ROLE FIT 5 JUNIOR:Mentenanță și reparații :Instrucțiuni, reparații

REF: 8829994, 8494901, 8321737, 8321782, 8321736

ROLE FIT 5 JUNIOR:Mentenanță și reparații

2020

Ai ales ROLELE FIT 5 Junior pentru copilul tau.Acestea sunt cele  mai avansat din gama noastră pentru copii.
Sunt dedicate perfecționării mersului pe role datorită confortului superior și calității alunecării.
Aici vei găsi toate informațiile pentru întreținerea și repararea FIT5 Junior.

Începe cu rolele pentru juniori FIT5

Cum se reglează dimensiunea patinei cu role FIT 5 JUNIOR?

Știai că patinele pentru copii Decathlon Oxelo Fit5 sunt reglabile în 3 mărimi?
Pentru a putea ține pasul cu dezvoltarea rapidă a picioarelor copiilor și adolescenților, întreaga noastră gamă de role pentru copii este reglabilă în dimensiune.

Cum se reglează dimensiunea rolelor FIT 5 în 5 pași?
1. Localizează pârghia situată sub picior, în față, pe exteriorul patinei.
2. Ridică levierul.
3. Pune o mână pe călcâi și o mână pe vârful rolei.
4. Trage de călcâi pentru a mări dimensiunea sau împinge pentru a reduce dimensiunea.
5. Pentru fiecare fixare, pliază maneta pentru a bloca dimensiunea și testează pe piciorul copilului, în mod ideal acesta trebuie să stea în picioare.

Și gata, te poți plimba cu rolele!

O scurtă informare despre compoziția FIT 5 JUNIOR

Iată care sunt elementele de bază pe care trebuie să le cunoști pentru a înțelege pe deplin structura patinei cu role FIT5 junior.

ROLE FIT 5 JUNIOR:Mentenanță și reparații :Instrucțiuni, reparații

Întreținerea și repararea FIT 5 Junior

Cum se schimbă roțile la Fit 5 junior?

Fie pentru a înlocui roțile deteriorate, fie pentru a adapta dimensiunea sau duritatea unei roți la tipul de teren sau de plimbare, schimbarea roților este un lucru de bază de stăpânit.
Acesta este unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le știi pentru a-ți întreține corect echipamentul.Și vei vedea, este foarte simplu și rapid.

Cum se schimbă roțile la Fit 5 junior?
1. Începe prin a deșuruba cele 4 roți folosind unealta multifuncțională și o cheie hexagonală.

2. Scoate rulmenții utilizând unealta multifuncțională dacă trebuie să salvezi rulmenții roților.Dacă viitoarele tale roți au deja rulmenți sau ai achiziționat diferiți rulmenți, îi poți lăsa pe roată și îndepărta praful folosind o cârpă uscată.

3. Introdu câte un rulment pe fiecare parte a roții.

4. Introduce distanțierul (cilindrul metalic) astfel încât să se alinieze cu orificiul din primul rulment, apoi cu al doilea rulment.Dacă distanțierul se mișcă puțin, e în regulă, se va realinia cu rulmenții când integrezi axele roților.Prezența unui distanțier este opțională, dar recomandată deoarece păstrează un spațiu între rulmenți și compensează presiunea exercitată de șurubul care ține roata pe loc.Majoritatea rulmenților sunt lipsiți de sens, consultă ambalajul dacă ai îndoieli.

5. Înlocuiește roțile de pe suport și introdu axa apoi șurubul.Te rugăm să reții că una dintre axe este mai mare, este rezervată roții din spate care ține suportul de frână.Nu uita să utilizezi cea mai mare axă pe această ultimă roată.

Poftim, simplu, nu?De asemenea, nu uita să schimbi roțile rolelor copilului tău la fiecare 30 de km pentru a maximiza longevitatea unei roți și confortul la patinaj.

Cum se schimbă rulmenții patinelor cu rotile Fit5 Junior?

Schimbarea rulmenților rolelor îți permite să schimbi calitatea rulmenților sau să schimbi rulmenți rupți (care nu se mai rotesc corect sau care emit un zgomot de frecare).
Această operațiune este foarte simplă, dar necesită instrumente potrivite pentru a putea extrage rulmentul din cavitatea roții.

Cum se schimbă rulmenții la patinele cu rotile FIT5 junior?
1. Folosind unealta multifuncțională și o cheie hexagonală de 4 mm, deșurubează axele roților și scoate roțile.Nu uita să pui roțile în ordinea în care sunt pe rolă, dacă roțile au fost deja scoase de câteva ori, aceasta poate fi o oportunitate de a-ți schimba roțile.

2. Folosind în continuare unealta multifuncțională, scoate rulmentul introducând unealta în centrul rulmentului și aplicând o presiune laterală.Rulmentul poate fi uneori greu de îndepărtat, nu-ți pierde răbdarea, încearcă să întorci unealta pentru a exercita presiune pe mai multe locuri pe rulment.

3. Cei mai greu este făcut!Introdu rulmenții noi (împinge-i cu unealta pentru a facilita introducerea dacă este necesar), reasamblează roțile pe axă apoi pe role.

Și gata, noi rulmenți pentru noua ta sesiune.

Cum se schimbă plăcuța de frână pe Fit 5 Junior?

Dacă copilul tău folosește în mod regulat frâna din spate, va trebui să o schimbi de îndată ce cauciucul este prea deteriorat pentru a frâna confortabil sau plasticul suportului de frână riscă să se frece de sol.
Din fericire, schimbarea unei plăcuțe de frână este aproape o joacă de copii ( noi te sfătuim să preiei controlul asupra acestei schimbări sau să o faci împreună cu copilul), îți arătăm cum să o faci.

Bine de stiut :Placuta de frână este partea de cauciuc a frânei tale.De asemenea, poate fi schimbată în funcție de piciorul dominant al copilului tău.În general, dacă copilul tău este dreptaci îți recomandăm sa o montezi pe dreapta și dacă este stângaci pe stânga.Cum se schimbă plăcuța de frână a rolei fit 5 junior?

1. La modelele pentru copii, este imperativ să scoți roata din spate care ține suportul de frână.Pentru a face acest lucru, deșurubează axa acestei roți folosind o cheie hexagonală și unealta multifuncțională și scoate roata.Nu trebuie să scoți suportul de frână.

2. Folosind unealta multifuncțională, desfă șurubul care trece prin plăcuța de frână.Atenție, există o mică piesă metalică care permite să înșurubezi șurubul plăcuței de frână și care se află în spatele plasticului care găzduiește plăcuța de frână.Nu o pierde, vei avea nevoie mai târziu.

3. Pune pe poziție piesa mică de metal din spatele plasticului care adăpostește plăcuța de frână.Introdu noul suport de frână și înșurubează-l.

4. Introdu roata în suport și trece axul prin roată, apoi fixează-l.

Și gata!

Cum să-ți schimbi roțile FIT5 junior?

Prin frecarea pe asfalt, interiorul roților se uzează.Această tendință este creată la împingerea solului sau la frânare și este inevitabil pe termen lung.Această uzură poate scurta durata de viață a roții și poate crea un anumit disconfort la utilizare.
Pentru a limita această uzură, este recomandat să schimbi roțile patinelor în mod regulat (aproximativ la fiecare 30 km) pentru a prelungi durata de viață a acestora.

Cum să interschimbi cele 8 roți ale rolelor FIT 5 Junior?

1. Desfă roțile și pune-le în fața ta în ordinea în care sunt montate pe role (fața și spatele piciorului, interiorul și exteriorul piciorului și piciorul stâng piciorul drept)
2.Schimbă cele două roți din spate ale piciorului stâng cu cele două roți din față ale piciorului drept.

3. Schimbă cele două roți din spate ale piciorului drept cu cele două roți din față ale piciorului stâng.

4. Remontează roțile fără a pierde firul (roata din față dreapta devine roata din spate stânga, partea exterioară devine o parte interioară... )

5.Un pont util: Utilizează compus de blocare a filetului pentru a menține strângerea șurubului și pentru a proteja filetul.

Și iată-ne din nou gata pentru o plimbare.Nu uita să schimbi roțile la fiecare 30 km.

Rămâi concentrat, înăuntru devine exterior, față devine spate, stânga devine dreapta.Îți promit că, odată ce vei înțelege, nu va dura mai mult de câteva minute.

ROLE FIT 5 JUNIOR:Mentenanță și reparații :Instrucțiuni, reparații