Cort de trekking MT100 - instrucțiuni, asamblare, reparație

REF: 8556121

CORTURI TREKKING MT100

2020

Ai achiziționat un cort de trekking MT100 și ai o întrebare sau ai întâmpinat o problemă cu modelul tău?Nu intra în panică, suntem aici pentru a te sprijini.Această fisă este compatibilă cu modelul nostru de cort MT100 pentru 2 persoane.

Primele aventuri: sfaturile noastre

Ce verificări ar trebui să fac înainte de plecare?

Pentru a evita surprizele neplăcute la instalarea cortului, este o idee buna să faci câteva verificări pentru a pleca liniștit.
- Scoate cortul din husă pentru a-l aerisi și pentru a limita mirosurile neplăcute și curăță-l dacă este necesar (consultă sfaturile noastre de întreținere de mai jos).
- Verifică starea echipamentului tău: asigură-te că bețele nu sunt rupte, că suporturile nu au defecte, că nu lipsesc piese etc...
- Examinează pânza și folia de sol pentru a verifica dacă există găuri
- Verifică starea fermoarelor pentru a vedea dacă funcționează corect

Vrei să afli mai multe?Găsești sfaturile noastre dedicate pentru a te pregăti de aventură 

Unde ar trebui să-mi instalez cortul?

Înainte de a-ți instala cortul, este esențial să alegi o locație potrivită. Așadar, listăm câteva sfaturi pentru a te ajuta să găsești locul ideal:

- Caută un teren plat, relativ curat (fără pietre, ramuri etc.) pentru a dormi bine și pentru a nu-ți deteriora cortul
- Evită instalarea prea aproape de un punct de apă din mai multe motive: umiditate, insecte, posibila creștere a apei...
- Limitează expunerea la vânt pentru a nu fi scuturat prea mult și optează pentru o locație relativ adăpostită precum arborii de exemplu.
- Plasează întotdeauna intrarea în cort cu spatele la vânt
- Stai într-un loc unde soarele strălucește dimineața pentru a nu simți frig la temperaturi joase.

Cum îmi instalez corect cortul?

Pentru a ușura instalarea cortului, este important să pregătești bine baza. Întinde cortul pe pământ prin cârligele sale inferioare pentru a obține o suprafață netedă, care îi va permite să se extindă corect.În plus, asamblează complet bețele înainte de a le pune în mâneci pentru o asamblare mai rapidă și mai eficientă.

Nu strânge prea mult firele și lasă-le relativ flexibile, astfel încât cortul tău să reziste mai bine la rafale de vânt.

Cuiele trebuie să fie plantate la 45° în direcția opusă cortului pentru o mai bună ancorare la sol.

Cât de rezistent este cortul meu?

Toate corturile noastre sunt testate în laborator pentru a le valida impermeabilitatea: s
e efectuează un prim test timp de 3 ore sub 200 L de apă pe oră și pe metru pătrat. Al doilea test este efectuat în condiții reale de către experții noștri.

În ceea ce privește rezistența la vânt, corturile noastre sunt testate și într-un tunel de vânt pe o placă turnantă.

Pentru a consulta caracteristicile specifice modelului tău de cort, te rugăm să consulți fisele de produse de pe site-ul Decathlon.

Cum să eviți condensul?

Ploaia recurentă pe tot parcursul zilei, aerul cald care persistă când temperatura exterioară scade, căldura corpului... sunt factori care pot crea condens în interiorul cortului tău. Pentru a evita acest fenomen, îți oferim câteva sfaturi:

- Deschide orificiile de ventilație din cortul tău cât mai mult posibil, chiar și atunci când plouă
- Evită cutele atunci când montezi cortul, deoarece acestea încurajează concentrarea picăturilor de apă
- Nu instala cortul prea aproape de un punct de apă ci mai degrabă într-un loc adăpostit unde temperatura și umiditatea sunt reglate.

Pentru a elimina condensul deja prezent, șterge ușor picăturile cu o cârpă și ventilează cât mai mult posibil cortul.Deschide ușa și pune cortul într-un loc uscat până se poate usca.

Cum să îți întreții cortul

Îmi întrețin cortul de trekking

întreține un cort de trekking MT100

Utilizare corectă

Înainte de a-ți instala cortul, lasă ușa de la intrare închisă pentru a nu întinde prea mult pânza la montarea stâlpilor. În plus, nu strânge prea mult firele, deoarece prea multă tensiune pe pânză o poate deteriora.În cele din urmă, nu lăsa cortul expus la soare prea mult deoarece razele UV accelerează fenomenul de uzură.

Spălare

Nu folosi produse de curățare pentru a spăla cortul, ci folosește apă plată sau cu săpun dacă este necesar.Clătește bine când ai terminat.

Uscare

Este important să usuci cortul bine după orice curățare pentru a evita urmele de mucegai. Dacă ai spațiu acasă, montează-l complet și deschide toate ușile, astfel încât uscarea să fie mai rapidă.Dacă, pe de altă parte, nu ai spațiu, desfă piesele una câte una și întinde-le.
În cele din urmă, nu uita să usuci și partea inferioară a cortului și husa acestuia.

Depozitarea

Păstrează cortul într-un loc uscat la temperatura camerei. Nu uita să închizi ușa din față pentru a preveni cortul să fie prea strâns atunci când îl montezi din nou.

Reimpermeabilizarea

Mai mulți factori pot afecta nivelul de impermeabilitate al cortului tău, cum ar fi expunerea la soare, frecarea în husă sau chiar uzura naturală.
Prin urmare, te sfătuim să aplici un spray de hidroizolație pe pânză și pe folia de sol cel puțin o dată pe an.

Îmi repar cortul în atelier

Profită de expertiza colegilor noștri și fă o programare online pentru a beneficia de unul dintre următoarele servicii de atelier.

 • înlocuirea unui segment de băț

  Înlocuirea unui segment de băț

 • înlocuirea unui elastic

  Înlocuirea unui elastic

 • Serviciu montaj băț

  Serviciu montaj băț

 • schimbarea supratentei

  Schimbarea supratentei

S-A FORMAT O RUPTURĂ ÎN SUPRATENTĂ SAU CAMERA CORTULUI MEU.

Aplică pur și simplu un plasture sau bandă adezivă pentru a acoperi gaura.Te sfătuim să le aplici pe partea interioară pentru o mai bună aderență.

Instrucțiuni

CAMPING ÎN ROMÂNIA – CE PIESE DE ECHIPAMENT NU TREBUIE SĂ LAȘI ACASĂ CÂND PLECI ÎN EXCURSIE CU CORTUL?

CAMPING ÎN ROMÂNIA – CE PIESE DE ECHIPAMENT NU TREBUIE SĂ LAȘI ACASĂ CÂND PLECI ÎN EXCURSIE CU CORTUL?

1. Echipament minim necesar pentru o excursie cu cortul în 2 persoane 2.Echipament minim necesar pentru o excursie cu cortul în grup de mai multe persoane 3.Accesorii necesare pentru camping, indiferent de numărul de participanți

CELE MAI BUNE CORTURI – CUM ALEGI CORTUL POTRIVIT?

Cele mai bune corturi: Criterii de selecție și recomandări

Alege cortul adaptat nevoilor tale Cum să alegi un cort adaptat nevoilor tale? Marca proprie Decathlon

Checklist pentru echipamentul de camping

Checklist pentru echipamentul de camping

Indiferent de destinație, regăsești în acest checklist tot echipamentul de care ai nevoie pentru camping, astfel încât să nu uiți nimic înainte de a pleca cu cortul, alături de familie sau prieteni.