Întreținerea și repararea unui sac de dormit MT900

REF: 8575975, 8575969, 8736672

Sac de dormit MT900:PRIMA UTILIZARE, ÎNTREȚINERE, REPARAȚIE

2022

Ai unul dintre sacii noștri de dormit MT900 și ai întrebări despre întreținerea sau repararea acestuia?
Îți oferim toate informațiile necesare pentru a-ți păstra produsul pe termen lung.

Prima utilizare

Ce este certificarea RDS?

Standardul RDS - sau „Responsible Down Standard” - este o certificare care garantează monitorizarea bunelor practici în ceea ce privește condițiile animalelor pentru gâște și rațe, de-a lungul întregului lanț de aprovizionare cu puf și pene.

De la respectul pentru animale până la trasabilitatea penei, descoperă culisele etichetei RDS!

Sac de dormit cu certificare RDS
Ce înseamnă cuin?

Puterea de umplere reprezintă capacitatea de izolare termică a pufului prin "menținerea"  unui anumit volum de aer. Este exprimat în CUIN (cubic inch per ounce).

Astfel, cu cât numărul CUIN este mai mare, cu atât puful este mai voluminos, cu atât ocupă mai mult spațiu, cu atât captează mai mult aer și, prin urmare, izolează mai mult.

Prima utilizare
De ce ies penele din sacul meu de dormit din puf?

Deoarece puful și penele sunt fibre extrem de fine și au formă de vârf, se infiltrează cu ușurință prin cusături sau căptușeală. Reține că, în toate cazurile, puful și penele din interior vor ieși inevitabil din sacul de dormit. Alegem cea mai strânsă țesătură posibilă (testată etanș cu pene sau impermeabilă) pentru a reduce acest fenomen.

Aceasta situație se poate întâmpla în special atunci când sacul de dormit este comprimat prin plierea lui în două, sau depozitarea în husă. Aerul prins în interiorul pufului va produce presiune spre suprafață și va forța pana/puful să iasă prin căptușeală acest lucru nu poate fi evitat.

Cum îmi pliez sacul de dormit?

Vești bune, majoritatea sacilor de dormit sunt acum proiectați pentru a fi depozitați cu ușurință: nu este nevoie sa-l pliezi cu grijă astfel încât să încapă în husa lui (chiar și pentru cele ultra-compacte)!
Și acest lucru este valabil mai ales pentru sacii de dormit cu pene:trebuie să „îndeși” întotdeauna sacul de dormit în husa de transport sau de compresie pentru că dacă îl pliezi întotdeauna la fel, pana va lua pliul și va fi zdrobită. Iar o pană zdrobită este mai puțin eficientă din punct de vedere al izolației decât o pană care și-a păstrat structura intactă.

Cum îmi închid corect sacul de dormit?

Înainte de a vorbi despre reparații, vom vorbi despre utilizarea corectă a sacului de dormit. Mulți clienți ne contactează pentru că fermoarul de pe sacul lor de dormit pare rupt. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, acest lucru se datorează pur și simplu unei probleme cu alinierea glisoarelor.

Fermoarele fiind complet deschise, alinierea și îmbinarea corectă a glisoarelor necesită o anumită meticulozitate.

De asemenea, fă-ți timp pentru a închide sacul de dormit pentru a evita ca materialul să se blocheze în închidere și să fie nevoit să îl forțezi.

De asemenea, se întâmplă să se rupă fermoarele:
Dacă se întâmplă acest lucru, te sfătuim să mergi la o croitorie pentru a înlocui fermoarul.

Închide bine fermoarul sacului meu de dormit

Ce este temperatura de confort?

Afișăm pe toți sacii de dormit temperaturile de confort testate de un laborator independent (AITEX) conform standardului european ISO 23537-1 din 21.01.2017.
Temperatura de confort este limita inferioară a confortului la care o persoană într-o postură relaxată este în general în echilibru termic și nu simte nici frig, nici cald.

Care este temperatura limită de confort?

Temperatura limită de confort este temperatura limită la care o persoană aflată în poziție ghemuită în sacul de dormit se află în general în echilibru termic și nu este nici rece, nici caldă.

Mic sfat:
Te sfătuim să utilizezi o saltea izolatoare pentru a optimiza confortul termic.

Cum să nu-ți fie frig în sacul de dormit?

Temperaturile de confort ale sacilor de dormit sunt definite folosind teste europene standardizate. Dar sensibilitatea la frig depinde și de individ și de condițiile climatice.
Descoperă câteva sfaturi pentru a evita frigul în timpul nopților în bivuac.

Cum mă protejez de umiditate când dorm sub stele?

Este posibil să dormi sub stele în timp ce te protejezi de umiditate cu un sac de dormit. Un suprasac, numit și "bivy bag", este o husă de protecție cu o dimensiune mai mare decât un sac de dormit. Pur și simplu introdu înăuntru sacul de dormit (chiar și cu saltea), pentru a le proteja.
Servește drept protecție pentru echipamentul tău și protecție împotriva condițiilor meteorologice nefavorabile.
Îți permite să dormi sub stele.

Mi-am pierdut husa de depozitare sau husa de compresie

S-ar putea întâmpla ca în timpul ieșirii la munte, să-ți pierzi husa de depozitare sau husa de compresie.
Nu intra în panică, găsești câteva pe site-ul Decathlon.

Întreținerea și repararea unui sac de dormit MT900

Îmi întrețin sacul de dormit MT900

Curățare

Spălarea unui produs care conține pene este mult mai simplă decât pare, atâta timp cât ai puțină grijă: puful nu reacționează bine la apă și se strânge atunci când este ud. Pe cât posibil, evită să-ți speli prea des sacul de dormit din pene și echipează-te cu un cearșaf de sac.

Cum să curăț un sac de dormit?
Penele și puful vor trebui aerisite în toate etapele de spălare:
- Închide fermoarele sacului de dormit și pune-l în mașină.
- Adaugă mingi de spălat sau 2 / 3 mingi de tenis (ideal este deja puțin uzate pentru a nu pierde firele galbene). 
- Pune un ciclu la 30°C cu detergentul tău obișnuit (doză mai mică decât de obicei) sau un detergent special pentru sac care le păstrează caracteristicile de izolare
- Clătește de două ori și setează o centrifugare foarte delicată pentru a evita crearea cocoloașelor de pene

Depozitarea

Acest sfat este valabil pentru toate tipurile de saci de dormit: 
Cel mai bine este să-l depozitezi necomprimat în husa furnizată. Ținând sacul de dormit comprimat în husa de depozitare, riști să deteriorezi penele și puful care își vor pierde puterea de umflare. 
Pufului nu-i place să rămână comprimat pentru perioade lungi de timp.
Doua soluții îți stau la dispoziție:
- folosește o husa de depozitare, mai mare decât o husa de compresie, pentru a tine sacul de dormit umflat,
- pune sacul de dormit pe un cuier, precum pantalonii.

Reactivează rezistența la apă a sacului de dormit

Odată cu utilizarea, tratamentul aplicat pentru a face sacul de dormit impermeabil se poate deteriora. Cu toate acestea, se poate reda stratul hidrofug folosind un lichid de reimpermeabilizare.

Îmi repar o ruptură sau o gaură în sacul de dormit

Se poate întâmpla să ai o ruptură pe sacul de dormit. Este important, să-l repari rapid folosind un plasture, pentru a preveni scăparea penelor și afectarea performanței termice a sacului de dormit. Alegerea reparației înseamnă a acționa colectiv pentru a ne reduce impactul prin extinderea duratei de viață a produselor noastre.

Aplicare plasture - atelier Decathlon

Îmi repar o ruptură sau o gaură în sacul de dormit

Într-o drumeție este posibil să-ți rupi sacul de dormit, vestea bună este că poate fi reparat!
Poți să-l repari prin aplicarea unui plasture pentru a preveni ca ruptura să devină mai mare sau fibrele sintetice sau penele să scape.

- Vrei ca reparația să nu se observe?
Dacă materialul nu este prea subțire și ai abilitățile necesare, fă-ți timp pentru a coase orificiul cu fir de culoarea exteriorului sacului de dormit. Dacă alegi să îl coși ai grijă să nu străpungi cealaltă parte a sacului de dormit, acest lucru va determina crearea unei punți termice și, prin urmare, va reduce performanța sacului de dormit.

- Ai puțin timp la dispoziție și nu știi să coși?
Îl poți repara cu ajutorul unui patch autocolant: taie un dreptunghi cu margini rotunjite cu unul sau doi centimetri mai mari decât dimensiunea rupturii, lipește-l pe țesătura curată și gata!

spălarea unei saltele gonflabile/autogonflabile?

Cum să întreții și să repari salteaua gonflabilă/autogonflabilă?

Acest sfat te va ajuta să a grijă de echipamentul tău, îți vom explica cum să speli, strângi și repari salteaua de camping!