Întreținerea și repararea unui sac de dormit MT500

REF: 8513486, 8513485, 8737675, 8737676, 8737677

SAC DE DORMIT ARPENAZ

2024

Ai unul dintre sacii de dormit Arpenaz și ai întrebări despre întreținerea sau repararea acestuia?
Îți oferim toate informațiile de care ai nevoie pentru a-l păstra cât mai mult timp!

Prima utilizare

Cum îmi pliez sacul de dormit?

Vești bune !
Nu trebuie să-ți pliezi sacul de dormit pentru a-l depozita în husă!

Dacă pliezi și rulezi mereu sacul de dormit în același mod, vata riscă să se așeze mereu în același loc. Sacul de dormit va fi apoi mai puțin izolator.
O regulă de aur: păstrează sacul în husă, vei economisi timp și energie și îi vei prelungi durata de viață!

Întreținerea și repararea sacului de dormit Arpenaz

Cum unesc 2 saci de dormit Arpenaz?

Vrei să-ți împarți sacul de dormit cu însoțitorul tău de camping?

Este posibil să unești toți sacii de dormit Arpenaz, cu excepția sacului de dormit Arpenaz 20°C din poliester.

Pentru a combina sacii, poți folosi fermoarele laterale.Urmează fiecare pas din videoclip.

Întreținerea și repararea sacului de dormit Arpenaz

Cum îmi închid corect sacul de dormit?

Înainte de a vorbi despre reparații, vom vorbi despre utilizarea corectă a sacului de dormit. Mulți clienți ne contactează pentru că fermoarul de pe sacul lor pare rupt. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, acest lucru se datorează pur și simplu unei probleme cu alinierea fermoarelor.

De fapt, majoritatea sacilor de dormit Arpenaz sunt concepuți pentru a putea fi combinați. O idee ingenioasă care îți permite să unești sacul cu cel al însoțitorului de camping. Dar, fermoarele fiind complet deschise, alinierea și îmbinarea corectă a glisoarelor necesită o anumită meticulozitate.

De asemenea, fă-ți timp pentru a închide sacul de dormit pentru a evita ca materialul să se blocheze în închidere și să fie nevoie să îl forțezi.

De asemenea, se întâmplă să se rupă fermoarele: Dacă se întâmplă acest lucru, nimic complicat, acesta se poate repara la orice croitorie.

Închide bine fermoarul sacului de dormit

Ce este temperatura de confort?

Temperatura de confort este cea mai scăzută temperatură exterioară la care o persoană într-o postură relaxată se simte confortabil și nu este nici cald, nici frig în sacul de dormit.

Temperaturile de confort sunt testate de un laborator independent (AITEX) conform standardului european ISO 23537-1 din 21.01.2017.

Cum să nu-ți fie frig în sacul de dormit?

Temperaturile de confort ale sacilor de dormit sunt definite folosind teste europene standardizate. Dar sensibilitatea la frig depinde de individ și de condițiile climatice.
O regulă de aur: poartă haine uscate!
O mare parte din căldura corpului tău scapă prin cap. Nu ezita să porți o căciulă sau să folosești gluga sacului de dormit pentru a limita acest efect.

Mi-am pierdut husa de depozitare

Este posibil să pierzi husa de depozitare.Nu intra în panică, găsești câteva pe site-ul Decathlon!

CUM SĂ TE SIMȚI CONFORTABIL ÎN SACUL DE DORMIT

CUM SĂ TE SIMȚI CONFORTABIL ÎN SACUL DE DORMIT

1/ ALEGE DIMENSIUNEA BUNĂ A SACULUI DE DORMIT, PRECUM ȘI O TEMPERATURĂ ADAPTATĂ NEVOILOR TALE 2/ REGLEAZĂ BINE GLUGA 3/ UTILIZEAZĂ O SALTEA

thumbnail_sacdecouchage_quechua_forclaz

Cum să alegi sacul de dormit?

Sacul de dormit reprezintă cel mai bun aliat pentru a te bucura de nopți odihnitoare în camping. Regăsești în acest articol toate recomandările noastre pentru a alege sacul de dormit cel mai potrivit pentru nevoile și așteptările tale.

CUM SĂ ALEGI SACUL DE DORMIT

Cel mai bun sac de dormit: De ce trebuie sa tii cont cand il alegi?

Ai nevoie de un sac de dormit? Iata care sunt cele mai importante criterii de care trebuie sa tii cont pentru a alege modelul potrivit pentru nevoile tale.

Spălarea sacului de dormit Arpenaz

Îmi întrețin sacul de dormit Arpenaz

Curățarea sacului de dormit

Iată pașii de urmat pentru a curăța corect sacul de dormit:
- Închide fermoarele sacului de dormit. Deoarece fermoarele sunt sensibile la spălare, riscă să-și piardă forma inițială dacă nu sunt ținute închise în timpul spălării.
- Pune sacul de dormit în tamburul mașinii de spălat. Fii atent la volumul mașinii tale, o capacitate de 8 kg este adesea necesar.
- Pune două sau trei mingi de tenis. Aceste mingi previn strângerea materialului din sac în același loc.
- Spală la un program de 30°C cu o centrifugare delicată.
- Usucă sacul de dormit într-un uscător, întotdeauna cu mingi de tenis pentru a-i oferi puțin volum. Un sac de dormit din bumbac va trebui să fie uscat mai mult timp. A usca sacul în aer liber nu este o idee bună, deoarece riscă să-și piardă volumul. Nu ezita să-l duci la curățătorie dacă nu-l poți curăța acasă.

Depozitarea sacului meu de dormit

Oricare ar fi sacul de dormit, cel mai bine este să-l păstrezi necomprimat.

Chiar dacă sacii de dormit din vată sunt mai puțin fragili, vatei, ca puful, nu-i place să rămână comprimată pentru perioade lungi de timp.Ținând sacul de dormit comprimat în husa de depozitare, riști să deteriorezi vata care își va pierde volumul.

Ai două soluții la dispoziție:
- folosești geanta de depozitare fără a strânge cordonul
- folosești o husă mai mare (de exemplu o geanta mare de cumpărături)

Trebuie să repar o ruptură sau o gaură în sacul de dormit

Se poate întâmpla să ai o ruptură pe sacul de dormit. Prin urmare, este important, folosind un plasture, să îl repari rapid pentru a preveni afectarea performanței termice a sacului de dormit.

Petic

Îmi repar o ruptură sau o gaură în sacul de dormit

Când campezi, un sac de dormit se poate rupe. Vestea bună este că se poate repara!

De fapt, poți aplica un plasture pentru a preveni ruptura să devină mai mare sau să iasă fibrele sintetice. Este de preferat această soluție față de coaserea care riscă să creeze punți termice. 
Aliatul tău este plasturele autoadeziv de reparare. Taie un dreptunghi cu marginile rotunjite cu un centimetru sau doi mai mari decât dimensiunea rupturii, lipește-l de materialul curat, presează și ești gata de plecare! Îl poți aplica folosind un fier de călcat, urmând recomandările indicate pe plasture.

Checklist pentru echipamentul de camping

Checklist pentru echipamentul de camping

Indiferent de destinație, regăsești în acest checklist tot echipamentul de care ai nevoie pentru camping, astfel încât să nu uiți nimic înainte de a pleca cu cortul, alături de familie sau prieteni.

spălarea unei saltele gonflabile/autogonflabile?

Cum să întreții și să repari salteaua gonflabilă/autogonflabilă?

Acest sfat te va ajuta să a grijă de echipamentul tău, îți vom explica cum să speli, strângi și repari salteaua de camping!