bicicletă pliabilă tilt 500

REF: 8500544, 8500546, 8500545, 8563415, 8563416

TILT 500 V2 (DIN 2018)

2018

Concepută pentru deplasări consecvente în oraș, combinând diverse mijloace de transport: lift, autobuz, metrou. Ocupă spațiu minim.

Ușoară, datorită cadrului din aluminiu polivalent, cu 7 viteze Shimano, apărătoare noroi și cric. Sistemul de pliere lateral cu blocaj furcă facilitează plierea, depozitarea și transportarea bicicletei.

Prima utilizare

Montarea și reglarea bicicletei mele

Pentru montarea bicicletei tale urmărește videoclipul alăturat

Care este presiunea cu care trebuie să umflu cauciucurile mele?

Pentru a reduce riscul de pană și pentru a crește randamentul bicicletei, este necesar să umfli cauciucurile între 3,5 bari și 4,5 bari. 

Ajustarea poziției (reglarea șeii) pentru confort optim

Reglarea corectă a înălțimii șeii este esențială, deoarece influențează confortul pedalării.

Pentru o reglare optimă a înălțimii șeii, așază-te pe șa: trebuie să atingi solul cu vârful picioarelor, astfel încât să îți păstrezi echilibrul cu ușurință. Picioarele tale sunt astfel aproape drepte, atunci când pedala se află în poziție joasă.

Acest reglaj permite evitarea durerilor la nivelul genunchilor. Cu toate acestea, dacă nu te simți în largul tău pe bicicletă, îți poți coborî ușor șaua pentru a te putea opri mai ușor la semafoare și stopuri.

Dacă te deplasezi în mod consecvent și dorești să te simți mai confortabil, poți adăuga o husă de șa din spumă sau de gel. Este o soluție intermediară care îți permite să profiți de un confort mai mare al scaunelor la un cost mai mic.

De asemenea, poți opta pentru o schimbare a șeii. Există șei umplute, șei cu gel sau chiar șei special adaptate conformației feminine.

În cele din urmă, pentru a-ți regla setările, poți muta șaua înainte sau înapoi pentru a ajusta poziția șeii. După ce ai găsit înălțimea potrivită, vei putea deplasa șaua bicicletei înainte și înapoi, datorită șinelor, pentru maximizarea confortului.

Dacă piciorul tău nu este suficient de drept în timpul reglării înălțimii, te vei putea juca cu poziția șeii la nivelul șinelor, pentru a corecta acest detaliu. Mut-o înainte sau înapoi până găsești cea mai bună poziție posibilă.

Un material video este la dispoziția ta pentru a efectua corect acest reglaj.

.
Ce verificări trebuie să fac înainte de a utiliza bicicleta mea?

- Verificarea blocării balamalelor cadrului și pipei
- După blocarea balamalelor, verifică dacă nu există joc
- Verificarea strângerii colierului tijei de șa
- Asigurarea că frânele sunt funcționale și că vitezele sunt corecte.

Este posibilă montarea tijei de șa dincolo de limita de inserție?

Nu, este strict nerecomandat să folosești bicicleta atunci când tija de șa este reglată dincolo de limita de inserție indicată pe tija de șa.

Prima utilizare

Am o problemă

Vitezele mele se schimbă greu

Există mai multe motive pentru care vitezele se schimbă greu

1- Verifică dacă urechea schimbătorului este îndoită

O ureche îndoită provoacă o dezaliniere a schimbătorului, care nu mai poate asigura corect funcția. Poziționează-te în spatele bicicletei și privește alinierea schimbătorului. Dacă urechea este îndoită, mergi într-un atelier Decathlon, pentru reglarea urechii schimbătorului.

2- Verifică poziționarea capetelor de cămăși.
 Capetele de cămăși poziționate incorect pot incomoda tragerea cablului schimbătorului și dereglarea schimbării vitezelor în spate.

Pentru schimbătorul spate, trebuie verificate 2 poziționări ale capetelor de cămăși:

- Dacă un capăt de cămașă nu este poziționat corect, reașază-l manual în locașul său.

3- Este posibilă prinderea cablului și a cămășilor

Dacă vitezele coboară foarte greu pe pinioanele mai mici (viteze în ordine descrescătoare, de la viteza 1 la 6) și schimbătorul nu se mișcă nici după ce acționezi maneta de viteze, atunci cablul și cămășile sunt probabil blocate.

Cămășile și cablul trebuie să fie înlocuite. Poți merge în unul din atelierele Decathlon sau poți să le înlocuiești singur. În cazul în care folosești în mod consecvent bicicleta pliabilă în condiții de umezeală sau de noroi sau dacă speli în mod consecvent bicicleta  pliabilă cu cantități mari de apă, înlocuirea cămășilor și a cablurilor va trebui să fie realizată mai frecvent.

4- Este posibil să fie necesar să faci reglajul

Pentru toate motivele mai sus menționate, reglajul transmisiei va putea fi realizat.

Dacă dorești să îl faci singur, poți urmări acest tutorial. În caz contrar, mergi în atelierul Decathlon cel mai apropiat de tine, pentru a solicita realizarea reglajului de unul dintre tehnicienii noștri.

Direcția mea are joc

Este posibil ca acest lucru să fie cauzat de o ușoară slăbire a jocului de direcție. Pentru remediere, te rugăm să urmărești materialul video de mai jos.

ATENȚIE: Această manipulare necesită instrumente specifice. Dacă ai îndoieli, nu interveni, ci îți recomandăm să duci bicicleta în magazinul DECATHLON cel mai apropiat de tine.

Dacă jocul persistă, nu mai sta pe gânduri: îndreaptă-te în unul dintre magazinele DECATHLON cel mai apropiat pentru ca unul dintre tehnicieni să îl verifice.

Balamaua pipei mele are joc

Maneta pipei poate ajunge să aibă un joc ușor, nesigur, însă care poate fi neplăcut în timpul utilizării.

Pentru a elimina acest joc, te rugăm să urmărești recomandările din materialul video de mai jos.
ATENȚIE: Dacă ai îndoieli, nu interveni, ci îți recomandăm să duci bicicleta în magazinul DECATHLON cel mai apropiat de tine.

Ce este de făcut dacă șaua bicicletei coboară?

Este inutil să strângi doar colierul tijei șeii.

Unge zona dintre clema tijei de șa și cadru (unde se introduce tija de șa) pentru ca forța de strângere să fie distribuită mai uniform și mai eficient.

Clema tijei de șa trebuie strânsă la 5 nm pentru a te asigura că forța de strângere este suficient de mare pentru a permite manetei să se închidă cu ușurință.

Poți realiza aceste acțiuni singur, dacă dispui de materialul necesar; în caz contrar, mergi în atelierul magazinului tău Decathlon cel mai apropiat.

Ce este de făcut dacă șaua bicicletei coboară?

Manual de instrucțiuni