăm cum să o faci.

Bine de știut :Plăcuța de frână este partea de cauciuc a frânei tale.De asemenea, poate fi schimbată în funcție de piciorul dominant al copilului tău.În general, dacă copilul tău este dreptaci recomandăm ca frâna să fie montată pe dreapta și dacă este stângaci pe stânga.Cum se schimbă plăcuța de frână a rolei fit 3 junior?

1. La modelele pentru copii, este imperativ să scoți roata din spate care ține suportul de frână.Pentru a face acest lucru, deșurubează axa acestei roți folosind o cheie hexagonală și unealta multifuncțională și scoate roata.Nu trebuie să scoți suportul de frână.

2. Folosind unealta multifuncțională, deșurubează șurubul care trece prin plăcuța de frână.Atenție, există o mică piesă metalică care permite să înșurubezi șurubul plăcuței de frână și care se află în spatele plasticului care găzduiește plăcuța de frână.Pune-o deoparte pentru a o putea pune înapoi mai târziu.

3. Repoziționează piesa mică de metal din spatele plasticului care adăpostește plăcuța de frână.Introdu noul suport de frână și înșurubează-l.

4. Introdu roata în suport și repoziționează axa prin roată, apoi înșurubeaz-o.

Și gata!

De ce sa  schimbi roțile de la FIT3 junior între ele?

Prin frecarea pe asfalt, interiorul roților se uzează.Această tendință este creată la împingerea solului sau la frânare și este inevitabil pe termen lung.
Această uzură poate scurta durata de viață a roții și poate crea un anumit disconfort la patinaj.
Pentru a limita această uzură, este recomandat să interschimbi roțile în mod regulat (aproximativ la fiecare 30 km) pentru a prelungi durata de viață a acestora.

Cum să schimbi cele 8 roți ale rolelor FIT 3 Junior?

1. Dezasamblează roțile și pune-le în fața ta în ordinea în care sunt montate pe role (fața și spatele piciorului, interiorul și exteriorul piciorului și piciorul stâng piciorul drept)
2.Schimbă cele două roți din spate ale piciorului stâng cu cele două roți din față ale piciorului drept.

3. Schimbă cele două roți din spate ale piciorului drept cu cele două roți din față ale piciorului stâng.

4. Reasamblează roțile fără a pierde ordinea (roata față dreapta devine roată stânga spate, partea exterioară devine o parte interioară)

5.Un pont util: utilizează compus de blocare a filetului pentru a menține strângerea șurubului și pentru a proteja filetul.

Și iată-ne din nou gata pentru o plimbare.Nu uita să schimbi roțile la fiecare 30 de km sau la aproximativ 10 curse pentru un copil.
Rămâi concentrat, înăuntru devine exterior, față devine spate, stânga devine dreapta.Îți promit că, odată ce vei înțelege, nu va dura mai mult de câteva minute.

Role FIT3 Junior pentru copii:Instrucțiuni, reparații

Întrebări frecvente

De ce este poziționată frâna pe un singur picior?

În patinaj, există mai multe moduri de a frâna.
O modalitate este să folosești frână din spate.
Pentru această frânare, trebuie să deplasezi ușor piciorul echipat cu frână înainte și să ridici partea din față a rolei pentru a frâna.
Prin urmare, este normal să găsești frâna doar pe un picior deoarece pentru această frânare se folosește doar un picior (este și mai stabil).
Practic, punem mereu frâna pe piciorul drept dar se poate schimba piciorul pe care se afla frâna.
Adesea, stângacilor li se recomandă să pună frâna pe piciorul stâng, dar fiecare își va găsi confortul diferit.

Servicii atelier si manual de utilizare

Ai nevoie de ajutor cu o piesă sau nu știi ce are produsul tău?
Apelează cu încredere la echipa noastră de tehnicieni.